Annonce
- Klimaet har været et stort trækplaster. Hvis det regnede, og der var koldt, så havde jeg ikke siddet her. Og skulle vi finde ud af, at det ikke er os, så kommer vi bare hjem, siger Lau Christensen, der er medejer af Meresalg Marketing. Privatfoto
INSPIRATION

It-iværksætter har rykket kontoret til Solkysten: Uden corona havde jeg ikke siddet her

Medejer af Meresalg Marketing Lau Christensen købte efter sommerferien sammen med sin kæreste en enkeltbillet til Malaga for at arbejde 'remote'. - Jeg tror på, at du bliver mere kreativ, når du er et sted, hvor du trives.

ARBEJDE FRA DISTANCEN: Når Lau Christensen slår blikket væk fra computerskærmen, ser han ud over Middelhavet. Temperaturen her i starten af december er som på en god forårsdag i Danmark. Sandalerne er derfor ikke pakket væk.

- Det er skønt. Der er solskin 320 dage om året, og jeg sidder i en t-shirt og har sandaler på her i december. Lyset og solen giver ekstra energi, siger Lau Christensen, der er medejer af Meresalg Marketing.

Siden starten af september har han drevet virksomheden fra privatadressen i Benalmádena, der ligger godt 20 minutter fra lufthavnen i Málaga, og han savner ikke vintermånederne

- Jeg kan godt blive lidt træt i de mørke måneder. Sol og varme derimod smitter af på humøret. Det er svært at være sur i solskinsvejr. Selvfølgelig er der dage, der er lidt øv, hvor tingene driller. Sådan er det også, selv om du bor i Sydspanien. Men så skal du bare gå en tur i solskinnet og trække vejret, siger Lau Christensen.

Han har siden 2019 stået bag Meresalg Marketing sammen med sin makker Andreas Thomsen. Virksomheden er specialiseret i online markedsføring og har særligt fokus på Google, og det kræver i princippet bare en internetforbindelse at drive forretningen.

Jeg tror, at mange vil tænke: Kan man det? Hvad sker der, når jeg flytter fra de vante rammer i Danmark? Men det har fungeret rigtig fint. Jeg skal bare have adgang til nettet.

Lau Christensen, medejer af Meresalg Marketing

Under nedlukningerne koblede han på fra et sommerhus, og det satte nogle tanker i gang hos iværksætteren, der giver corona "skylden" for, at han nu prøver udlandseventyret sammen med kæresten.

- Det var lidt en øjenåbner for mig. Du har muligheden for at sidde, hvor du vil, når du bygger en forretning. Den går jo ikke i stå. Det kunne vi se under corona, siger Lau Christensen.

- Jeg tror, at mange vil tænke: Kan man det? Hvad sker der, når jeg flytter fra de vante rammer i Danmark? Men det har fungeret rigtig fint. Jeg skal bare have adgang til nettet, siger Lau Christensen.

Flytter sammen i Sydspanien

Mens han arbejder med Meresalg Markering, så blogger kæresten om livet i Sydspanien. Derudover har hun en række mindre arbejdsopgaver, og lige nu overvejer hun at starte sin egen webshop.

Parret fik ideen til eventyret under nedlukningerne, men det var først efter, at hans kompagnon havde nikket, at de undersøgte mulighederne.

- Det var selvfølgelig afgørende, at min kompagnon sagde god for det. Havde han sagt nej, så kunne det ikke lade sig gøre. Han synes, at det lød fedt, og da jeg havde hans go, der begyndte jeg at undersøge tingene, siger Lau Christensen.

Tanken om at flytte til Solkysten faldt også sammen med, at han og kæresten gik og overvejede at flytte sammen.

- Min kæreste boede i Odense. Jeg boede i Kolding. Så skulle vi flytte til Kolding eller Odense? Jeg var ikke klar til Odense. Hun var ikke klar til Kolding. Hvad så med Spanien? Ja, hvorfor ikke, siger Lau Christensen.

Klimaet har været et stort trækplaster. Hvis det regnede, og der var koldt, så havde jeg ikke siddet her.

Lau Christensen, medejer af Meresalg Marketing

De tog beslutningen i foråret. Efter jul ville de flyve syd på. Men hvorfor egentlig vente? Så da deres lejligheder var opsagt, flyttede de i september.

- Klimaet været et stort trækplaster. Hvis det regnede, og der var koldt, så havde jeg ikke siddet her. Og skulle vi finde ud af, at det ikke er os, så kommer vi bare hjem. Vi er kun os to og er ikke låst af noget. Derfor ved vi heller ikke, hvor lang tid vi bliver. Vi lever i nuet, siger Lau Christensen.

Mere fleksible arbejdstider

Arbejdsmæssigt har det dog krævet tilpasninger. Selv om det vigtigste er en internetforbindelse, så er det noget andet at drive en forretning, hvor din kompagnon og tre deltidsansatte sidder knap 3000 kilometer væk.

Der er nogle rutiner, der skal bygges op, så i opstarten var Lau Christensen online over platformen Discord fra morgenstunden til fyraften.

- Men det var meget stressende. Jeg sidder jo heller ikke foran skærmen derhjemme hele dagen. Men det var nok noget med, at jeg skulle bevise for teamet og mig selv, at det godt kunne lade sig gøre, og at 'jeg var på'. Men det var en stressfaktor, at jeg var på hele tiden. Så vi fandt hurtigt ud af, at jeg skulle gøre noget andet, siger Lau Christensen.

I dag er han primært koblet på om formiddagen, hvor de ansatte kan møde hinanden i forskellige digitale rum. Over middag fanger de hinanden, når der er konkrete opgaver.

- Det betyder også, at jeg har fået en stor fleksibilitet ind i mit arbejde, hvor jeg arbejder på de tidspunkter, hvor det passer bedst. Jeg kan godt holde lidt fri midt på dagen. Så går jeg en tur eller dyrker motion. Jeg tror, at der er mange, der efterspørger den fleksibilitet. Det skal ikke være enten eller. Du kan gøre begge dele og kombinere tingene. Det tror jeg også, at jeg tager med i resten af mit arbejdsliv, siger Lau Christensen.

Det bedste halvår

De nye arbejdsrutiner betyder, at arbejdsdagen er blevet spredt lidt mere ud.

- Jeg arbejder også lidt om aftenen, lørdag og måske lidt søndag. Det er meget motiverende for mig lige nu, og jeg synes, det er en meget underholdende arbejdsgang, hvis man kan sige det sådan. Mine forældre forstår ikke, at det kan fungere. Men det gør det. Det fungerer faktisk vildt godt, siger Lau Christensen og påpeger, at Meresalg Marketing har haft deres bedste halvår, mens han har arbejdet 'remote'.

- Jeg kan godt holde lidt fri midt på dagen. Så går jeg en tur eller dyrker motion. Jeg tror, at der er mange, der efterspørger den fleksibilitet, siger Lau Christensen. Privatfoto

- Det er meget motiverende, at resultaterne er gode. Vi synes, det skal være sjovt at gå på arbejde. Men du skal også tjene noget, og det, har vi vist, kan lade sig gøre. Jeg tror på, at du bliver mere kreativ, når du er et sted, hvor du trives. Det tror jeg, de fleste kan genkende. Du bliver mere effektiv og fokuseret, siger Lau Christensen, der sikker på, at andre iværksættere kunne bygge en forretning op fra bunden uden at sidde i Danmark.

Her har corona rykket nogle grænser.

- Uden corona havde jeg ikke siddet her, men helt generelt har vi fået en fælles forståelse af, at vi ikke altid skal mødes fysisk. Mig og min makker tog tit af sted for at tage et møde for eksempel i København. Der var vi to mand, der var af sted en hel dag. Det er også rart at mødes fysisk, og du får en anden relation. Selvfølgelig. Det er fint. Men du kan meget online, afslutter Lau Christensen.

INDSIGT

Ny teknologi skal skabe væksten: Vi har en drøm om at være så få som muligt

FIRE VÆRKTØJER

Direktør i Setion deler 4 ”værktøjer” til en lettere hverdag

REKRUTTERING

Vækstfirma går efter tredobling: Folk skal føle, at de er en del af noget sjovt

NYHEDSBREV

It-firma vil fordobles - men helst uden at hyre

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Trekanten

REKRUTTERING

Nyansat driftsdirektør skal holde fast i den fede energi

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Trekanten

NYHEDSBREV

Det skal være sjovt, hvis folk skal performe

Det er ikke nok, at det faglige er på plads, hvis du søger en stilling hos vækstvirksomheden MuteBox. Du skal også bidrage socialt. Står virksomheden med et par kvalificerede kandidater, så bliver det udslagsgivende, hvordan man klarer julefrokost-testen. Vil man gerne sidde ved siden af kandidaten, når der kommer snaps og sild på bordet?

INDSIGT

Danfoss' nye kontor: Ingen faste pladser og en barista i kantinen

Byggeri: Hvad med at holde mødet i drivhuset, og skulle vi lige smutte forbi baristaen inden? Danfoss sætter nye standarder for, hvordan man indretter kontoret med deres campus i Kolding, som netop er blevet officielt indviet.

BYGGERI

Fire konkrete tiltag: Sådan ser fremtidens arbejdsplads ud

ARBEJDSLIV: I sidste uge åbnede dørene officielt til Danfoss Campus Kolding, hvor 350 medarbejdere har deres daglige gang. Danfoss har indrettet bygningen efter designkonceptet ”Future Ways of Working”. Her fortæller chef for køling, Kristian Strand, om, hvordan arbejdsdagen er indrettet i den nye campus i Kolding.

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Trekanten

INTRO

God kaffe hjælper med at rekruttere

10 HURTIGE

Frontløber vender hjem fra New York: 10 spørgsmål til designer Malaika

KLUMME

Tænk fortællinger på Linkedin ind i din ledelse og få medarbejderne med dig

NYHEDSBREV

Malaika fik det til at ske "over there"

OVERBLIK

Nyt fra virksomhederne i Trekanten

INDSIGT

Startup med samkørsel fik hård opstart: Det var nærmest lidt komisk

IVÆRKSÆTTERI

Nabogo: Vi har lavet mange fejl - men vi har været gode til at lære af dem