Annonce
- Jeg er ikke belastet af viden, hvis man kan sige det sådan. På en eller anden måde gør det, at jeg bedre kan se tingene fra kundernes side, siger Morten Høilund, der er ny direktør hos totalentreprenør Kjæhr & Trillingsgaard. Arkivfoto: Søren Gylling
NYHEDSBREV

Ny direktør er ikke belastet af viden

Kan det være en fordel, at chefen ikke kender alle detaljer, og at han aldrig har haft sin gang i branchen? Svaret blev et ja hos totalentreprenør Kjæhr & Trillingsgaard, da de skulle ansatte en ny direktør, der overtager stolen efter, at den tidligere direktør og medejer træder et skridt tilbage.

Valget faldt på Morten Høilund, der kommer fra en stilling som administrerende direktør i DSV Prime Cargo med cirka 500 ansatte i hele verden. Nu skal han lede et byggefirma.

Virksomheden har samlet et hold af byggefolk, der ved, hvordan man styrer et byggeprojekt i land fra en bar mark til nøglen bliver afleveret. Hvorfor skulle den nye chef så kende detaljerne? I stedet skal det vendes til en fordel, at chefen ikke begraver sig i tekniske detaljer.

Hvordan ser det ud i din branche? Har I brug for en topchef, der kender alle detaljer og hver en afkrog? For skal chefen være ”klogere” på stoffet end de ansatte? Næppe.

Hos Kjæhr & Trillingsgaard har de prioriteret en chef, der kan lede og udvikle en organisation og samtidig skal spille en nøglerolle i salget. Og netop når det kommer til salgsindsatsen kan det faktisk vise sig at være en fordel, at han ikke kender alle detaljer. Så kan han nemlig nemmere se byggeprojektet fra kundens side af skrivebordet.

Har du gode idéer til, hvad vi skal dykke ned i næste gang, så er du altid velkommen til at sende os en mail.

Du er som altid meget velkommen til at dele nyhedsbrevet i dit netværk. Nye læsere kan tilmelde sig nyhedsbrevet sig på erhvervslivtrekanten.dk.

God fornøjelse - og tak fordi du deler

INDSIGT

Ny teknologi skal skabe væksten: Vi har en drøm om at være så få som muligt

FIRE VÆRKTØJER

Direktør i Setion deler 4 ”værktøjer” til en lettere hverdag

REKRUTTERING

Vækstfirma går efter tredobling: Folk skal føle, at de er en del af noget sjovt

NYHEDSBREV

It-firma vil fordobles - men helst uden at hyre

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Trekanten

REKRUTTERING

Nyansat driftsdirektør skal holde fast i den fede energi

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Trekanten

NYHEDSBREV

Det skal være sjovt, hvis folk skal performe

Det er ikke nok, at det faglige er på plads, hvis du søger en stilling hos vækstvirksomheden MuteBox. Du skal også bidrage socialt. Står virksomheden med et par kvalificerede kandidater, så bliver det udslagsgivende, hvordan man klarer julefrokost-testen. Vil man gerne sidde ved siden af kandidaten, når der kommer snaps og sild på bordet?

INDSIGT

Danfoss' nye kontor: Ingen faste pladser og en barista i kantinen

Byggeri: Hvad med at holde mødet i drivhuset, og skulle vi lige smutte forbi baristaen inden? Danfoss sætter nye standarder for, hvordan man indretter kontoret med deres campus i Kolding, som netop er blevet officielt indviet.

BYGGERI

Fire konkrete tiltag: Sådan ser fremtidens arbejdsplads ud

ARBEJDSLIV: I sidste uge åbnede dørene officielt til Danfoss Campus Kolding, hvor 350 medarbejdere har deres daglige gang. Danfoss har indrettet bygningen efter designkonceptet ”Future Ways of Working”. Her fortæller chef for køling, Kristian Strand, om, hvordan arbejdsdagen er indrettet i den nye campus i Kolding.

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Trekanten

INTRO

God kaffe hjælper med at rekruttere

10 HURTIGE

Frontløber vender hjem fra New York: 10 spørgsmål til designer Malaika

KLUMME

Tænk fortællinger på Linkedin ind i din ledelse og få medarbejderne med dig

NYHEDSBREV

Malaika fik det til at ske "over there"

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Trekanten

INDSIGT

Startup med samkørsel fik hård opstart: Det var nærmest lidt komisk

IVÆRKSÆTTERI

Nabogo: Vi har lavet mange fejl - men vi har været gode til at lære af dem