Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- I Bestseller vil vi gerne være best in class, det gælder også, når vi taler logistik, og det er idet lys, at du skal se den her investering i, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard, der er operations manager hos Bestseller i Taulov. Foto: Henrik Kruse

Fremtiden er landet i Taulov

Det ligner noget fra fremtiden, når du kigger indenfor på Bestsellers lager i Taulov. 79 robotter triller omkring på gulvet og kravler rundt i et reolsystem med 48.000 lokationer.

Daniel Slot Ravnholt Stougaard, der er operations manager hos Bestseller logistikafdeling i Taulov, har vist os rundt og forklaret, hvordan robotten fungerer.

- Lageret er ikke tænkt som et sted, hvor vi skal opbevare varerne. Vi skal have de varer i robotten, der er brug for. Når vi får en ordre, så skal robotten være fyldt, så vi kan plukke ordren. Men det er ikke et traditionelt lager. Vores fokus er på lead time. Altså, hvor lang tid går der fra ordren kommer ind, til varen er sendt af sted, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard.

De foreløbige erfaringer er gode. Tempoet er højt, og der er færre fejl i ordrerne. Men der skal fortsat rettes til. Sådan er det, når man gerne vil være "best in class" på logistikken.

God fornøjelse

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
- Vi gik live i sommeren 2022, og i år kobler vi endnu flere robotter på, så både genopfyldningen af anlægget og palleteringen af de udgående kasser til kunden sker automatisk, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard. Foto: Henrik Kruse

Højteknologisk lager sætter barren tårnhøjt

Bestseller-koncernen har investeret cirka 150 millioner kroner i en lagerrobot i Taulov, der skal optimere logistikken.

Robotlageret består af 48.000 ”lokationer” i et stort reolsystem, hvor 79 robotter henter kasser til plukstationerne, og de foreløbige erfaringer er gode. Tempoet er højt, og der er færre fejl, efter man har fået hjælp af robotterne.

- I Bestseller vil vi gerne være best in class, det gælder også, når vi taler logistik, og det er det lys, at du skal se den her investering i, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard, der er operations manager i Bestsellers logistiskafdeling i Taulov.

Jo hurtigere varen kommer ud ad døren jo bedre, og for at optimere logistikken har Bestseller investeret cirka 150 millioner kroner i robottekonologi i Taulov. 79 robotter suser rundt, så Bestsellers forretninger har det rigtige tøj på hylderne.

Det er sidst på eftermiddagen fredag. Det er ved at være tid til at runde ugen af, da vi tager et kig ind i fremtiden hos Bestseller.

Stod det til de 79 robotter, så kunne de sagtens fortsætte. De har ikke brug for weekend, de har højst brug for at komme forbi en oplader og et serviceeftersyn en gang imellem.

- I teorien kan vi holde produktionen kørende i 24 timer i døgnet. Der er vi ikke endnu, men det er det, vi arbejder henimod, hvis der er behov for det, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard, der er operations manager hos i Bestsellers logistiskafdeling i Taulov, hvor han viser rundt i det højteknologiske lager.

Der er i dag er 79 Skypode-robotter, der flytter kasserne rundt i lagret. Foto: Henrik Kruse

Bestseller flyttede en del af sin lageraktiviteter ind hos Taulov Dry Port i 2021, og i løbet af 2022 er der blevet installeret lagerroboter, der skal hjælpe med at få varerne af sted så hurtigt som muligt.

Man er fortsat i en fase, hvor man er ved at lære. Hvor er der mulighed for at skrue op og ned. Men rygterne om den avancerede "robot" har spredt sig, og flere virksomheder, har vist interesse for lageret.

- I Bestseller vil vi gerne være best in class, det gælder også, når vi taler logistik, og det er det lys, at du skal se den her investering i, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard.

Stærk fokus på lead time

Robotlageret består af et reolsystem på 10 meter. Det indeholder 48.000 lokationer og 79 robotter, der kan hente kasser til plukstationerne, hvor der skal håndkræfter til for at hente antallet af skjorter og jakker op ad kasserne.

De foreløbige erfaringer viser, at tempoet har fået et nøk op ad, og der er færre fejl i ordrerne til "kunderne".

- Vi gik live i sommeren 2022, og i år kobler vi endnu flere robotter på, så både genopfyldningen af anlægget og palleteringen af de udgående kasser til kunden sker automatisk, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard.

Lagerrobotten

Bestseller har i Iøbet af 2022 etableret det højteknologiske lager i Taulov, hvor tøjgiganten lejer sig ind hos Taulov Dry Port. Bestseller har lagt opgaven med at etablere systemet hos tyske Klinkhammer, der har stået for at etablere et hyldesystem fra Exotec, hvor der i dag er 79 Skypode-robotter, der flytter kasserne rundt i lagret.

- Lageret er ikke tænkt som et sted, hvor vi skal opbevare varerne. Vi skal have de varer i robotten, der er brug for. Når vi får en ordre, så skal robotten være fyldt, så vi kan plukke ordren. Men det er ikke et traditionelt lager. Vores fokus er på lead time. Altså, hvor lang tid går der fra ordren kommer ind, til varen er sendt af sted, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard.

- Det er et meget dynamisk sted. Det er i hvert fald ikke et lager, hvor tøjet skal opbevares i lang tid, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard.

Brug for flere robotter?

Lige nu er Bestseller som sagt stadigvæk i en fase, hvor de lærer og justerer. Man kan hele tiden optimere, når man vil være ”best in class”, og Bestseller er ved at undersøge, om der skal indsættes flere robotter.

- Vi kigger på, hvor mange robotter man kan tilføre. Hvad vil der ske, hvis vi køber 20 nye robotter. Hvor meget kan vi løfte vores performance, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard.

Robotterne henter varerne ned til plukstationer, hvor de holder i kø, så plukkerne hurtigt kan ekspedere ordren. Foto: Henrik Kruse 

En af udfordringerne er også at dimensionere lageret til de udsving, der er hen over året. Der er mest pres på i efteråret, når der blandt andet skal leveres store jakker og vintertøj til kunderne.

- Vi skal vi finde en balance, så vi får det rigtige output. Men det er tøj, vi arbejder med, og det betyder, at tingene går op og ned, og at vi skal være klar til at rykke hurtigt, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard.

Og netop mulighederne for at kunne skrue op og ned er samtidig en af fordelene ved at et automatiseret lager.

Investering i fremtiden

I forhold til de ansatte så har virksomheden fortsat en opgave med at fortælle, hvad det betyder, at der er kommet 79 robotter inden for dørene. Samlet er de cirka 80 ansatte på lageret, og 20 af dem arbejder ved robotten.

- Vi skal tænke på, hvordan det her bliver opfattet. Vi skal hele tiden spørge os selv, om vi er gode nok til at fortælle, hvorfor vi gør det her, og hvad det betyder? Men grundlæggende vil jeg sige, at en robot er en investering i fremtiden, og selv om robotten overtager nogle opgaver, så er den med til at skabe nogle andre.

- Vi skal ender ikke der, hvor det bliver robotterne, der klarer alle opgaverne. Vi ser i stedet, at opgaverne bliver forskudt, og at vi kan frigøre kolleger til andre arbejdsopgaver, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard, og fortsætter:

- Det er en stor opgave at fortælle den historie, så det ikke bliver et fortegnet monster uden hold i virkeligheden, og i øvrigt er der jo stadig behov for at plukke manuelt, siger Daniel Slot Ravnholt Stougaard.

Kommunaldirektør skifter til det private, nyt hotel på vej i Vejle, og store entreprenører er optimister trods udfordringer

Her får du tre udvalgte nyheder fra virksomheder i Fredericia, Kolding og Vejle.

ㅤㅤㅤㅤㅤ

Entreprenører holder folk i job i usikre tider

Det unormale er blevet det normale i byggebranchen, konstaterer direktør for CJ A/S, Jonathan Smetana. Arkivfoto

Det har ikke været normale tider i bygge- og anlægsbranchen de seneste år. Krig, pandemi, energikrise gør situationen uforudsigelig og kræver omstillingsparathed, konstaterer de hos to af de lokale entreprenører i Fredericia, CJ A/S og Egil Rasmussen A/S, skriver Fredericia Dagblad.

Begge firmaer ser dog optimistisk på 2023. 

International hotelkæde åbner i Vejle

Et dansk-tysk par står i spidsen for det kommende B&B Hotels på Borgvold i Vejle. PR-foto

Den internationale hotelkæde B&B Hotels kan snart sætte en nål i Norden på kædens verdenskort. Kæden flytter ind i  "Lilly-bygning" i Vejle, hvor kæden åbner sit første nordiske hotel torsdag 4. april, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Den tidligere FDB-bygning og brudekjole-bygning overfor banegården i hjertet af Vejle har det seneste år gennemgået en gennemgribende renovering. Men nu har Dansk Boligbyg afsluttet renoveringen og overdraget nøglerne til bygningens ejer, Danica Ejendomme

Selskabet har givet nøglerne videre til bygningens lejer, B&B Hotels, der er gået i gang med at indrette det kommende hotel, der får 77 værelser alle med badeværelser fordelt på de fire øverste etager.

Kolding Kommunes øverste direktør skifter til det private

Koldings kommunaldirektør gennem de seneste seks år har sagt sit job op. Foto: Søren Gylling 

Kolding Kommunes øverst placerede embedsmand, kommunaldirektør Thomas Boe, har fået nyt job i det private og forlader Kolding Kommune efter godt 10 års arbejde i kommunen. I de seneste seks år har han været kommunaldirektør, og forinden var han by- og udviklingsdirektør.

Thomas Boe har fået tilbudt et job som COO hos Arkil Holding og har takket ja til det. Han forlader sin stilling som kommunaldirektør ved udgangen af marts 2023, skriver JydskeVestkysten

Bjarne Søndergaard er ny site manager hos Alfa Laval Kolding, der med 800 medarbejdere er Koldings største private arbejdsplads målt i antal medarbejdere. PR-foto

Rundt i Trekantområdet

Ta' med en hurtig tur rundt til Trekantområdets virksomheder. Her er, hvad vi i øvrigt har samlet op til dig fra andre medier siden sidst.
  • To nye ansigter bliver en del af koncernledelsen i DLG, der har hovedkontor i Fredericia. Hanne Blume, som er koncerndirektør for People & Culture, og Carsten Gemeinhardt, der er koncerndirektør for Housing, bliver nye medlemmer af koncernledelsen i andelsselskabet fra 7. marts. Samtidig træder Carsten Klausen, adm. direktør for Svenska Foder, ud af koncernledelsen, skriver AgriWatch.
  • Bjarne Søndergaard  har 1. marts overtaget posten som site manager i Alfa Laval i Kolding. Han afløser Ole Rudbeck Petersen, der fremover bliver President for Business Unit Hygienic Fluid Handling. Her skal han koncentrere sig 100 procent om selskabets globale forretning.
  • Vejle Kommune har netop indgået kontrakt med entreprenør Anton Knudsen Egtved A/S om en udvidelse af Søndermarkshallen ved skolen i Sønderskoven i Vejle. Med haludvidelsen kommer både en ekstra hal, fitnesslokaler, caféområde og plads til skolens fritidsordning og klub, skriver Building Supply.
  • El-Team Vest i Horsens styrker ledelsen og udvider med afdeling i Kolding. Økonomichef, Susanne Bundgaard Schmidt, er nu en del af direktionen, der også består af Søren Jochimsen. Derudover tiltræder Jesper Johansen stillingen som projektchef, og han kommer til at stå for den daglige drift og ledelse af den nye Kolding-afdeling.
  • Lantmännen Cerealia, der producerer mel og gryn i Vejle, har fået ny bestyrelsesformand i form af Magnus Kagevik, der også er topchef i grovvarekoncernen Lantmännen, det skriver Food Supply. Magnus Kagevik afløser på formandsposten Carl-Peter Gustaf Thorwid, som forlader bestyrelsen.