Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

De ansatte hos Retio By Zignifikant skal hver uge gennemføre en mini-trivselsundersøgelse, fortæller Lennart Svenstrup, der er direktør for afdelinger i Vejle og Holstebro, hvor der sidder i alt 14 ansatte. Foto: Henrik Kruse

Alle skal sige deres ærlige mening - hver uge

Den årlige trivselsmåling kan give et øjebliksbillede af, hvordan de ansatte har det. Men hvorfor skal der gå et år mellem, at man tager temperaturen?

Hos Retio By Zignifikant i Vejle spørger de hver uge, hvordan de ansatte har det gennem fem hurtige spørgsmål, og derudover er der et modul til løst og fast. Det har gjort, at virksomheden har fingeren på pulsen året rundt. De små ting, der trykker, får ikke lov til at vokse sig til problemer.

Det lyder let. Men for det første kræver det, at ledelsen bruger tid på at kigge på data og de meldinger, der løbende kommer ind. For det andet er det vigtigt at reagere, og at ledelsen tør kigge på sig selv. På en måde er det jo ledelsen, der er til eksamen, når de hver uge får medarbejdernes ærlige mening.

- Det kan være decideret skadeligt at indføre sådan et værktøj, hvis du så ikke følger op og lytter til, hvad der bliver sagt. Så gør det mere skade end gavn, siger afdelingsdirektør Lennart Svenstrup.

Du får også det både korte og ultrakorte overblik over erhvervslivet i Trekantområdet i dagens nyhedsbrev.

God fornøjelse

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
Retio By Zignifikant måler løbende trivslen hos de ansatte, fortæller afdelingsdirektør Lennart Svenstrup og Mia Svenstrup, der er teamleder og kommunikationsansvarlig. Foto: Henrik Kruse

Trivslen bliver tjekket hver uge: - Vi fanger tingene i opløbet

Hver uge skal de ansatte lige vende blikket indad. Er alt, som det skal være? Og er der noget, som chefen skal vide.

- Vi har fingeren på pulsen hele tiden internt. Vi ved hele tiden, hvad der sker hos medarbejderne, og det gør, at vi fanger tingene i opløbet, og inden der er "noget", der bliver til en stor ting, så kan vi adressere det, siger Lennart Svenstrup, der er direktør for Retio By Zignifikants afdelingerne i Vejle og Holstebro, hvor der sidder i alt 14 ansatte.

Virksomheden har målt trivslen løbende i snart to år i forbindelse med, at de arbejdede henimod en arbejdsuge på fire dage, så de vidste, om de bevægede sig i den rigtige retning i forhold til trivslen.

Nu er den korte arbejdsuge gjort permanent, men de ugentlige målinger med fem spørgsmål og et modul til feedback fortsætter.

- Vi vil gerne bevæge os. Det gælder i forhold til vores kunder og ikke mindst i forhold til vores medarbejdere. Det er også en af grundene til, at vi satte det i søen. Vi gør det også for vores medarbejdere. Det giver os data, så vi kan gøre det til en endnu bedre arbejdsplads, siger Mia Svenstrup, der er kommunikationsansvarlig og teamleder for kontoret i Vejle.

Ingen problemer får lov til at boble under overfladen hos Retio By Zignifikant, hvor medarbejderne hver uge melder ind, hvordan det går i en løbende trivselsmåling. - Systemet hjælper med til, at vi er i sync med medarbejderne, lyder det fra teamleder.

Én gang om ugen skal de ansatte hos Retio By Zignifikant lige mærke efter, hvordan det går. Er der nogen steder, hvor skoen trykker? Det betyder, at ledelsen har fået en bedre føling med, hvordan ”temperaturen” er hos medarbejderne. Det tager selvfølgelig tid at kigge på tallene og læse medarbejdernes feedback, men det er det hele værd i forhold til at flytte virksomheden i den rigtige retning.

- Vi har fingeren på pulsen hele tiden internt. Vi ved hele tiden, hvad der sker hos medarbejderne, og det gør, at vi fanger tingene i opløbet, og inden der er "noget", der bliver til en stor ting, så kan vi adressere det, siger Lennart Svenstrup, der er direktør for afdelinger i Vejle og Holstebro, hvor der sidder i alt 14 ansatte.

Det kan være decideret skadeligt at indføre sådan et værktøj, hvis du ikke følger op og lytter til, hvad der bliver sagt. Så gør det mere skade end gavn.

Lennart Svenstrup

Virksomheden hjælper små og mellemstore virksomheder med bogholderi, økonomisk forretningsudvikling og digitalisering. Men hver uge skal de løfte blikket væk fra arbejdsopgaverne og i stedet vende blikket mod de interne forhold, når de skal svare på fem spørgsmål. Spørgsmålene er taget fra en pulje på over hundred spørgsmål, der er designet til at måle trivslen, fortæller Mia Svenstrup, der er kommunikationsansvarlig og teamleder for Vejle.

- Systemet hjælper med til, at vi er i sync med medarbejderne. Vi får en melding den dag, hvor medarbejderen synes, at det hele er noget skidt. Det giver en ”dårlig” dag i systemet. Men vi får også de gode dage. Summen skal give hele billedet, og vi kan ret hurtigt spotte, hvis der er noget, der er mere end bare en dårlig dag. Vi kan se, om der er noget, vi som ledelse skal gå videre med, siger Mia Svenstrup.

Som eksempel nævner hun, at det ikke er så længe siden, at stress-scoren bevægede sig den forkerte vej. Det betød, at hun kunne tage det med som et punkt på de månedlige 1:1-samtaler.

- Der kom nogle meget konkrete ting på bordet i de samtaler i den forbindelse, og vi kunne ret hurtigt se, at det kunne isoleres til en sygemelding. Det betød, at jeg meget hurtigt kunne pege på problemet, siger Mia Svenstrup.

Drop mavefornemmelsen

Virksomheden gik i gang med de løbende målinger i forbindelse med, at virksomheden for to år siden besluttede, at de ville arbejde frem mod en fire dages arbejdsuge, hvilket i øvrigt netop er gjort permanent.

I forandringsprocessen var virksomheden på udkig efter et værktøj, der kunne måle trivslen i virksomheden løbende, og her faldt valget på systemet Officevibe. De løbende målinger skulle hjælpe med at holde øje med, at de nye rutiner ikke gik ud over trivslen. Ambitionen var nemlig, at trivslen skulle stige, hvilket også har været tilfældet.

Om Retio By Zignifikant

  • Retio By Zignifikant leverer digitale økonomifunktioner til små og mellemstore virksomheder.
  • Virksomheden har afdelinger i Vejle, Holstebro, Frederikshavn, Aarhus og København.
  • Samlet er der 40 ansatte i virksomheden.

- Virksomheden selv er meget datastyret, og derfor var vi opsat på, at vi kunne måle udviklingen løbende, så vi ikke gik videre med projektet med en fire dages arbejdsuge baseret på en mavefornemmelse, siger Lennart Svenstrup.

Retio By Zignifikant valgte at gå videre med en løsning, hvor de ansatte ugentligt får en mail med fem spørgsmål, og derudover er der en feedback-modul, hvor medarbejderen selv vælger, om det skal være med navn eller anonymt.

- Det er et meget fintmasket system, der måler mange ting. Der er 10 forskellige parametre, der løbende bliver målt, og så er der et feedback-modul, der betyder, at vi også kan få kvalitative tilbagemeldinger, hvor de ansatte selv kan vælge at være anonym. Det var meget vigtigt, at den del også var med i setuppet, da vi valgte systemet, siger Mia Svenstrup.

Du skal turde kigge indad

I dag er tallene noget af det første, som Mia Svenstrup kigger på, når hun møder ind, og det tager måske et kvarter at kigge på tallene igennem. Men er der noget, der kræver en reaktion, så tager det længere tid. Og netop prioriteringen af ressourcer er afgørende, hvis man vil kaste sig ud i et lignende projekt. Og at man skal være villig til at justere i forhold til de meldinger, der kommer ind.

- Vi vil gerne bevæge os. Det gælder i forhold til vores kunder, og ikke mindst i forhold til vores medarbejdere. Det er også en af grundene til, at vi satte det i søen. Vi gør det også for vores medarbejdere. Det giver os data, så vi kan gøre det til en endnu bedre arbejdsplads," siger Mia Svenstrup og fortsætter:

- Men det kræver, at du som leder tør kigge på dig selv. Som leder bliver vi jo målt. Hvis du ikke er interesseret i at flytte dig, så skal du ikke gå den vej, siger Mia Svenstrup, der bliver suppleret af Lennart Svenstrup.

- Det kan være decideret skadeligt at indføre sådan et værktøj, hvis du så ikke følger op og lytter til, hvad der bliver sagt. Så gør det mere skade end gavn, siger Lennart Svenstrup.

Der er Lego på kontoret i Vejle, hvor de ansatte kan tage et frikvarter fra arbejdet, men i forhold til løbende trivselsmålinger, så er det vigtigste, at ledelsen er parat til ændre tingene og erkende egne fejl. Foto: Henrik Kruse

Tre gode råd, hvis du vil tage pulsen hver uge

I snart to år har Retio By Zignifikant hver uge målt temperaturen i virksomhedens afdelinger i Vejle og Holstebro med en ugentlig mail. Nu er afdelingerne i Aarhus og Frederikshavn også kommet med, og næste skridt er at få afdelingen i København med på vognen. Her deler afdelingsdirektør Lennart Svenstrup og kommunikationsansvarlig Mia Svenstrup et par gode råd til virksomheder, der overvejer at måle trivslen løbende.

ㅤㅤㅤㅤㅤ

1. Du skal reagere på målinger

- Du skal gøre dig klart, at det tager noget tid, og du skal bruge de nødvendige ressourcer. Du skal bruge den data, du får ind. Det er ikke et passivt værktøj, der bare kører af sig selv. Du skal hele tiden bruge det.

2. Forklar ideen meget grundigt

- Det er vigtigt, at du får en god start på sådan et projekt. Vores erfaring har været, at der har været meget lidt modstand på projektet, og det håber og tror vi blandt andet skyldes, at vi havde en kickoff-dag, hvor fokus var det nye initiativ. 

- Vi forklarede, hvorfor vi mener, at det er en god idé. Det betyder, at medarbejderne fik en forståelse af, hvorfor de hver uge bliver forstyrret af noget, der ikke er deres primære arbejdsopgave. Hvorfor er det her vigtigt?

3. Lederne skal turde kigge indad

- Som leder skal du være parat til at kigge indad. Det her kræver selvindsigt. Du skal turde erkende dine egne fejl. Vi har været i en situation, hvor vi har stået med nogle lidt dårlige tal, og så har vi forklaret det med "det og det". Det er nok også bare, fordi en medarbejder har haft en dårlig dag. 

- Men der skal du turde kigge på tallene og ikke komme med nogle dårlige undskyldninger for dig selv. Nogle gange er der ting, der skal ændres. Du skal ikke måle for at måle. Det handler om at rykke noget.

Byggematador Pierre Legarth er frustreret over udviklingen i Kolding. - For vi skal jo ikke nøjes med at have 175 tilflyttere om året, når tallet er renset for ukrainere og andre udlændinge. Vi skal have mange flere, lyder det fra byggematador Pierre Legarth. Foto: Mads Dalegaard Ritzau / Scanpix

Byggematador er frustreret over udviklingen i Kolding, stort hotel skifter ejer, og Terrassevarmer.dk er vokset flere gange

Her får du tre udvalgte nyheder fra virksomheder i Fredericia, Kolding og Vejle.

ㅤㅤㅤㅤㅤ

Kolding sakker efter naboerne, siger byggematador

- Jeg er frustreret. Jeg kan ikke holde ud at se, at vi får baghjul af nabokommunerne, siger byggematador Pierre Legarth. Foto: Mads Dalegaardd / Ritzau Scanpix

Den tidligere formand for Business Kolding og byggematador Pierre Legarth efterlyser en krystalklar erhvervsstrategi for Kolding og mener ligesom Venstre, at der skal kigges ud over kommunegrænsen for at hente inspiration og vises handlekraft i det nye byråd nu, skriver JydskeVestkysten

- Vi får baghjul af nabokommunerne. Vi skal gøre Kolding stor igen og generobre Koldings status som førende i Trekantområdet, som vi var i 1990'erne. Men det kræver en seriøs og fælles koordineret indsats. Nu har det nye byråd siddet i et år, og der sker intet, lyder kritikken fra Pierre Legarth.

Vejle-hotel er solgt for trecifret millionbeløb

Scandic Jacob Gade, der ligger i forlængelse af Vejle Musikteater, har skiftet ejer i en handel til 100 millioner kroner. Arkivfoto: Mette Mørk

Scandic Jacob Gade-hotellet i Byparken centralt i Vejle er blevet solgt i en stor millionhandel. Hotellet, der rummer 129 værelser, er solgt i en handel til 100 millioner kroner, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Den nye ejer har hjemme i Aarhus, og selskabet er ejet af Henrik Kjær Nielsen. Selskabet ejer i forvejen ejendomme i hotelbranchen. Det gælder blandt andet Hotel Propellen i Billund, der har skiftet navn til The Lodge, og Hotel Kolding på Banegårdspladsen i Kolding, mens ejerne også driver Hotel Atlantic i Aarhus.

Ejendommen på Flegborg 10 har hidtil været ejet af kommanditselskabet K/S HJG, Vejle, der har adresse i Herning og er ejet af en større kreds af investorer. Men ifølge tingbogen er hotelbygningen nu overtaget af selskabet K/S Atlantic.

Kjeld har skabt en varm forretning

Kjeld Dalager, der ejer virksomheden Terrassevarmer.dk, har skabt en virksomheden, der er vokset ad flere omgange. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Når forårsvarmen melder sin ankomst, skydes højsæsonen i gang for Kjeld Dalagers virksomhed, der har base i Snoghøj. For 15 år siden startede han Terrassevarmer.dk, der siden begyndelsen er vokset ud af sine lokaler flere gange skriver Fredericia Dagblad.

- Rygeloven satte gang i vores forretning. Pludselig var der mange, der skulle udenfor at ryge, og det førte til, at vi solgte mange terrassevarmere til restauranter og lignende, fortæller Kjeld Dalager, der købte sin kammerat ud af virksomheden et par år efter begyndelsen.

- Jeg tror, at de lange sommeraftener og hyggen på terrassen for mange danskere er forbundet med livskvalitet. Vi lever jo i et klima, hvor det for mange bare bliver for køligt at sidde udenfor, så det, at man kan sætte varme på, har en stor betydning for mange, siger Kjeld Dalager.

Rundt i Trekantområdet

Ta' med en hurtig tur rundt til Trekantområdets virksomheder. Her er, hvad vi i øvrigt har samlet op til dig fra andre medier siden sidst.
  • ADP fortsætter væksten og leverer i 2022 selskabets bedste årsresultat nogensinde med rekordhøj vækst i både omsætning og indtjening. ADP leverer i 2022 et resultat efter skat på 106,1 millioner kroner mod et 2021 resultat på 104 millioner kroner, skriver ADP i en pressemeddelelse
  • Direktør i Danpo ser ind i et stort, men komplekst vækstmarked. Den nye direktør Kasper Lenbroch har kun siddet i direktørstolen i lidt over fire måneder, men han har høje forventninger for virksomhedens vækstpotentiale i et marked, der efterspørger fortsat mere fjerkrækød, skriver Effektivt Landbrug.
  • Favrskov Kommune vil gerne have mere samkørsel og har i den forbindelse modtaget et tilbud fra Vejle-virksomheden Nabogo, der samarbejder med kommuner og trafikselskaber om samkørsel, skriver Lokalavisen Favrskov.
  • GPV Group slår ny milliard-rekord i omsætning, og nu går direktøren efter 10 milliarder kroner i 2026, skriver Vejle Amts Folkeblad. Fremgangen kan blandt andet henføres til fusionen i slutningen af 2022 med den schweiziske elektronikproducent Enics, fortæller administrerende direktør Bo Lybæk.