Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- Planen har hele tiden været at flytte hjem, siger Flemming Juhler, som ejer KKI Plast, der netop er flyttet hjem til Kolding. Foto: Henrik Kruse

Ude godt, men hjemme føles bedst

Ligger virksomheden det rigtige sted? For de fleste virksomheder er svaret ja. For det er både besværligt og dyrt at flytte.

Men der kan være penge at spare, hvis man er villig til at hive flyttepælene op, og i nogle tilfælde kan en flytning bringe dig tættere på de "rigtige" medarbejdere.

Det er tilfældet med KKI Plast. I 2018 købte Flemming Juhler virksomheden, der lå i Vejle. Men nu er adressen rykket tilbage til Kolding.

- Det er et gammelt Kolding-firma, og jeg kan godt lide tanken om, at virksomheden ligger i Kolding. Jeg har også stort set altid arbejdet i Kolding. Jeg godt lide, at vi holder det lokalt, siger Flemming Juhler.

God fornøjelse. 

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
Flemming Juhler er direktør i og ejer af KKI Plast. Foto: Henrik Kruse

Firma flytter hjem: Sparer penge og styrker tiltrækningen

Virksomheden KKI Plast er flyttet tilbage til sin oprindelige placering i Kolding efter tidligere at have været baseret i Vejle.

Beslutningen om at flytte blev speedet op, da ejeren ikke kunne finde en passende løsning med udlejeren i Vejle, og der var samtidig mulighed for en betydelig besparelser i årlig husleje.

Flytningen forventes samtidig at gøre det lettere at tiltrække nye medarbejdere, da der er flere lignende virksomheder i Kolding og omegn.

Lavere husleje og bedre mulighed for rekruttering. To argumenter der fik KKI Plast til at ringe efter flyttebilen. Derudover kommer et mere uhåndgribeligt argument som at komme "hjem".

Allerede fra start var det tanken at flytte "tilbage" på et eller andet tidspunkt, fortæller Flemming Juhler, der er direktør og ejer af KKI Plast, som han købte i 2018.

Det var noget, han gik stille med, da han overtog virksomheden, og indtil midten af januar lå virksomheden i Vejle, men nu er virksomheden flyttet hjem til Kolding.

- Det er en gammel Kolding-virksomhed. Det oprindelige navn er Kolding Kunststof Industri, da virksomheden blev grundlagt. Det blev så ændret, da man flyttede fra byen, men planen har hele tiden været at flytte hjem, siger Flemming Juhler.

Virksomheden producerer plast til maskinbyggere inden for medicinalindustrien og fødevareindustrien, og de ni medarbejdere skal nu møde ind i Kolding.

Det er et gammelt Kolding-firma, og jeg kan godt lide tanken om, at virksomheden ligger i Kolding.

Flemming Juhler, direktør og medejer af KKI Plast

- Det har ikke været meningen at flytte tilbage allerede nu. Men jeg kunne ikke rigtig finde en brugbar løsning sammen med udlejer. Det gjorde, at processen blev speedet op, siger Flemming Juhler.

Samtidig blev beslutningen om at flytte noget nemmere, da det viste sig, at virksomheden kunne spare cirka 250.000 kroner i årlig husleje

- Jeg kiggede også efter nye lokaler i Vejle. Men det var min oplevelse, at det var for dyrt. Det er i hvert fald min vurdering, at Vejle er lidt dyrere end Kolding, siger Flemming Juhler.

Ansat kom ned i tid

Tiltrækningskraften hænger blandt andet sammen med, at direktøren selv bor i Kolding, og så bor mange af de ansatte syd og vest for Kolding.

- Jeg har talt med medarbejderne om, at der var en mulighed for, at vi flyttede til Kolding, for at se, hvor de stod. To af dem meldte ud, at de ikke vidste, om de var interesseret i at bruge to timer mere på landevejen, siger Flemming Juhler.

For at holde på  to medarbejdere, der får længere på arbejde efter flytningen, har Flemming Juhler tilbudt dem at betale deres middagspause. De får løn for 37 timer, men skal arbejde 35 timer. Foto: Henrik Kruse

Men for at holde på dem, har han tilbudt dem at betale deres middagspause. De får løn for 37 timer, men skal arbejde 35 timer.

- De er med endnu, kan jeg konstatere. Jeg har et godt mandskab, og jeg synes, at det var ærgerligt, hvis jeg skulle ud at finde to nye mand. Jeg ved ikke, om de havde sagt op, og det var kommet så vidt. Men jeg synes, at jeg slipper let, siger Flemming Juhler.

På plussiden tæller også, at det kan blive lidt lettere at finde nye medarbejdere.

- I de fem år vi har ligget i Vejle, er det typisk folk, der kommer syd fra, der har vist interesse for os. Vi har ikke haft mange ansøgninger nord for Vejle. Det hænger blandt andet sammen med, at der ligger flere virksomheder af den her type i Kolding og Vejen. Går vi nord på, så skal vi til Randers og Aarhus for at finde lignende virksomheder, og det er bare rarere at ansætte folk, der har erfaringer fra plastbranchen, siger Flemming Juhler.

God følelse i maven

Et andet argument er et af de mere uhåndgribelige, der handler om, at direktøren er fra Kolding.

- Det er et gammelt Kolding-firma, og jeg kan godt lide tanken om, at virksomheden ligger i Kolding. Jeg har også stort set altid arbejdet i Kolding. Jeg godt lide, at vi holder det lokalt. Og så sparer jeg også cirka en times transport hver dag, siger Flemming Juhler, der har en god følelse i maven efter, at virksomheden er kommet tilbage

- Det er virkelig dejligt, og så har jeg kun fem minutter på arbejde, siger Flemming Juhler.

Administrerende direktør for Green Hydrogen Systems i Kolding, Sebastian Koks Andreassen, kan glæde sig over, at der alene i januar 2023 er indløbet adskillige bestillinger på elektrolyseanlæg. Noget som i to omgange har fået aktiekursen i den børsnoterede virksomhed til at stige kraftigt. Arkivfoto: Søren Gylling

Ekstra fridag i Vejle-firma, prisfald på Tesla virker logisk, og A.P. Møller Mærsk bygger stort

Her får du udvalgte nyheder fra virksomhederne i Trekantområdet.

Ansatte får fri på Store Energidag

Solcelle-virksomheden Green Energy/MIPV har to tungtvejende grunde til at gå stik imod regeringens beslutning om at afskaffe en helligdag, fortæller administrerende direktør Karl Andreassen fra Green Energy/MIPV. Pressefoto

Medarbejderne i Vejle-firmaet Green Energy/MIPV jublede, da de onsdag fik at vide, at de ikke bare beholder store bededag som fridag, men tilmed får en ekstra fridag oveni.

Green Energy vil nemlig indføre "Store Energidag", hvor medarbejderne kan "reflektere over deres energiforbrug". Den nye fridag kommer ikke bare til at gælde de 35 ansatte i firmaets Vejle-afdeling, men også de øvrige ansatte i de 41 lande, hvor virksomheden sælger sine solceller til transportindustrien. Læs historien i Vejle Amts Folkeblad.

Brintvirksomheden får stor ordre

Den administrerende direktør for Green Hydrogen Systems i Kolding, Sebastian Koks Andreassen, kan glæde sig over, at der alene i januar 2023 er indløbet adskillige bestillinger på elektrolyseanlæg. Noget som i to omgange har fået aktiekursen i den børsnoterede virksomhed til at stige kraft. Arkivfoto: Søren Gylling

Der er fyret godt og grundigt op under produktionen af elektrolyseanlæg hos Green Hydrogen Systems (GHS) i Kolding. Kun tre uger inde i 2023 kan virksomheden løfte sløret for, at der nu er kommet endnu en ordre ind, og at ordren er rekordstor.

En international kunde har bestilt 16 elektrolyseanlæg fra virksomheden på Nordager i Kolding. Den nye bestilling kommer i forlængelse af meddelelsen om tre andre ordre samt leveringen af to anlæg til henholdsvis en svensk og en norsk kunde, som GHS kunne fortælle om for kun 14 dage siden. Læs mere i JydskeVestkysten

40.000 kvadratmeter lager tager form

Taulov Dry Port opfører det 40.000 kvadratmeter store lav-emissions lager til til A.P. Møller-Mærsk. Torsdag blev første spadestik taget af Birna Odefors, der er Area Managing Director i A.P. Møller Mærsk, borgmester Steen Wrist og Christian Herskind, bestyrelsesformand i Taulov Dry Port A/S. Foto: Søren Gylling

Selvom gravemaskinerne allerede er i gang med at gøre klar til A.P. Møller Mærsk nye lav-emissionslager ved Taulov Dry Port, så blev der torsdag taget formelt spadestik.

Om et års tid vil den 40.000 kvadratmeter store bygning stå færdig med taget fyldt med solceller, som skal forsyne både bygningen og nærområdet med grøn strøm.

Lager- og logistikcentret finansieres af joint-venture parterne ADP A/S og PFA Pension. Det er Mærsks ambition, at det bliver et vigtigt knudepunkt på det nordeuropæiske marked. Læs mere i Fredericia Dagblad

Vores anbefalinger til dig 💡

Den seneste uges rundtur i Erhvervsliv-manegen kaster disse fem anbefalelsesværdige historier af sig til dig.

Odense er kendt som Danmarks robotby nummer 1, men at robotter også kan indgå i wellness-behandlinger er ikke hvermands-viden. Ikke desto mindre har iværksætteren Julian Jørgensen sammen med sin bror sat sig for at udvikle en massage-robot, og nu er prototypen klar.

I Randers er Hanne Østergaard efterspurgt blandt virksomhederne for evnen til at kombinere en skarp viden om kundetyper med en solid viden om søgemaskine-optimering (SEO). Hun deler blandt andet tre gode råd til at nå kunderne her.

Woodupp i Ribe er på få år gået fra et hobby-projekt til en arbejdsplads for 50 ansatte. Akustikpanel-virksomheden lever højt på markedsføringen via sociale medier og har flere end 700.000 følgere alene på Instagram.

Endelig arbejder Headstart Career i Aarhus med både at tiltrække og fastholde international arbejdskraft til hele regionen, og project manager Helle Bastrup påpeger, at succesen også ligger fritidslivet, og det er virksomhedens ansvar, selv om aktiviteterne måtte være uden for arbejdstiden.

Ugens tal

Sådan ser 10 års udvikling i antallet af private virksomheder ud i Trekanten.