Annonce
Tirsdag 1. september blev der taget første spadestik til Green Hydrogen Systems store udvidelse af fabrikken i Kolding af blandt andre bestyrelsesformand Thyge Boserup (th) og administrerende direktør Sebastian Koks Andreassen. Foto: Lasse Hyldager
OVERBLIK

Kort nyt fra virksomhederne i Trekanten

Her er fire udvalgte erhvervsnyheder fra Fredericia, Vejle og Kolding.

TREKANTEN: Brintvirksomheden Green Hydrogen Systems, der i juni hentede 1,2 milliarder kroner ved en børsnotering, er allerede begyndt at bruge nogle af de mange penge.

Virksomheden, der kan hjælpe med at lagre grøn energi, har netop taget første spadestik til en stor udvidelse af den nye fabrik i Kolding, som blev taget i brug ved årsskiftet. Men allerede nu er der brug for mere kapacitet.

Virksomheden er på få år vokset til over 100 ansatte, og forventer at vokse til 300 ansatte frem mod 2025.  Læs mere i JydskeVestkysten.

Foreningen Sydjysk Hestesport arbejder med planer om at etablere et hestemekka, der kan tage over, når travbanen i Billund lukker ved årsskiftet.

Foreningen vil etablere en hestearena, der kan rumme flere slags hestesport. Arenaen skal opføres i flere faser, og i de første tre faser skal der investeres mellem 80 og 85 millioner kroner.

Lige nu kigger foreningen på placeringer i Vejle, Kolding, Billund og Vejen Kommune. Det første, der skal etableres, er travbanen, som skal være 1400 meter lang. Læs mere i Vejle Amts Folkeblad.

Byggeriet af Lidls danske hovedkontor i midten af Aarhus skrider frem. Den tyske discountkæde meddelte i foråret i 2018, at de flytter hovedkontoret, der ligger i Kolding, og omkring 300 ansatte ind midt i Aarhus.

Udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl, Mads T. Nielsen, siger til Erhvervsliv Aarhus, at Lidl ser frem til at flytte de mange ansatte til byen. Han fremhæver, at det er nemmere at tiltrække nye medarbejdere med den nye placering midt i Aarhus og adgang til offentlig infrastruktur som tog og letbane.

Lindholm Biler, der har base i Viborg, lukker salgsafdelingerne i Aarhus og Fredericia. Direktør Henrik Bollerslev begrunder det med, at online-salget er stigende.

Lige nu udgør salget online omkring 20 procent, og at andelen er hastigt stigende, forklarer direktøren. Det er blandt andet coronaen, der har boostet salget online. Læs mere på linket her.

INDSIGT

Åbenmundet direktør vinder på at mene noget: Erhvervsledere skal være mere end hvide skjorter

INSPIRATION

Fastfood-kæde dyrker basilikum ultra lokalt

3 Værktøjer

Tre "værktøjer" der kan gøre hverdagen lettere

NYHEDSBREV

Den, der lever stille, går glip af kandidater til ledige stillinger

OVERBLIK

Tre erhvervshistorier fra Trekanten i ugen der gik

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Trekanten

NYHEDSBREV

Fik du ikke det hele med, så spoler vi lidt tilbage

NYHEDSBREV

30 investorer og 60 millioner kroner spejder efter det perfekte match

Hands-on Mikrofonden, der har base i Vejle, står og tripper for at investere flere af de cirka 60 millioner kroner, som fonden råder over.

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Trekanten

RUNDT I TREKANTOMRÅDET: Skokæden Bianco har efter mange år med store underskud valgt at lukke alle detailbutikker. Det drejer  sig om ni butikker i Danmark og 14 i Norge. I stedet vil skokæde, der er ejet af Last Studio, bygge fremtiden på salg af sko gennem grossister og gennem partnere inden for  detail og online.

IVÆRKSÆTTERI

Iværksætteren værdsætter de "kloge penge": Der er meget, som jeg ikke skal forklare

SPARRING: Der skal fart på for Signit. Virksomheden er etableret i 2017 og fik i 2020 en investering fra Hands-on Mikrofonden, hvor hands-on-investor Helle Ghodt samtidig købte en mindre bid af virksomheden, der er stiftet af Søren Laursen.

INDSIGT

60 millioner "kloge" kroner står klar i startblokken: Her er ingen rygklappere

IVÆRKSÆTTERI

Iværksætter fik skubbet under pandemien: Jeg har lyst til at være herre i mit eget liv

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Trekantområdet

IVÆRKSÆTTERI

Nedlukninger gav appetit på at tage springet: 35 procent flere nye virksomheder i Vejle, Kolding og Fredericia

NYHEDSBREV

Iværksætteren vågner, når livet slår en kolbøtte

INDSIGT

Ansatte med iværksættertrang blev ramt af "hjemsendelses-effekten"

KLIMAKLUMME

Det er vist ok at råbe "OK boomer" efter mig

LEDELSE

Turnaround på den helt store klinge: 250 ansatte og topchef i fossil supertanker har sat en ny kurs