Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- Vi er ikke jubeloptimister, men vi har armene oppe over hovedet og smiler, siger Henrik Nielsen (th), der er salgs- og udviklingsdirektør i byggefirmaet, hvor Thomas Linneberg snart sætter sig i direktørstolen. Foto: Henrik Kruse

I en ramt branche styrer de uden om sortsyn

Det er nemt at blive ramt af sortsyn, når du kigger på overskrifterne på erhvervssiderne, og særligt hvis man bevæger sig rundt inden for byggebranchen. Men hos Jensen & Nielsen Gruppen nægter de at hoppe ned i hullet. Der er altid muligheder.

Det handler om at have et mindset, der ser mulighederne fremfor begrænsningerne, lyder det optimistiske budskab. Det handler om at lytte og forstå kundens bekymringer, og så ser virksomheden store perspektiver i at dyrke den bæredygtige dagsorden. Det at lave en profitabel forretning og bæredygtighed hænger mere og mere sammen.

- Lige nu er der en stor del af vores branche, der udelukkende tænker på overlevelse. De står med vand op til næsen. Vi ser derimod muligheder. Vi er ikke jubeloptimister, men vi har armene oppe over hovedet og smiler, siger Henrik Nielsen, der er salgs- og udviklingsdirektør i byggefirmaet.

God læsning. 

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
- For os handler succes ikke om omsætning. Det handler om, at vi vil gerne lave nogle projekter, som vi et vil lægge navn til, siger Thomas Linneberg (tv), der ved årsskiftet er kommet ind i Jensen og Nielsen Gruppen, hvor Henrik Nielsen, der er salgs- og udviklingsdirektør. Foto: Henrik Kruse

Byggefirma slår modvind tilbage ved at se på mulighederne

Der står krise ud over det hele i byggebranchen. Bare ikke hos Jensen & Nielsen Gruppen, der har valgt at tackle modgang med en offensiv strategi. Det handler blandt andet om bæredygtighed og at lytte.

De læser også overskrifterne hos Jensen & Nielsen Gruppen, og i forhold til byggeriet, så har de noteret, at pilen peger nedad. Men så skal – og må - det heller ikke fylder mere.

- Vi ved godt, hvad der står i medierne. Men vi læser ikke alt, for så kan du næsten ikke undgå at gå i sort, siger Henrik Nielsen, der er salgs- og udviklingsdirektør i byggefirmaet, der bygger og udvikler boligkomplekser og erhvervsejendomme i hele Danmark.

Virksomheden på knap 20 ansatte, der har kontorer i Kolding og København, har valgt at fokusere på de nye muligheder frem for begrænsninger, som den nuværende markedssituation har skabt, og et af redskaberne er at skrue op for den bæredygtige dagsorden, men grundlæggende handler det om at have det rigtige mindset.

- Det handler om at finde muligheder. Forskellen på et firma og et godt firma, det er, at i et rigtig godt firma forstår de altså at levere varen - også selv om der er lidt modvind, siger Henrik Nielsen, der ikke er fan af det gamle ordsprog, at efter syv gode år, kommer syv dårlige.

- Undskyld mig, men jeg synes, at det er et gyseligt udtryk, der ofte bliver brugt i vores branche. Det er for passivt, siger Henrik Nielsen, der fremhæver evnen til at lytte til kunderne som helt afgørende i den nuværende situation og samtidig justere strategien, så den imødekommer den nye situation.

- Man skal altid huske, at man er født med to ører, og kun én mund, og det gælder specielt i en tid, hvor alting er svært. Hvor er dine kunder henne lige nu? Når du forstår den bekymring, så kan du jo begynde at arbejde med tingene, siger Henrik Nielsen.

Kommer fra tosset marked

Virksomheden har ikke lettet på speederen, men haft fokus på ikke at tage flere opgaver ind, end at de er helt sikre på, at de kan leve op til deres egne kvalitetskrav – deraf firmamottoet ”Tid til kvalitet”. De har derfor tænkt sig godt om, inden de sagde ja, og stille og roligt har de taget projekter ind, så de også nu har en ordrebog, der er godt fyldt.

Thomas Linneberg (tv), der ved årsskiftet er kommet ind i Jensen og Nielsen Gruppen, overtager snart direktørstolen i selskabet, hvor Henrik Nielsen er salgs- og udviklingsdirektør. Foto: Henrik Kruse

- Det vil være forkert at tale om, at vi gik på lavt blus. Men vi har ikke turde at tage mere ind, fordi vi ikke har kunnet få den rigtige bemanding. Det har simpelthen været et helt tosset marked. Og vi kommer aldrig til gå på kompromis med den kvalitet, vi leverer. Og hvis ikke vi har de rigtige ressourcer i butikken, så kan vi ikke levere den rigtige kvalitet, siger Henrik Nielsen.

Trods en anelse forsigtighed har resultaterne i virksomheden været særdeles gode i en periode, hvor de enkelte projekter er vokset i størrelse, men hvor der er skåret i antallet. Det betyder, at fremtidsperspektiverne ser gode ud.

Vi vil gerne vækste, men det skal være en profitabel vækst, og det at lave en profitabel forretning og bæredygtighed hænger mere og mere sammen.

Thomas Linneberg.

- Ja, det er det rigtigt, at det er sværere at få tingene til at lykkes. Og der skal ydes noget mere for at få tingene til at hænge sammen. Men det er jo også nu, man kan begynde at skille sig ud. Det betyder, at man bliver skarp på, hvad man kan, og hvad man kan gøre anderledes i forhold til konkurrenterne, siger Henrik Nielsen.

Bæredygtig vækst

Et af de steder hvor forretningen vil skille sig ud, er i forhold til bæredygtighed, og det er blandt andet derfor, virksomheden har ansat Thomas Linneberg, der inden for kort tid sætter sig i direktørstolen.

Han kommer fra Danfoss, men efter 27 år i ledende stillinger i Danfoss vil han nu i stedet prøve kræfter med en helt anden branche. Det er blandt andet en stærk forståelse og baggrund inden for bæredygtighed, som han tager med ind i virksomhedens arbejde med den nye strategi.

- For os handler succes ikke om omsætning. Det handler om, at vi gerne vil lave nogle projekter, som vi vil lægge navn til. Vi vil gerne vækste, men det skal være en profitabel vækst, og det at lave en profitabel forretning og bæredygtighed hænger mere og mere sammen. Det handler blandt andet om at se et projekt over den samlede levetid, siger Thomas Linneberg, der også er hentet ind for at skabe mere diversitet.

- Det lyder moderne, men det er også nødvendigt og det udmønter sig også i den nye strategi, som vi kigger på. Det handler blandt andet om at finansiere tingene på en sund og bæredygtig måde, siger Thomas Linneberg.

Der er ro på i butikken

På kontoret i Kolding ved de godt, at bredt set er branchen ramt, og at der er mange steder, hvor diskussionen om bæredygtighed i byggeriet ikke fylder, fordi de har fokus rettet mod driften.

- Lige nu er der en stor del af vores branche, der udelukkende tænker på overlevelse. De står med vand op til næsen. Vi ser derimod muligheder. Vi er ikke jubeloptimister, men vi har armene oppe over hovedet og smiler, siger Henrik Nielsen.

Og en del af forklaringen skyldes blandt andet, at virksomheden ikke trykkede speederen i bund, da det hele buldrede afsted.

- Vi har ro på i vores butik, og det betyder, at vi nu har tid til og mulighed for at kigge længere frem og blandt andet kigge på bæredygtighed. Det betyder, at vi har mulighed for at hjælpe andre med dokumentation i forhold til bæredygtighed, som vil blive en stor ting de kommende år.

- Vi er simpelthen nødt til at afsætte ressourcer i vores butik til den del og hele tiden sørge for, at vores personale har den nødvendige viden og knowhow, og jeg tror også, at vi skal hjælpe vores underleverandører. Vi er nødt til at påtage os et ansvar for at hjælpe dem i mål og sørge for, at også deres butik bliver bæredygtig, siger Henrik Nielsen.

I over ti år har entreprenørvirksomheden CJ A/S vokset sig til en vigtig spiller inden for anlæg og byggeri i særligt Fredericia. Foto: Søren Gylling

Laksefirma solgt, vild væksthistorie fra Fredericia og tyggegummikongen fylder rundt

Her får du tre udvalgte nyheder fra virksomhederne i Trekantområdet.

Laksevirksomhed solgt til international fiskekoncern

Vega Salmon A/S med hovedkontor i Kolding forarbejder primært laks og ørreder. Billedet her er fra en af Vega Salmons tre fileteringslinjer på fabrikken i Handewitt i Tyskland. Pressefoto

Laksevirksomheden Vega Salmon A/S fra Kolding er blevet solgt. Køberen er den internationale fiskekoncern Coast Seafood, der har hovedsæde i Norge og flere afdelinger i både Norge og USA. Det fremgår af en pressemeddelelse fra de to virksomheder.

Salget er offentliggjort, kort tid efter at JydskeVestkysten for nyligt kunne fortælle, hvordan koldingensiske Vega Salmon A/S har gennemgået en mindre turn around. Her blev to år med underskud i den tocifrede millionstørrelse - minus på henholdsvis 171 og 13,5 millioner kroner før skat - nemlig vendt til plus på forholdsvis kort tid.

Det seneste regnskab, der for nylig blev offentliggjort, viser således et overskud på 4,6 millioner kroner før skat. Læs mere i JydskeVestkysten

Otte mand er blevet til 170 ansatte

Entreprenørvirksomheden CJ A/S Foto: Søren Gylling

I 2011 opstod CJ A/S – dengang CJ Anlæg – som en fugl Føniks fra asken af det konkursramte Davidsen Partnere. Flere tidligere medarbejdere hos Davidsen Partnere valgte dengang at stikke hovederne sammen og starte deres egen entreprenørvirksomhed.

I dag er de otte originale funktionærer, som startede CJ A/S, blevet til lige godt 170 faste medarbejdere og derudover en række medarbejdere, som CJ har lejet ind mere eller mindre fast. Læs hele historien i Fredericia Dagblad

Tyggegummikongen har givet tronen videre

Holger Bagger-Sørensen fylder 80 år, og den farverige erhvervsmand nyder i dag sit otium, som giver ham tid til familien og alle sine andre interesser. Arkivfoto: Yilmaz Polat 

Tirsdag 17. januar fyldte den tidligere direktør og konsul, erhvervsmanden Holger Bagger-Sørensen, Vejle, 80 år.

I årevis var den farverige mangemillionær og direktør omdrejningspunkt og hjernen bag udbygningen af familieimperiet Dandy og siden Gumlink. Du kan dykke ned i erhvervseventyret i Vejle Amts Folkeblad, der har skrevet om erhvervsmanden.

I dag styrer hans sønner, Claus og Steen, showet, og tyggegummikongen, som han blev kaldt, har lagt arbejdslivet bag sig og nyder sit otium sammen med hustruen "Rie", Anne-Marie Bagger-Sørensen.