Annonce
Danske Bank har åbent for hjemmearbejde to dage om ugen, og det giver nogle nye udfordringer, fortæller Niels Erikstrup Mortensen, der er områdedirektør i et område, der dækker Trekantområdet og Sydøstjylland. Pressefoto: Gary Britton
INDSIGT

Mere hjemmearbejde stiller nye krav: Vi skal lige finde vores ben

Meldingen fra Danske Bank har været, at folk kan arbejde hjemme to dage om ugen. De ansatte trives med fleksibiliteten, men det kræver tilvænning, lyder det fra områdedirektør Niels Erikstrup Mortensen, der har ansvaret for erhvervskunderne i Trekantområdet.

HJEMMEARBEJDE: Der er blevet lidt mere stille i Danske Bank store domicil i Kolding. Banken meldte i foråret ud, at erfaringerne med hjemmearbejde var så gode fra tiden under corona og nedlukninger, at de ansatte godt måtte arbejde hjemmefra to dage.

Det har vist sig, at der ikke er udfordringer med arbejdsmoralen. Omvendt så giver det de ansatte mere fleksibilitet, lyder det fra Niels Erikstrup Mortensen, der områdedirektør i et område, der dækker Trekantområdet og Sydøstjylland.

- Den officielle melding fra banken er, at hver medarbejder som udgangspunkt kan tage to dage med hjemmearbejde om ugen. Det giver nogle udfordringer i dagligdagen i forhold til noget praktik. Skal vi bestemme hvilke dage, de skal være derhjemme? Eller skal vi bestemme hvilke dage, hvor man skal være på kontoret? Eller skal det være helt frit? Den hybrid mellem fleksibilitet og at være til rådighed, der skal vi finde vores ben, siger Niels Erikstrup Mortensen.

Minimum én dag i domicilet

Det er lidt over tre år siden, at Danske Bank indviede sit nye domicil i Kolding i seks etager. Her blevet der samlet specialister fra et stort område, så der kunne skabes et miljø, hvor man kunne udveksle erfaringer på kryds og tværs.

- Der er nogle, som gerne vil sidde hjemme fem dage. Andre vil gerne være på kontoret alle dage. Så vi skal finde balancen. Der er jo også en grund til, at vi har bygget stort hus her i Kolding. Det handlede om at skabe et kompetencemiljø og de synergier, der opstår sådan et sted.

- Til start skal erhvervsrådgiverne være herinde i Kolding minimum én dag. Derudover er de minimum én dag ude lokalt. Men derudover må de gerne være hjemme. Men de skal forbi kontoret hver uge, så vil holder fast i miljøet, siger Niels Erikstrup Mortensen.

Det er stort hus, I har fået i Kolding. Kan I udfylde pladsen i dag?

- Tidligere var der vel 160 ansatte, der mødte ind hver dag. Sådan er det ikke i dag. Men omvendt er der ikke taget nogen beslutning om at tilføre nogle andre ting til huset. Men i København har vi været ude at opsige lejemål netop af samme årsag, fordi der ikke er så mange på kontorerne, siger Nielsen Erikstrup Mortensen.

Vil kræve nyt mindset

Foreløbig har alle ansatte som udgangspunkt deres eget skrivebord, når de møder ind, og for mange vil det kræve et nyt mindset, hvis man fjernede den faste plads.

- Men du kan måske forestille dig et stort åbent kontorlandskab, hvor der er plads til 30, og så sidder der måske 10 mand. Så er det måske sjovere at sidde samlet, og så har du måske ikke dit eget skrivebord alligevel. Men vi er ved at finde rytmen.

- Samtidig skal vi huske, at vi jo fortsat er meget ude ved kunderne, siger Niels Erikstrup Mortensen, der ikke har hørt om virksomheder i området, der har skåret ned på kvadratmeterne, fordi folk arbejder hjemmefra.

- Jeg har ikke set det endnu. Men hvis du har lokaler, der ikke passer til det, du skal bruge, så skal du gøre noget. Sådan har jeg dog ikke hørt om virksomheder i vores område, der har reageret. I hvert fald ikke endnu. Jeg har hørt om det i København, siger Niels Erikstrup Mortensen.

INDSIGT

Åbenmundet direktør vinder på at mene noget: Erhvervsledere skal være mere end hvide skjorter

INSPIRATION

Fastfood-kæde dyrker basilikum ultra lokalt

3 Værktøjer

Tre "værktøjer" der kan gøre hverdagen lettere

NYHEDSBREV

Den, der lever stille, går glip af kandidater til ledige stillinger

OVERBLIK

Tre erhvervshistorier fra Trekanten i ugen der gik

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Trekanten

NYHEDSBREV

Fik du ikke det hele med, så spoler vi lidt tilbage

NYHEDSBREV

30 investorer og 60 millioner kroner spejder efter det perfekte match

Hands-on Mikrofonden, der har base i Vejle, står og tripper for at investere flere af de cirka 60 millioner kroner, som fonden råder over.

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Trekanten

RUNDT I TREKANTOMRÅDET: Skokæden Bianco har efter mange år med store underskud valgt at lukke alle detailbutikker. Det drejer  sig om ni butikker i Danmark og 14 i Norge. I stedet vil skokæde, der er ejet af Last Studio, bygge fremtiden på salg af sko gennem grossister og gennem partnere inden for  detail og online.

IVÆRKSÆTTERI

Iværksætteren værdsætter de "kloge penge": Der er meget, som jeg ikke skal forklare

SPARRING: Der skal fart på for Signit. Virksomheden er etableret i 2017 og fik i 2020 en investering fra Hands-on Mikrofonden, hvor hands-on-investor Helle Ghodt samtidig købte en mindre bid af virksomheden, der er stiftet af Søren Laursen.

INDSIGT

60 millioner "kloge" kroner står klar i startblokken: Her er ingen rygklappere

IVÆRKSÆTTERI

Iværksætter fik skubbet under pandemien: Jeg har lyst til at være herre i mit eget liv

OVERBLIK

Det skal du vide fra virksomhederne i Trekantområdet

IVÆRKSÆTTERI

Nedlukninger gav appetit på at tage springet: 35 procent flere nye virksomheder i Vejle, Kolding og Fredericia

NYHEDSBREV

Iværksætteren vågner, når livet slår en kolbøtte

INDSIGT

Ansatte med iværksættertrang blev ramt af "hjemsendelses-effekten"

KLIMAKLUMME

Det er vist ok at råbe "OK boomer" efter mig

LEDELSE

Turnaround på den helt store klinge: 250 ansatte og topchef i fossil supertanker har sat en ny kurs