Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- Lige nu handler det meget om at holde butikken i gang. Vi har en forretning, der hænger meget sammen med, hvordan det går i byggebranchen generelt, og den er jo ramt lige nu, siger Brian Søgaard, der i over 30 år har drevet Universal Transport sammen med sin kone Tina Søgaard. Foto: Mette Mørk

Stafetten ruller: Rekruttering er en varm kartoffel

Stafetten hos Erhvervsliv Trekanten smutter denne gang til Vejle, hvor Brian Søgaard, der er direktør og medejer af Universal Transport og Universal Flytteforretning, svarer på fem hurtige spørgsmål, hvor vi kommer vidt omkring.

Hvis han kunne ændre én ting, så ville han sænke afgiften på lastbiler og biler. Han fortæller også, at virksomheden godt kan mærke, at byggebranchen er ramt. Derimod er der travlt hos kunder inden for energibranchen, der arbejder med den grønne dagsorden.

Vi kommer også forbi udfordringen med rekruttering. Det er det emne, der fylder mest, når han i sit netværk sludrer om løst og fast. Det er i sig selv en udfordring at finde de rigtige medarbejdere, og så skal han også lige vænne sig til, at særligt unge har et andet forhold til det at arbejde, end han selv har.

God fornøjelse med læsningen.

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
- Der er virkelig travlt inden for det, vi kunne kalde ”energiområdet”. Det smitter af på os. Så det vi taber på byggebranchen, det kan vi forhåbentlig indhente på energiområdet, siger direktør i Universal Transport og Universal Flytteforretning Brian Søgaard. Foto: Angelina Owino

Transportdirektør: Den største udfordring er finde de rigtige folk

Denne gang er stafetten sendt videre til Brian Søgaard, der er direktør og medejer af familievirksomheden Universal Transport og Universal Flytteforretning. Hele Universal Gruppen har i dag over 200 medarbejdere.

ㅤㅤㅤㅤㅤ

1. Hvad bruger du mest tid på lige nu?

- Lige nu handler det meget om at holde butikken i gang. Vi har en forretning, der hænger meget sammen med, hvordan det går i byggebranchen generelt, og den er jo ramt lige nu. Transportsektoren bliver altid hurtig ramt, når byggebranchen bliver ramt. Der bliver jo ikke bygget nogle nye huse sammenlignet med tidligere. De store typehusfirmaer har virkelig skåret ned.

2. Hvem eller hvad gør dig optimistisk for fremtiden?

- Vi er kommet med på den grønne bølge, hvis man kan sige det. Vi kører meget for nogle af de grønne virksomheder inden for energi, der har vind i sejlene lige nu. Der er virkelig travlt inden for det, vi kunne kalde ”energiområdet”. Det smitter af på os. Så det vi taber på byggebranchen, kan vi forhåbentlig indhente på energiområdet. Første kvartal bliver lidt svær. Men vi tror på, at det kommer i gang.

3. Hvad går snakken i dine netværk oftest på for tiden?

- Vi snakker rekruttering af medarbejdere og ny overenskomst. Det er svært at få de rigtige folk. De unge arbejder altså ikke på samme måde som tidligere. De prioriterer anderledes. Det betyder, at vi skal bruge flere folk, for de unge har en arbejdsuge på 37 timer. Sådan havde jeg det ikke selv.

- Men der er ikke tvivl om, at det, vi taler mest om, er udfordringen med at få det rigtige personale. Og så ved vi jo godt, at der kommer lønstigninger, men vores bekymring er, om vi kan lægge det over på kunderne.

4. Kan du nævne en ting, der har overrasket dig?

- Det har ikke noget med forretningen at gøre, men jeg er overrasket over, at elbiler ikke kan køre længere på en "optankning". Det er overraskende, at kapaciteten ikke er blevet udvidet. Jeg skal ikke selv have en elbil lige nu, når rækkevidden ikke er større. Men det overrasker mig, at udviklingen ikke går stærkere, når du ser på, hvor meget der er investeret i elbiler.

5. Hvad vil du ændre i dag, der gør det nemmere at køre forretningen i morgen?

- Jeg vil sætter afgifterne ned på biler og lastbiler. Det er virkelig en meget stor post for vores virksomhed. Og hvis jeg kigger ud over virksomheden, så ville jeg nedsætte sukkerafgiften, så vi fik gjort noget for at dæmpe grænsehandlen.

6. Hvem sender du spørgsmålene videre til?

- Jeg sender stafetten videre til Jon Slot Hansen, der er medejer af Kraft Biler, der blandt andet har en afdeling i Fredericia.

Vejle-firma går konkurs, Better Energy kommer til Kolding, og spejdere lukker forretningen i Taulov

Her får du tre udvalgte nyheder fra virksomheder i Fredericia, Kolding og Vejle.

ㅤㅤㅤㅤㅤ

Over 40 år gammel Vejle-virksomhed går konkurs

I mere end 35 år lå Jens Linde A/S på Bødkervej i Vinding, men virksomheden flyttede i 2014 til Karen Blixens Vej 6 på Nørremarken for at få mere plads. Foto Michael Svenningsen

Vejle-virksomheden Jens Linde A/S har indgivet konkursbegæring ved Skifteretten i Kolding. Det oplyser advokat Mads Danielsen, der er udpeget som kurator for konkursboet.

Virksomheden nåede at eksistere i mere end 40 år. Jens Linde A/S solgte blandt andet værktøj, lifte og maskiner til overfladebehandling i industrien og havde op til konkursen omkring 10 ansatte, der nu har mistet deres arbejde. 

Ifølge kurator har den gamle Vejle-virksomhed haft svært ved at tilbagebetale de coronalån, virksomheden optog under pandemien. Læs mere i Vejle Amts Folkeblad

Solcellevirksomhed får brug for 50 nye medarbejdere

Energivirksomheden skal på jagt efter knap 50 nye medarbejdere, når selskabet i april åbner kontor i Kolding. Pressefoto: Better Energy

Den voksende energivirksomhed Better Energy A/S, som blandt andre har ATP som medejer, åbner kontor med 50 medarbejdere i Kolding, skriver JydskeVestkysten

Virksomheden er grundlagt i København i 2015 og er på bare syv år vokset til i dag at beskæftige omkring 150 ansatte, der primært arbejder med at opstille, drifte og sælge strøm fra solcelleparker forskellige steder i landet.

Fremover skal yderligere 50 medarbejdere have kontorplads i Kolding, og det bliver tale om primært nyoprettede stillinger.

FDF og KFUM-Spejderne lukker i Taulov

FDF og KFUM-Spejderne lukker deres store butik og lager i Taulov. Foto: Nordicals

Efter 20 år lukker FDF og KFUM-Spejderne deres fælles butik og lager i Taulov. Det sker gradvist i løbet af denne måned. 10-12 ansatte er blevet afskediget, oplyser generalsekretær i FDF, Jakob Harbo Katrup, til Fredericia Dagblad

Deres fælles ejendom på den godt 3200 kvadratmeter store grund i Taulov er sat til salg for 7,7 millioner kroner gennem erhvervsmægleren Nordicals. Selve lageret, kontorer og butikken har cirka 1700 kvadratmeter under taget.

Et al, der er etableret i 2015 af Julie Ravn, bliver en del af C2IT, hvor Carsten Sixhøi er administrerende direktør. Pressefoto: C2IT

Rundt i Trekantområdet

Ta' med en hurtig tur rundt til Trekantområdets virksomheder. Her er, hvad vi i øvrigt har samlet op til dig fra andre medier siden sidst.
  • Designbureauet Et al bliver en del af C2IT Group. Et al, der er etableret i 2015 af Julie Ravn, beskæftiger i dag 13 medarbejdere, hvoraf seks stadig er studerende, skriver C2IT i en pressemeddelelse. I 2022 modtog Et al en Digital Award for deres design. Samme år modtog virksomheden prisen som Østjyllands Bedste Praktikvirksomhed. 
  • Vejle-selskabet Greentech Investor ApS kan føje endnu en konkurs blandt sine datterselskaber til rækken. Den seneste konkursbegæring har ramt datterselskabet Watgen Medical A/S, der er det tredje af Greentech Investors datterselskaber, som er taget under konkursbehandling, skriver Vejle Amts Folkeblad.
  • Personer med usynlige handicaps, der besøger et af Comwells danske hoteller kan nu trygt bære Solsikken, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp, skriver hotelkæden i en pressemeddelelse. Comwell Hotels er første danske hotelkæde, som tilslutter sig Solsikkeprogrammet.
  • Den landsdækkende værkstedskæde Skorstensgaard, der har base i Kolding, søsætter et skoleprojekt, der skal tiltrække flere faglærte til værkstedsbranchen, skriver Motor-magasinet. I dag er det under 20 procent af de unge, der vælger en erhvervsuddannelse, og antallet af unge, der søger ind på mange af erhvervsskolerne, har været faldende i de seneste år.
  • Kolding-virksomheden DM Greenkeeping, der blev kendt fra Løvens Hule, laver om på sin virksomhedsstruktur med ny direktør i nyt samlende selskab. Ændringen sker efter et 2022, hvor omsætningen steg med over 50 millioner kroner, skriver JydskeVestkysten.



Vores anbefalinger til dig 💡

Her får du vores bedste anbefalinger på tværs af Erhvervsliv-medierne fra den seneste uge.

Hvordan finder du den næste direktør? Mange virksomhedsleder vil gå i gang med at spørge sig for i deres eget netværk, men det digitale bureau Change har valgt et traditionelt stillingsopslag. Den nuværende direktør og partner, Anders Kongeskov Randow, forklarer her hvorfor?

Da der var allermest travlt, og kunderne stod i kø, besluttede Palle Storinggaard - ejer af gourmet-restauranten Mundheld - at lukke ned for at gentænke forretningskonceptet. Det er en beslutning, som han i dag ikke har fortrudt.

Der skal gang i den grønne omstilling, og det gælder også indenfor søfarten, men ifølge Søren Rasmussen, CEO i Nordhavn Power Solutions kører udviklingen med bremseklodser. Han peger blandt andet på mangel på politisk vilje og lavt kendskab til nye brændstoffer.