Annonce
Food Innovation House i Vejle med Gyda Bay i spidsen indviede i foråret Plantbased Innovation Hub, der skal hjælpe iværksættere og fødevarevirksomheder med at få nye plantebaserede produkter på markedet. Foto: Michael Svenningsen
NYHEDSBREV

Hvad skal vi have at spise? Noget nyt, lyder det fra Vejle

Spørgsmålet om, hvad der serveres på hjemmematriklen bliver gentaget dag efter dag. Det er et klassisk spørgsmål i enhver husholdning, og svaret ender ofte et sted, hvor man har været før. Der er klassikerne og favoritterne, der er nemme at lave.

Men set i det store perspektiv - hvor klimaet også er regnet med - så er svaret: Noget nyt.

Vi skal have noget nyt at spise. Noget plantebaseret og noget, der kan skabe nye forretninger.

Du skal være meget glad for hakkebøffer og burgere, hvis du ikke har noteret dig, at særligt kød spiller en rolle i forhold til klimaet, og at der vil ske noget på den front. Stadig flere angiver også klimaet som en vigtig grund til at spise mindre kød.

Det viser blandt andet en undersøgelse fra Coop, der har set nærmere på vores holdning til kødforbruget. Hvor det tidligere har været sundhed, der var den primære grund til at skære ned, så er klima og miljø den årsag, som flest peger på, når de vil undgå at spise kød.

Godt nok er vi fortsat et land af kødædere. Men trenden er klar, og det har de også spottet i Vejles fødevarefyrtårn, Food Innovation House, der en del af Dandy Business Park.

Fødevarehuset etablerede i foråret en "hub" for plantebaserede fødevarer, der skal vise alternativer til de animalske produkter.

Det kan blive det nye erhvervseventyr i stil med vindmøller og Vestas, lyder vurderingen fra lederen af huset Gyda Bay. Men det kræver, at man vil investere i forskning og får hele "kæden" med.

Ligesom der var mange, der var skeptiske, da de første møller kom op, så vil folk også møde de plantebaserede fødevarer med et forbehold. Det er svært at ændre vaner - og særligt madvaner.

Men fra foråret kan man udfordre sig selv med en smagsoplevelse, der er udviklet med udgangspunkt i huset.  En af huset "beboere", Brannatura, har udviklet en havredrik og har nu indgået en aftale med Crispy Food om at lancere drikken i hele landet.

Som en alternativ morgenmad. Det er i hvert fald noget nyt.

Apropos nyt. Så er nyhedsbrevet her også fortsat meget nyt. Og vi vil altid gerne have input til, hvordan vi kan tilberede og servere indholdet, så du bliver fyldt godt op. Alle input bliver modtaget med åbent sind.

Og når du læser med her, så er du måske allerede tilmeldt nyhedsbrevet, men vi håber samtidig, at du vil være med til at dele budskabet om, at erhvervslivet i Trekantområdet har fået et nyt erhvervsmedie. Del og like vores Linkedin-profil eller send linket fra erhvervslivtrekanten.dk videre, så andre også kan tilmelde sig og få en smagsprøve på nyhedsbrevet.

Tak fordi du læser med - og deler.

INDSIGT

Åbenmundet direktør vinder på at mene noget: Erhvervsledere skal være mere end hvide skjorter

INSPIRATION

Fastfood-kæde dyrker basilikum ultra lokalt

3 Værktøjer

Tre "værktøjer" der kan gøre hverdagen lettere

NYHEDSBREV

Den, der lever stille, går glip af kandidater til ledige stillinger

OVERBLIK

Tre erhvervshistorier fra Trekanten i ugen der gik

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Trekanten

NYHEDSBREV

Fik du ikke det hele med, så spoler vi lidt tilbage

NYHEDSBREV

30 investorer og 60 millioner kroner spejder efter det perfekte match

Hands-on Mikrofonden, der har base i Vejle, står og tripper for at investere flere af de cirka 60 millioner kroner, som fonden råder over.

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Trekanten

RUNDT I TREKANTOMRÅDET: Skokæden Bianco har efter mange år med store underskud valgt at lukke alle detailbutikker. Det drejer  sig om ni butikker i Danmark og 14 i Norge. I stedet vil skokæde, der er ejet af Last Studio, bygge fremtiden på salg af sko gennem grossister og gennem partnere inden for  detail og online.

IVÆRKSÆTTERI

Iværksætteren værdsætter de "kloge penge": Der er meget, som jeg ikke skal forklare

SPARRING: Der skal fart på for Signit. Virksomheden er etableret i 2017 og fik i 2020 en investering fra Hands-on Mikrofonden, hvor hands-on-investor Helle Ghodt samtidig købte en mindre bid af virksomheden, der er stiftet af Søren Laursen.

INDSIGT

60 millioner "kloge" kroner står klar i startblokken: Her er ingen rygklappere

IVÆRKSÆTTERI

Iværksætter fik skubbet under pandemien: Jeg har lyst til at være herre i mit eget liv

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Trekantområdet

IVÆRKSÆTTERI

Nedlukninger gav appetit på at tage springet: 35 procent flere nye virksomheder i Vejle, Kolding og Fredericia

NYHEDSBREV

Iværksætteren vågner, når livet slår en kolbøtte

INDSIGT

Ansatte med iværksættertrang blev ramt af "hjemsendelses-effekten"

KLIMAKLUMME

Det er vist ok at råbe "OK boomer" efter mig

LEDELSE

Turnaround på den helt store klinge: 250 ansatte og topchef i fossil supertanker har sat en ny kurs