Annonce
Vi er blevet mere vant til at arbejde hjemme gennem det seneste halvandet år, men hvad det reelt kommer til at betyde i fremtiden på kontorerne i Trekantområdet er endnu for tidligt at sige, vurderer eksperter. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
NYHEDSBREV

Er du klar til at dele dit skrivebord?

Corona har åbent en dør på klem ind til et nyt kontorlandskab. Det er ret tydeligt, når man kigger på jobannoncer i Jobindex, der er Danmarks største jobportal.

Jobopslag, der nævner "hjemmearbejde" er eksploderet i hele landet - og altså også i Trekantområdet, der på jobportalen dækker Kolding, Vejle, Fredericia og Haderslev. I hvert kvartal fra 2016 og frem til første kvartal 2020, hvor corona sendte folk hjem til køkkenbordet, blev "hjemmearbejde" nævnt mellem én eller tre gange.

Så ramte corona, og i de seneste fire kvartaler indgår det i over 50 af jobannoncerne hos Jobindex. Det er fortsat små tal i det store perspektiv. Ud af det samlede antal annoncer nærmer man sig kun én procent.

Men kurven er stejl, og der er ikke tvivl om, at mange ansatte har fået smag for at arbejde hjemmefra, og at det er noget, som arbejdsgiverne fremhæver for at gøre sig attraktive.

Her er et lille udpluk fra de aktuelle annoncer, der viser, hvad arbejdsgiverne lokker med:

- Der vil være mulighed for hjemmearbejde, så man kan være tæt på familien i perioder, hvor der kunne være behov for dette.

- Der er mulighed for hjemmearbejde og stor fleksibilitet i forhold til at tilrettelægge dit arbejde.

- Vi har igangsat en forsøgsordning med mulighed for hjemmearbejde op til tre dage ugentligt.

Der er også en meget brugt vending, der hedder noget i stil med, at hjemmearbejde er noget "du aftaler med din nærmeste leder".

Hos Danske Bank behøver man ikke gå til nærmeste leder. Her meldte man i foråret ud, at de ansatte var velkommen til at blive hjemme i hvert fald to dage, og det har sat sine spor.

I Københavns-området har man nedjusteret antallet af kvadratmeter, og det sætter også sit præg på Danske Banks domicil i Kolding, hvor man i 2018 samlede en række specialister fra et større opland.

Her er plads nok, lyder det fra erhvervsdirektøren, der til Erhvervsliv Trekanten fortæller, at det giver nye udfordringer, når de ansatte ikke møder ind hver dag.

Men selv om hjemmearbejde har fået markant boost, så har det endnu ikke fået virksomhederne til at gå på skrump i forhold til kvadratmeter. I hvert fald ikke endnu, lyder det fra to erhvervsmæglere i Trekantområdet.

Under corona og nedlukninger var der tomt på kontorer, så markedet for kontorer har ligget helt stille. Det er først nu, at virksomhederne begynder at se på, hvor mange kvadratmeter, der har brug for fremover.

For selv om de fleste er enige om, at man vil se mere hjemmearbejde, så er spørgsmålet om folk er klar til at dele sit skrivebord?

Har du gode ideer til emner for Erhvervsliv Trekanten, så er du velkommen til at skrive til os. Du kan også smutte forbi vores LinkedIn-side ligesom du er meget gerne må hjælpe os med at dele budskabet om nyhedsbrevet fra Erhvervsliv Trekanten, der lander direkte i indbakken.  Nye læsere kan tilmelde sig her.

God læselyst - og tak fordi du deler.

INDSIGT

Åbenmundet direktør vinder på at mene noget: Erhvervsledere skal være mere end hvide skjorter

INSPIRATION

Fastfood-kæde dyrker basilikum ultra lokalt

3 Værktøjer

Tre "værktøjer" der kan gøre hverdagen lettere

NYHEDSBREV

Den, der lever stille, går glip af kandidater til ledige stillinger

OVERBLIK

Tre erhvervshistorier fra Trekanten i ugen der gik

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Trekanten

NYHEDSBREV

Fik du ikke det hele med, så spoler vi lidt tilbage

NYHEDSBREV

30 investorer og 60 millioner kroner spejder efter det perfekte match

Hands-on Mikrofonden, der har base i Vejle, står og tripper for at investere flere af de cirka 60 millioner kroner, som fonden råder over.

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Trekanten

RUNDT I TREKANTOMRÅDET: Skokæden Bianco har efter mange år med store underskud valgt at lukke alle detailbutikker. Det drejer  sig om ni butikker i Danmark og 14 i Norge. I stedet vil skokæde, der er ejet af Last Studio, bygge fremtiden på salg af sko gennem grossister og gennem partnere inden for  detail og online.

IVÆRKSÆTTERI

Iværksætteren værdsætter de "kloge penge": Der er meget, som jeg ikke skal forklare

SPARRING: Der skal fart på for Signit. Virksomheden er etableret i 2017 og fik i 2020 en investering fra Hands-on Mikrofonden, hvor hands-on-investor Helle Ghodt samtidig købte en mindre bid af virksomheden, der er stiftet af Søren Laursen.

INDSIGT

60 millioner "kloge" kroner står klar i startblokken: Her er ingen rygklappere

IVÆRKSÆTTERI

Iværksætter fik skubbet under pandemien: Jeg har lyst til at være herre i mit eget liv

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Trekantområdet

IVÆRKSÆTTERI

Nedlukninger gav appetit på at tage springet: 35 procent flere nye virksomheder i Vejle, Kolding og Fredericia

NYHEDSBREV

Iværksætteren vågner, når livet slår en kolbøtte

INDSIGT

Ansatte med iværksættertrang blev ramt af "hjemsendelses-effekten"

KLIMAKLUMME

Det er vist ok at råbe "OK boomer" efter mig

LEDELSE

Turnaround på den helt store klinge: 250 ansatte og topchef i fossil supertanker har sat en ny kurs