Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Hoteldirektør på Hotel Koldingfjord sætter gang i stafetten, hvor vi kommer tættere på, hvad der rører sig i erhvervslivet. Arkivfoto: Søren Gylling 

Stafet med inspiration er sat i søen

Erhvervsliv Trekanten sætter nu gang i en stafet, som forhåbentlig kan give vores læsere input og inspiration til, hvad andre går og tumler med i forhold til den rolle, de spiller i erhvervslivet i Vejle, Kolding og Fredericia.

Intentionen er, at vi bliver lidt klogere på, hvad andre erhvervsfolk går og tænker. Hvad snakker de om, hvad bruger de mest tid på lige nu, og hvad gør dem optimistiske for fremtiden?

Med spørgsmålene håber vi at kunne sætte ord på, hvilke prioriteter og hvilke perspektiver lederprofilen har på fremtiden. Hvad har lederen ”opdaget” fornylig, og hvilke strategier har lederen for at forbedre sin forretning?

Direktør på Hotel Koldingfjord, Peder J. Madsen, skyder stafetten i gang med en optimistisk tilgang.

- Jeg ser lyst på fremtiden og tænker, at de seneste års udfordringer har lært os også at se muligheder i udfordringerne.

God fornøjelse

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist

Hoteldirektør: - Vi vil hellere træne de vilde laks end puste liv i døde sild

Peder J. Madsen har siden 2008 været hoteldirektør på Hotel Koldingfjord. Her starter han Stafetten, hvor vi kommer rundt til personer i Kolding, Vejle og Fredericia, der har berøring og betydning for erhvervslivet.

Hvad bruger du mest tid på lige nu?

- Som opstart af det nye år har vi på Hotel Koldingfjord sat gang i en spændende proces om vores fælles værdier. Vi kalder det "Værdi – Kultur – Koldingfjord". Det involverer alle medarbejdere, og jeg har oplevet det vildeste engagement i forhold til dette projekt. Grundstenen i projektet er "Værdifulde Relationer", og her ser vi på vores relationer til væsentlige stakeholders som: Medarbejdere, kunder, leverandører og ejere.

- Jeg tror på, at hvis vi skal klarer os i fremtiden som hotel- og konferencevirksomhed, så kommer det til at handle om mennesker. Ultimately the race is all about the people.

- Udover de spændende opgaver på Hotel Koldingfjord har jeg fornøjelsen af blandt andet at være involveret i bestyrelsen for Kolding HF & VUC. I Kolding Kommune bor der omkring 450 unge mellem 18 og 25 år, som ikke er i job eller uddannelse. Det er en spændende opgave at medvirke til at få dette uforløste potentiale aktiveret i uddannelse på en af de mange uddannelsesinstitutioner i kommunen eller med spændende jobs.

- Vi kan ikke være bekendt at efterlade disse unge på perronen, men de unge skal også være parate til at hoppe på toget.

Hvem eller hvad gør dig optimistisk for fremtiden?

- Jeg oplever et fantastisk engagement hos mine kollegaer i forbindelse med udviklingen af vores fælles arbejdsplads.

- Jeg tror på, at hvis vi sikre de rette fysiske rammer og samtidig sikre, at hotellets medarbejdere både er fagligt kompetente og har kompetence til at træffe beslutninger, så kan vi sikre tilfredse og loyale medarbejdere. Kun gennem de bedste medarbejdere kan vi skabe værdi for vores gæster og sikre tilfredse og loyale gæster.

- Selvom det har været en grå januar med få soltimer, så oplever jeg optimisme. Hotellets står top-klar efter år med renovering, og vi er sammen klar til at tage imod gæster. Jeg oplever positiv udvikling i bookinger af arrangementer for både indeværende år og næste år. Jeg ser lyst på fremtiden og tænker, at de seneste års udfordringer har lært os også at se muligheder i udfordringerne.

Hvad går snakken i dine netværk oftest på for tiden?

- Udvikling af organisationen og sikring af en ordentlig arbejdsplads, hvor der er rum til at udvikle værdifulde relationer og af den vej skabe langvarige ansættelser. Vi får brug for bedre at forstå forskellige generationer.

- Et andet stort emne er tiltag for sikring af et bedre klima på vores klode. Vi har som virksomheder et væsentligt ansvar for at medvirke til en ansvarlig og bæredygtig udvikling. Det kan være en udfordrende balance på den ene side at sikre høj kvalitet og komfort for hotelgæster og på den anden side at sikre, at vi leverer et produkt med langsigtet omtanke.

- På Hotel Koldingfjord kigger vi ind i nye renoveringstiltag, som skal medvirke til yderligere reduktion af vores energiforbrug?

Hvad er det mest interessante, du har lært for nyligt?

- Jeg har netop været til et kursus hos UN Global Compact om klimaregnskaber. Vi vil som virksomheder blive mødt mod en række krav til rapportering på vores klimabelastning – det er helt fair. Jeg glæder mig til, at arbejde videre med dette og deltage i implementering af et klimaregnskab på Hotel Koldingfjord på linje med vores øvrige rapportering på forskellige KPI’er.

- Hotel Koldingfjord tiltrådte i 2019 UN Global Compact’s 10 principper for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption. Cirka 500 danske virksomheder er ligeledes en del af dette netværk.

Hvad vil du ændre i dag, der gør det nemmere at køre forretningen i morgen?

- Vi skal slippe talenterne løs – vise dem tillid og bakke op. Jeg har i de senere år haft fornøjelsen at kunne rekruttere unge talenter på Hotel Koldingfjord blandt andet til spændende opgaver som restaurantchef, selskabschef og en ny stilling som relationschef. 

- Det er fantastisk at se nye unge talenter udvikle sig og forretningen med dem. Vi sætter her i foråret gang i et uddannelsesforløb, Hotel Koldingfjord Leadership Academy 2,0. Det bliver et "drivhus" for ledere, hvor vi kan dyrke relations- og værdibaseret ledelse. Vi vil hellere træne de vilde laks end puste liv i døde sild.

Hvem sender du spørgsmålene videre til – og hvorfor?

- Arbejdsmarkedschef Mette Byskov, Kolding Kommune. Jobcentrene har en væsentlig opgave i forhold til erhvervslivet, og samtidig er de ofte i politisk søgelys. Lad os give arbejdsmarkedschefen fri taletid.

Rundt om Trekanten i tal

Danmark nærmer sig en befolkning på 6 millioner. I 4. kvartal havde Danmark Statistik registreret 5.928.364 indbyggere. Over den tiårige periode er Fredericia vokset med 1.759 borger. Kolding er vokset med 4.550 borgere, og Vejle er vokset med 11.132 borgere.

Adm. direktør Rune D. Rasmussen og ADP har fået Årets Erhvervspris i Fredericia. Arkivfoto Peter Leth-Larsen

Årets Erhvervspris gik til ADP, næsten ingen kvinder på direktionsgangen og røre omkring trekant-samarbejdet

Her får du udvalgte nyheder fra virksomhederne i Trekantområdet.

Venstre i Fredericia vil ud af Trekantområdet Danmark

Peder Tind - politisk ordfører for Venstre i Fredericia Byråd - mener, at tiden er løbet fra det syv kommuner store samarbejde og det 18 ansatte store sekretariat i Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling

Fredericia skal meldes ud af Trekantområdet Danmark. Det mener Venstres byrådsgruppe i Fredericia. Fæstningsbyen har været med siden 1994, men Venstre håber på andre partiers opbakning til at spare million-udgiften, skriver Fredericia Dagblad.  

Dansk Folkeparti i Fredericia mener også, at det er tid til at tage samarbejdet op til revision, fortæller gruppeformand Susanne Eilersen til dagbladet.  

Vejles borgmester, der er formand for Trekantområdet Danmark, er uenig med sine partifæller. Han argumenter for, at Trekantområdet er nødt til at stå sammen, "hvis vi vil høres", udtaler han til Vejle Amts Folkeblad

Næsten ingen kvinder i direktørstolen

Syv ud af 100 administrative direktører i Koldings største virksomheder er kvinder. Tallene er hentet via erhvervsdatabasen biq.dk. Grafik: Leon Poulsen

Kun syv ud af 100 er kvinder. Resten - altså de resterende 93 - er mænd. Det er fordelingen mellem kønnene blandt de administrerende direktører i Koldings 100 største virksomheder målt på antallet af ansatte.

Dermed er der flere administrerende direktører, som hedder Peter eller Henrik, end der er kvinder blandt de 100 største virksomheder i Kolding. Det viser en opgørelse, som JydskeVestkysten har lavet.

ADP fik stor hæder

- Det betyder meget for os, for det er et kæmpe skulderklap, som vi kan sende videre til alle vores medarbejdere. Det har de fuldt fortjent, sagde administrerende direktør Rune D. Rasmussen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ud af 35 indstillede kandidater blev havneselskabet ADP valgt til at modtage Business Fredericias erhvervspris. Over 650 gæster var til årets nyhedskur i eksercerhuset og anerkendte valget med faste klapsalver, og det var en meget glad direktør, som kunne tage imod diplom og check, skriver Fredericia Dagblad.

Erhvervslivet i overskrifter

Ta' med en hurtig tur rundt til Trekantområdets virksomheder. Her er, hvad vi har samlet op til dig fra andre medier siden sidst:

  • Nedtællingen til, at håndværkerne tager hul på den omfattede transformation af Designskolen Koldings bygninger, er i gang. Om knap fem måneder rykker det første hold håndværkere ind i bygningen for at tage fat. Forinden skal den hovedentreprenør, som skal varetage opgaven, findes, skriver Licitationen.
  • Fem lokale erhvervsfolk har etableret et fælles selskab, som bygger et 1200 kvadratmeter stort "klubhus" til VB's elitehold og sportslige sektor. Det er en kæmpe opgradering, siger direktør Henrik Tønder til Vejle Amts Folkeblad.
  • Danmarks produktionsklynge Made skal være med til at accelerere innovationsarbejdet hos produktionsvirksomheder. I Syddanmark har man nu ansat Jesper Sparrevohn, der skal inspirere og understøtte produktionsvirksomheder til at arbejde struktureret med innovation, skriver Made i en  pressemeddelelse.
  • Forbrugerrådets magasin Tænk retter kritik af kyllingeselskabet Danpo for at vildlede forbrugerne med mærkatet ”klimakylling”, skriver Agriwatch. DRs satireprogram Adnan og De grønne Løgne har tidligere haft fokus på "klimakyllinger".

Vores anbefalinger til dig 💡

Her deler vi nogle af den seneste tids bedste historier på tværs af vores Erhvervsliv-medierne:

Restaurationsbranchen er ikke kendt for at score højt på medarbejdergoder og trivsel. Her er i stedet skæve arbejdstider og en til tider skarp tone i køkkenet. Det rimer ikke på rekruttering, og derfor er Plates i Esbjerg nu gået i den modsatte retning og ansat en trivselsminister til at toppe forholdene for personalet.

Mange virksomheder mærker lige en nedgang i ordrebøgerne, og det koster arbejdspladser, men hos Sørensen Læder i Lystrup ved Aarhus forsøger de at holde på personalet, til vinden atter vender. Derfor er alle ansatte - ledere som medarbejdere - kollektivt gået en arbejdsdag ned om måneden.

E-handelsvirksomheden Hesehus ændrer ikke på den overordnede strategi om at øge omsætningen med 25 procent i 2023, selv om tiden er præget af usikkerhed. På ét punkt sætter direktør Lars Hedal dog tempoet en smule ned, og det handler om virksomhedens ekspansion i Norge.

Bæredygtighed og økologi vinder frem på flere tallerkner, og sådan har det længe været på Regionshospitalet i Randers, der er kendt som frontløber på netop det felt. Cheføkonoma Mona Carøe giver her opskriften på succesen, som udtrykker sig i 96 procent tilfredshed blandt patienterne.