Direct-to-Consumer: Hos Easyfood havde de gjort sig tanker om at sælge direkte til forbrugeren - også inden corona ændrede spillereglerne. ”Business-to-business” skulle udvides med det som bliver kaldt ”Direct-to-Consumer”.
Men planerne lå lidt stille. Det gik meget godt med at levere pølsehorn, og sælger brødprodukter til blandt andet store kunder som McDonald's og Starbucks. Det ændrede corona. Nu var man presset til at springe et eller flere mellemled over.
- Forretningen kørte godt, men pludselig sad forbrugerne derhjemme. Det betød, at motivationen for at gøre noget steg, og vi fik sat fuld fart på Brødkassen, siger Flemming Paasch, der er administrerende direktør i Easyfood, der netop er ved at udvide med en helt nye produktionslinje i Kolding.
I løbet af 2021 har Easyfood eksperimenteret med at sælge via deres egen webshop og solgt brødkassen i samarbejde med Linds for at teste, om der var basis for at arbejde videre med modellen. Og tilbagemeldingerne har været gode. Forbrugeren ville godt betale prisen for at få frosne brødprodukter leveret til døren.
Flemming Paasch, direktør i EasyfoodDer er ikke tvivl om, at vi kommer endnu tættere på forbrugerne, og den viden, vil også blive en del af vores bestående forretning,
- Det var særligt prissætningen, som vi var meget opmærksomme på. Vil folk godt betale op til 500 kroner for at få leveret brød derhjemme? Vi skulle lige have den sidste tvivl væk, inden vi gik videre med projektet, siger Flemming Paasch.
Klar til et skud markedsføring
Brødkasserne skal leveres direkte til døren, hvor brødet bliver afkølet med tøris. I testperioden har der været fire forskellige kasser at vælge imellem, og ligesom når de sælger til forretninger, så skal brødet bare optøs.
- Det, som er vores store fordel, er, at vi ikke kommer i clinch med for eksempel dagligvarebutikker. Vi har ikke direkte salg den vej. Det kan blive en udfordring for andre, hvis du sælger rigtig meget direkte fra detailleddet i dag, hvis du pludselig konkurrerer med dem online, siger Flemming Paasch og fortsætter:
- Vores fokus er jo business- to-business. Det betyder, at det er kvaliteten over det niveau, du kan købe i detailbutikker. For når folk går ud og spiser, så vil de gerne betale ekstra. Og det er det marked, som vores produkter er udviklet til. Men private vil også betale prisen. Det var nøglen til at gå videre, siger Flemming Paasch, der kan se et hav af muligheder for at udvikle brødkasserne med forskelligt indhold.
Easyfood
Easyfood udvikler, fremstiller og leverer brødprodukter, og virksomheden fokuserer især på færdige produkter. Det kan f.eks. være pølsehorn, panini, pizza og en lang rækker forskellige kager.
Virksomheden blev grundlagt i 2000 af blandt andet Flemming Paasch, der fortsat ejer en bid af virksomheden. I 2018 købte den norske koncern Orkla aktiemajoriteten af Easyfood.
- Det kan være til events, fødselsdage og højtider som fastelavn. Landet ligger meget åbent, siger Flemming Paasch.
Direktøren forventer derfor, at det nye forretningsben bliver en god forretning, uden at han dog vil sætte tal på.
- Nu sætter vi det i søen, men det er ikke noget, der udgør en kæmpe del af budgettet. Vi starter i det små, og ser hvad der sker. Men vi har grund til at have høje forventninger ud fra de test, vi har lavet, og her har vi ikke markedsført produkterne. Så vi tror, at når vi giver det et skud markedsføring, så vil det fylde en del af forretningen, siger Flemming Paasch.
Kan udnytte ny viden
Det er virksomhedens innovationsafdeling, der siden corona ramte, har arbejdet med projektet, og selv om det er en helt ny forretningsmodel, så er direktøren sikker på, at det er til at styre. Samtidig får Easyfood meget data fra det nye forretningsben.
- Vi har jo i dag allerede en ret stor viden om forbrugerne. Den bruger vi til at hjælpe vores business-to-business-kunder. Den viden vil vi også bruge, når vi skal sælge direkte til forbrugeren. Der er ikke tvivl om, at vi kommer endnu tættere på forbrugerne, og den viden, vil også blive en del af vores bestående forretning, så vi får en endnu tættere dialog med forbrugerne, og det betyder, at du har større sandsynlighed for at ramme rigtigt, siger Flemming Paasch.
Ambitionen er at rulle den nye forretning i gang i 2022, når webshoppen er færdig, og så er der også en række "praktiske" ting, der skal falde på plads. Men i forhold til den del, så er direktøren sikker på, at det kan virksomheden godt løfte.
- Der er selvfølgelig en række nye krav, når du skal handle direkte med kunder. Der er noget lovgivning. Vi skal sikre os, at vi har en god kundeservice. Vi skal tage imod reklamationer. Men vi har testet det af sammen med Linds for at se på omfanget. Det er helt sikkert noget, vi kan håndtere. Det er også noget i forhold til distributionen, der skal håndteres. Men alt det kan vi godt løfte, siger Flemming Paasch.