Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- Vores mantra er, at vi ikke tjener penge på varen ved at sælge den første gang, vi skal tjene pengene anden, tredje og fjerde gang, siger Casper Blom, der er administrerende direktør i Reshopper. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Det nyeste køb er klar til gensalg

I det sekund kunden har købt produktet – nyt eller gammelt – så er det klar til, at kunden kan sælge det videre. Uanset om kunden står i den fysiske butik eller handler online hos Reshopper, så kan de straks sætte de nye gummistøvler eller vinterjakken til junior til salg på markedspladsen via appen.

- Reshopper rummer en sjov og god fortælling om, at børn vokser op i en verden, hvor det ikke er en skam, at Victor og Lasse har gået i de samme gummistøvler. Vi lærer børn, at man godt kan genbruge, og man ikke bare skal købe og smide ud, siger administrerende direktør Casper Blom, der håber, at modellen kan inspirere andre til at gå samme vej og skabe en cirkulær forretningsmodel.

Her er selve forretningsmodellen skabt bæredygtig, men grundlæggende så er direktøren ikke meget for at blive højtravende, når det gælder bæredygtighed.

- Jeg tror ikke, at vi redder verden ved at gøre store flotte ting. Vi redder den ved at tage små skridt ad gangen. Det betyder, at vi sælger gummistøvlerne, når de er blevet for små, siger Casper Blom, der samtidig kommer med fire indspark til at skabe en cirkulær forretning.

Derudover kan du høre en af medstifterne fortælle virksomhedens historie, og det har langt fra været en ubetinget succeshistorie.

- Det har været en rutsjebanetur uden lige i vores virksomhed, og det har ikke været en dans på roser altid, fortæller medstifter Nicolai Danmark Johannesen.

God fornøjelse. 

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
- Vi har så at sige dagskursen, og vi hjælper med, at folk sætter den rigtige pris, og den rigtige pris er set med vores øjne, når køber og sælger er tilfredse, siger Casper Blom, der er direktør i Reshopper. Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

Varen er klar til gensalg i appen efter købet: Vi skal ikke bare købe og smide ud

Bæredygtighed handler – også – om at gensælge produkter, og her har Reshopper taget det til et nyt niveau - både når det gælder brugte og helt nye produkter.

- Når junior nogle måneder efter er blevet for stor til gummistøvlerne, så kan du gå ind i appen og sige "sælg", og så ligger alt data klar. Du skal beskrive stand, tage et nyt billede og sætte en ny pris. Beskrivelsen, alt med kategorier og mærker ligger klar, siger Casper Blom, der sammenligner det at sætte varen til salg med at aflevere pantflasker.

Dagsordenen med bæredygtighed rammer plet i forhold til at drive forretningen, men lige nu er kunderne mest interesserede i at få pengene til at række. Det er det vigtigste parameter, når de vælger Reshopper, fortæller direktøren.

- Det er dyrt at være børnefamilie. Hos os kan sælgerne få lidt penge hjem. Andre vil købe, fordi de kan komme længere med deres penge. Der passer det her koncept godt. Det er ikke fordi, at du skal købe dårligere ting. Du kan fortsat købe kvalitet, men det er bare brugt af et andet barn. Det passer godt til tiden, siger Casper Blom.

Når kunden har købt de brugte gummistøvler i butikken eller vinterjakken fra restpartiet online, så er varen allerede klar til gensalg på den digitale markedsplads Reshopper. Virksomheden har netop udvidet med fysiske butikker i blandt andet Kolding.

Det har altid været god latin at holde fast i kunden, men hos Reshopper tager de det til et nyt niveau, allerede når de sælger varen. Her er varen gjort klar til at blive solgt videre i det øjeblik, kunden har betalt.

- Vores mantra er, at vi ikke tjener penge på varen ved at sælge den første gang, vi skal tjene pengene anden, tredje og fjerde gang, siger Casper Blom, der er administrerende direktør i Reshopper.

Den digitale markedsplads Reshopper har i dag over 250.000 aktive børnefamilier, der giver nyt liv til brugte børneting, og nu er konceptet udvidet med de første fysiske butikker, hvor der også er nye varer på hylderne fra blandt andet konkursboer.

Bæredygtighed kan meget hurtigt blive en meget "flot" agenda, der er lidt højtravende, men jeg tror ikke, at vi redder verden ved at gøre store flotte ting. Vi redder den ved at tage små skridt ad gangen. Det betyder, at vi sælger gummistøvlerne, når de er blevet for små.

Casper Blom, administrerende direktør i Reshopper

- Uanset om du køber gennem appen eller i den fysiske butik, så ryger varen ind på appen, og når du gør det, så ligger alt data på det, du har købt i appen, og er klar til at blive solgt senere. Data på gummistøvlerne og bukser ligger klar, siger Casper Blom, der står i spidsen for den nye forretning, der kobler online børnetøjsplatformen med outletbutikker.

Lige nu er der tre butikker, men ambitionen er at komme op på 10-20 butikker. Reshopper fortsætter med at formidle brugt børnetøj og udstyr, og i butikkerne bliver der både solgt nyt og brugt børnetøj.

- Når junior nogle måneder efter er blevet for stor til gummistøvlerne, så kan du gå ind i appen og sige "sælg", og så ligger alt data klar. Du skal beskrive stand, tage et nyt billede og sætte en ny pris. Beskrivelsen, alt med kategorier og mærker ligger klar, siger Casper Blom, der sammenligner det at sætte varen til salg med at aflevere pantflasker.

Forretningen kender dagskursen

Forretningen er så at sige født "cirkulær", og samtidig har virksomheden et meget detaljeret billede af, hvad der får tingene til at rulle rundt, fordi de har adgang til data. Reshopper kan næsten forudsige, hvornår kunden sætter varen til salg igen, fordi barnet er vokset, og Reshopper kan samtidig foreslå en pris.

- Udfordringerne med prissætningen er noget af det, som man overser på digitale markedspladser. Det er ofte det, som "kunderne" beskriver som en af de største problematikker, når de sælger ting. De kan ikke finde den rigtige pris, siger Casper Blom.

Kort om Reshopper

  • Reshopper – der blandt andet har Jesper Buch med i ejerkredsen – har netop udvidet konceptet med fysiske butikker. Der er foreløbig tre butikker, men ambitionen er at åbne 10-20 butikker. I butikken og over appen vil der blive solgt overskudsvarer fra restpartier og tidligere kollektioner.
  • Virksomheden har opkøbt Kids Group ApS, der står bag børnetøjsbutikskæden Outletland, og ejerkredsen bliver nu medejer af Reshopper. Iværksætter og investor Casper Blom, der er ejer og direktør i Kids Group ApS, er indsat som ny administrerende direktør i Reshopper, og bliver samtidig største kapitalejer i selskabet.
  • Genbrugstanken er ikke ny for Casper Blom, som fik en millionforretning ud af at sælge brugte golfbolde, og han har blandt andet været investor i Soundboks. Efter sammenlægningen vil Reshopper have 15 fastansatte og mere end 20 deltidsansatte samt en forventet omsætning på godt 45 millioner kroner i dette regnskabsår. 250.000 brugere har været aktive på appen i de seneste 12 måneder.

- Udfordringen er, at hvis jeg for eksempel skal sælge en iPhone, så ser jeg prisen for alle dem, der ikke har solgt deres telefon, og så sætter jeg min lidt dyrere end den billigste. Det skaber en markedsplads, der ikke er særlig dynamisk, når man har en prissætning, der bliver sat efter ting, der ikke er blevet solgt. Pludselig bliver du træt af, at der ikke sker noget, og så dumper du prisen, og du sidder med en fornemmelse af, at det måske ikke var den rigtige pris, siger Casper Blom.

Hos Reshopper udnytter de, at den digitale forretning har nøjagtige data på, hvad der bliver solgt og til hvilken pris. Virksomheden har haft mere end ni millioner handler på platformen siden opstarten, så virksomheden ved, hvad et par gummistøvler i et bestemt mærke og i en bestemt stand koster.

- Vi har så at sige dagskursen, og vi hjælper med at folk sætter den rigtige pris, og den rigtige pris er set med vores øjne, når køber og sælger er tilfredse, siger Casper Blom.

Kunder går efter besparelsen

Netop prisen er vigtig for kunden. Med udsigt til noget, der ligner en recession og meget høj inflation, så kigger børnefamilierne nøje på husholdningsbudgettet.

- Det er dyrt at være børnefamilie. Hos os kan sælgerne få lidt penge hjem. Andre vil købe, fordi de kan komme længere med deres penge. Der passer det her koncept godt. Det er ikke fordi, at du skal købe dårligere ting. Du kan fortsat købe kvalitet, men det er bare brugt af et andet barn. Det passer godt til tiden, siger Casper Blom.

Bæredygtighed er også et vigtigt tema for virksomheden, men når de spørger kunderne, hvorfor de vælger Reshopper, så handler det om at gøre en god handel.

- Bæredygtighed kan meget hurtigt blive en meget "flot" agenda, der er lidt højtravende, men jeg tror ikke, at vi redder verden ved at gøre store flotte ting. Vi redder den ved at tage små skridt ad gangen. Det betyder, at vi sælger gummistøvlerne, når de er blevet for små, siger Casper Blom og fortsætter:

- Reshopper rummer en sjov og god fortælling om, at børn vokser op i en verden, hvor det ikke er en skam, at Victor og Lasse har gået i de samme gummistøvler. Vi lærer børn, at man godt kan genbruge, og man ikke bare skal købe og smide ud, siger Casper Blom.

Reshopper har udvidet konceptet med fysiske butikker. Holdet bag tæller blandt andet fra venstre medstifter Anders Dahl Pape og Nicolai Danmark Johannesen, den nye direktør Casper Blom, og medstifter Jonas Funk Johannessen. Foto: Reshopper

Fremtidens butik mixer nyt og brugt - og er samtidig et lager

Fremtidens detailbutik rummer brugt og nyt. Butikken fungerer også som et lager, og kunder kan også bare selv gå rundt i butikken. Det er sådan, verden ser ud for Reshopper, der er vokset ud fra en app med brugt børnetøj til nu også at være en fysisk butik.

I mangel af et bedre ord kalder direktøren i Reshopper Casper Blom konceptet for en ægte ”omnichannel- model”. Der kommer nok et bedre udtryk en dag, lyder det fra direktøren. Her deler direktøren fire pointer  omkring udfordringer og gevinster ved fremtidens detailbutik.

1. Strækker pengene og hjælper kloden

- 90 procent af alle børnefamilier siger, at de har noget derhjemme, de gerne vi sælge, men som de ikke har fået solgt. Udover at vi har et ønske om at gøre Reshopper til en rigtig stor forretning, så er vores vision også at kæmpe for en bedre hverdag for børnefamilierne. 

- Mange er presset især økonomisk på grund af den højeste inflation i 40 år med dyre dagligvarer og energipriser. Så hvis Reshopper kan hjælpe de pressede børnefamiliers privatøkonomi ved at gøre deres penge lidt mere værd, samtidig med at de gør noget godt for miljøet og kloden, når de handler hos os, så er det da et godt sted at starte.

2. Butik og lager smelter sammen

- Det giver nogle spændende udfordringer, når du laver en ægte omnichannel-forretning. Butikken fungerer som markedsplads, fordi der er flere sælgere, der kan sælge deres brugt børnetøj i butikken. Det er også et webshoplager, altså en logistikcentral fordi alle kan bestille fra Kolding-butikken. Butik og lager smelter sammen og vores ansatte er både i butikken og i webshoppen.

- Modellen stiller store krav til teknik og logistik. Teknisk har vi udviklet vores egen POS (Point Of Sale, red.), altså kasseapparatløsning, som både fungerer i forhold til at tage imod ordrer i webshoppen og som kasseapparat i butikken. Derudover stiller den her model store krav til logistikken.

3. Detailbutik tvinges til at tænke nyt

- Jeg håber, at andre vil finde inspiration i den her model, som vi nu ruller ud. Jeg er sikker på, at den kan bruges på mange andre ting.

- Det er oplagt med børneting, men jeg håber, at vi kan være med til at påvirke den måde man tænker detail. Jeg tror, at du er nødt til at nytænke de store butikscentre og tage det bedste med fra alle verdener.

4. Der er brug for bedre og mere kvalitet

- Når varen bliver solgt igen, så stiller det nye krav til producenterne. Det er særligt de gamle producenter, der skal vænne sig til, at tingene skal sælges igen, men flere synes, det er meget spændende og overvejer at lave noget lignende selv eller måske et samarbejde med os, så de selv får noget data.

- Der bliver produceret for meget tøj i meget dårlig kvalitet. Det vil vi gerne til livs.

Nicolai Danmark Johannesen er medstifter af Reshopper og har indtil for en måned siden også haft titlen af CEO. Men et opkøb og ny strategi betyder, at han fremover vil arbejde med produktudvikling som CCO. Foto: Kirsten Louise Laursen

Reshopper på rutsjebanetur: Det har været en kamp for overlevelse, og vi har været tæt på at give op

Drømmen om livet som iværksætter er langt fra altid så rosenrødt, som den fremstilles i medierne. Vejen til at skabe en bæredygtig virksomhed går op og ned, og vejen kan være meget lang.

Det kan de skrive under på i Reshopper, der er en digital markedsplads for børnefamilier. Her har de første 10 år i virksomhedens historie bestemt ikke været uden tilbageslag. Faktisk oplevede de tre stiftere nærmest at blive sendt tilbage til start, da de måtte opsige alle medarbejdere og selv arbejde videre uden løn.
 
- Det, der gjorde, at vi holdt ud, var, at vi allerede dengang var stolte af det, vi havde skabt, som gjorde en forskel for mange børnefamilier i hverdagen. Det blev lidt i en mission for os, at vi kunne gøre en forskel for de her familier, og derfor måtte vi ikke give op, fortæller Nicolai Danmark Johannesen, medstifter af Reshopper.

I denne artikel giver han et ærlig indblik i, hvordan Reshopper gennem 10 år har arbejdet sig op til nu 250.000 aktive brugere ved hele tiden at kæmpe videre.

Medstifter af markedspladsen Reshopper, Nicolai Danmark Johannesen, har været vidt omkring med virksomheden, der ville det hele og endte med at ramme bunden. Nu har Reshopper opkøbt Kids Group, og det har givet medstifteren gejsten tilbage, fordi han nu vender retur til sit udgangspunkt.

I slutningen af oktober kan stifterne af appen Reshopper, der er en digital markedsplads for børnefamilier, fejrer 10 års jubilæum. Her er det nemlig præcis 10 år siden, at appen første gang landede i app-store.

Det første årti er en milepæl for de fleste iværksættere. Sådan er det også for Nicolai Danmark Johannesen, der sammen med sine to medstiftere Anders Dahl Pape og Jonas Funk Johannessen, står bag Reshopper. Deres arbejde med at gøre Reshopper til en bæredygtig forretning har dog langt fra været et virksomhedseventyr med uafbrudt vækst og en opvoksende indtjening.

- Det har været en rutsjebanetur uden lige i vores virksomhed, og det har ikke været en dans på roser altid. Det har tværtimod været en hård rejse, for vi har aldrig haft den der periode, hvor man tænker, at nu er der ro på. Det har altid været en kamp for overlevelse og en kamp for at skabe nye mål, fortæller Nicolai Danmark Johannesen.

Den internationale satsning

For at forstå hvordan Reshopper er bølget frem og tilbage gennem 10 år, spoler vi lige tiden lidt tilbage. For den populære børnetøjsapp, der i dag har over 250.000 brugere, begyndte i sin tid som en vækstcase.

- Vi skulle bare ud og eje verden, vi havde fundet formlen herhjemme i Danmark, kunne vi se. Så vi troede, at vi kunne skalere det til udlandet, men det gik ikke. Vi måtte trække os igen, fordi vi kunne ikke få brugerne til at blive hængende længe nok til, at det kunne løbes ordentligt i gang.

Nicolai Danmark Johannesen og resten af Reshopper-teamet gjorde, hvad de kunne for at få udlands-satsningen til at lykkes, men i sidste ende havde de ganske enkelt ikke nok kapital i ryggen.

- Vores formel i Danmark har været, at vi kunne bygge vores platform op organisk, ganske stille og roligt. Men sådan fungerer det ikke i udlandet, der er det et marketing-game. Når du går ud i nye markeder, skal du bare smide masser af penge i det for at gøre opmærksom på dig selv, så det var både dyrt og besværligt.

- Vi hyrede faktisk en direktør til at hjælpe os med at gøre det, men det var simpelthen for svært, og skulle det lykkedes for os, så skulle vi have rejst endnu flere penge, og det gjorde vi ikke. Derfor trak vi følehornene til os.

Reshopper

  • 250.000 brugere har været aktive i de seneste tolv måneder - markedspenetration på 80 procent blandt familier med børn under 6 år.
  • I 2021 gennemførte brugerne over 1,7 millioner handler.
  •  95procent af de aktive brugere er kvinder i alderen 25-45 år.
  • Net promoter score (NPS ) på 59. Baseret på +2100 aktive brugere i 2022-undersøgelse.
  • Stiftet i 2011 af Nicolai Danmark Johannesen, Jonas Funk Johannessen, Anders Munk og Anders Dahl Pape. Anders Munk forlod virksomheden i 2018.

Og der stod Reshopper så i 2018 og måtte se, at medarbejderstaben gik fra 10-12 ansatte til igen kun at være tre stiftere tilbage. Den fjerde stifter forlod virksomheden i samme runde.

- Det var hårde tider, hvor vi skulle genopfinde os selv. For hvis ikke vi skulle ud i verden, hvad skulle vi så med Reshopper?

På egne ben

Det fejlslagne udlandseventyr blev i stedet et vendepunkt, hvor Reshopper udviklede en ny strategi, der skulle gøre dem til en bæredygtig forretning i Danmark.

- Vi skulle finde en vej, hvor vi begyndte at tjene penge, for det gjorde vi ikke i begyndelsen, men markedet var også et helt andet dengang. For eksempel blev Instagram solgt til Facebook, inden de begyndte at tjene penge. Men markedet ændrede sig løbende, og det betød, at investorerne begyndte at kræve en forretningsmodel, der virkede, forklarer Nicolai Danmark Johannesen.

Derfor besluttede Reshopper, at de ikke ville være afhængige af kapital, men i stedet selv at få forretningen til at løbe rundt.

Den proces har de nu brugt tre-fire år på at føre ud i livet, og ser man på tallene, går det helt sikkert den rigtige vej. Reshopper har vækstet sin toplinje med 300 procent siden det store fald i 2018, og der er igen kommet flere hænder på kontoret, så det ikke længere kun er stifterne, der står med alle opgaver.

- Vi er gået fra et marketinggame til et udviklingsgame, hvor vi har investeret i at udvikle appen og lave flere features. I begyndelse satte vi os lidt mellem to stole, vi ville både til udlandet og lave en god app, der tjente penge.

Tilbage til start

Set udefra kan det være svært at forstå, hvorfor de tre stiftere for Reshopper blev ved at kæmpe for deres produkt og deres virksomhed, da de næsten ramte bunden.

- Det er faktisk en snak, vi har haft mange gange, for det har virkelig mentalt været en hård rejse i perioder. Efter nederlaget med vores udlandssatsning var vi klar til at smide håndklædet i ringen, vi følte vi havde fejlet, og at ingen troede på, at vi kunne. Vi var meget tæt på konkurs, men vi valgte heldigvis at kæmpe videre uden løn og se, om det kunne bære, fortæller Nicolai Danmark Johannesen og fortsætter:

- Men det, der gjorde, at vi holdt ud, var, at vi allerede dengang var stolte af det, vi havde skabt, som gjorde en forskel for mange børnefamilier i hverdagen. Det blev lidt en mission for os, at vi kunne gøre en forskel for de her familier, og derfor måtte vi ikke give op.

Trioen med de tre stiftere havde fortsat mange ideer i skuffen, der endnu ikke var ført ud i livet, og derfor var det enkelt at tage udgangspunkt i dem med den nye strategi, der skulle forbedre appen.

- Vi har hoppet fra sten til sten for at finde ud af, hvad vi skulle. Vi satte nogle mål, og havde vi så nået dem inden for et år, så var der måske grobund for mere.

Klar til en ny æra

Nogle af de mål, som Reshopper satte, var at udvikle en fragtløsning og lave en mulighed for betaling i appen. Særligt fragtløsningen viste sig at være en meget god investering, da coronaen ramte, og det blev attraktivt at købe brugt uden at skulle have kontakt med sælger.

- Vi fik et klart gennembrud med vores fragtløsning, fordi flere kunne se, hvor nemt det var, fordi det hele bliver klaret i appen, så corona gav os medvind.

Her post-corona i 2022 er Reshopper landet et godt sted, og de seneste måneder er der sket en ny udvikling, da virksomheden nu har opkøbt Kids Group og vil skabe et omnichannel-koncept for børnetøj og legetøj. Det skal ske ved salg af overskudsvarer fra restpartier og som noget helt nyt også fra den første fysiske butik, der er åbnet i Kolding.

Opkøbet betyder, at Casper Blom, der er ejer og direktør i Kids Group ApS, indsættes som ny CEO i Reshopper, som han nu ejer 25-35 procent af ifølge Finans. Det gør ham til den største kapitalejer i selskabet.

Reshoppers stiftere Anders Dahl Pape, Jonas Funk Johannessen og Nicolai Danmark Johannesen vil fremover hver eje 10-15 procent af selskabet, mens Løvens Hule-investoren Jesper Buch beholder sin ejerandel på 5-10 procent i begge selskaber.

For Nicolai Danmark Johannesen betyder det desuden, at han nu træder et skridt tilbage som stifter og samtidig slipper ledelsen.

- Titler siger mig ingenting, så det er ikke svært for mig at smide direktørrollen. Jeg har haft oplevelsen af at skulle arbejde hele vejen rundt som direktør, men jeg er ikke den fødte leder.

- Tværtimod er jeg produkt-menneske og iværksætter. Og fremover skal jeg nørde og dyrke de ting, jeg virkelig har en passion for. Det har jeg savnet tidligere. Derfor er slet ikke svært at give tøjlerne videre, jeg har næsten mere gejst nu, fordi jeg kan se ambitionerne med Casper i front, lyder det afsluttende fra Nicolai Danmark Johannesen.

Selve marken, der nu skal bygges på i Jelling, blev købt i offentligt udbud af Vejle Kommune i december 2021 til en pris på 18.275.000 kroner. Foto: Mette Mørk

Jelling får flere kvadratmeter, luftselskab lukker rute og lejeboliger bliver revet væk

Her får du tre udvalgte nyheder fra virksomhederne i Trekantområdet.

64 nye boliger på vej til by i voldsom vækst

Byggemodning på marken ved Haughus i Jelling er igangsat. Inden for det næste par år er der opført 64 boliger, hvis alt går efter planen. Foto: Mette Mørk

Vejle Kommune er i vækst, og en af de byer, der har den største befolkningsfremgang, er Jelling. Den gamle kongeby er i løbet af de seneste årtier blevet udvidet mod næsten alle verdenshjørner med nybyggede parcel- og rækkehuse. Og snart udbygges den endnu mere mod øst, når der skal bygges på marken ved Haughus Gods på Vejlevej.

- Jelling er en spændende by i vækst. Antallet af indbyggere i Jelling forventes at stige med cirka 10 procent frem til 2025, og det kræver flere boliger. Jelling er et attraktivt sted at bosætte sig med flot natur og gode forhold for skole og fritidsaktiviteter. Samtidig er Vejle Kommune godt placeret i forhold til, at man kan nå mange arbejdspladser inden for fornuftig pendlertid, forklarer Niels Guttman Belling fra NJB Ejendomme, der er bygherre på projektet. Læs mere i Vejle Amts Folkeblad.

Flyselskabet DAT dropper Midtjyllands Lufthavn

Fra december stopper DAT alle deres flyvninger fra Midtjyllands Lufthavn. Foto: DAT 

Alt for få passagerer og alt for høje brændstofpriser er to af grundene til, at flyselskabet DAT, der har hovedkvarter på Kolding Lufthavn, stopper deres flyvninger til og fra Midtjyllands Lufthavn i Karup. Fra 9. december flyver deres fly ikke længere på ruten.

- Vi går en mørk vinter i møde, og vi kan se, at ruten ikke er bæredygtig. Alle vores omkostninger eksploderer lige nu, siger Jesper Rungholm, der er direktør for DAT til TV Midtvest. Læs mere på tv-stationens hjemmeside

Nye lejeboliger bliver revet væk

Udlejningen af de første huse på Blomstervænget i Sønder Bjert startede for tre uger siden, og nu er 12 af de 15 nye huse udlejet. Foto: Cecilie Nisgaard

De 15 første af i alt 33 nye lejeboliger er i fuld gang med at blive opført i Sønder Bjert ved Kolding, og på under tre uger er næsten alle boliger i første etape lejet ud.

Det er boligselskabet VEA - Vestjydsk Ejendomsadministration - der står for både at opføre og udleje boligerne. VEA har både nye udlejningsboliger i Vejle, Jelling og i Lunderskov, men de nye lejeboliger i Sønder Bjert er nogle de udlejningsboliger, de har haft størst interesse på.

- Det er gået ekstra stærkt. Det virker, som om folk er helt vilde med området. Der er mange fra lokalområdet, som har lejet et hus derude. Nogle har endda stået på venteliste, inden vi opstartede udlejningen, siger Ditte Faurby, der er udlejningskonsulent hos VEA og ansvarlig for udlejningen af boligerne i Sønder Bjert. Læs mere i JydskeVestkysten.