Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- Forretningen er udsprunget af, at vi vil gøre tingene anderledes. I byggebranchen kan vi godt lide at sige, at alt er planlagt, og der er et stramt roadmap. Det er der ikke. Sådan er det bare, siger Brian Gade, der er direktør i Container Living. Foto: Henrik Kruse

Stram styring baner vejen

Efter en tocifret millioninvestering i "manualen" er Container Living nu parat til at træde på speederen. For over de kommende år vil Vejle-virksomheden bygge 5.000 boliger, hvor de vil følge deres helt egen opskrift i at bygge boliger i containere. Det er nu, at virksomheden skal udnytte fordelen ved at bygge i moduler.

I stedet for at start forfra på byggepladsen hver gang, så kan virksomheden gentage de samme processer igen og igen på fabrikken, og når containeren er klar, så kan boligen leveres på en båd, tog eller med en vognmand. Den systematiske tilgang betyder, at man minimerer risikoen for fejl, og man ved præcis hvilke "Legoklodser", der er brug for, når man går i gang med byggeriet.

Nye læsere kan få nyhedsbrevet direkte i indbakken ved at tilmelde sig her eller sende en mail for at få en løsning til flere medarbejdere.

Følg også gerne vores LinkedIn-side, og har du noget, du selv vil dele, eller har du blot lyst til at invitere på en kop kaffe, kan du skrive til os lige her.

Tak fordi du læser med.

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
- Vi vil faktisk gerne skubbe til dagsordenen inden for byggeri, og der har vi valgt containere som den grundlæggende arkitektur. Først og fremmest synes jeg, at det ser fedt ud. Containere har et meget tydeligt DNA, og derudover kommer fordelen ved, at vi kan bygge i moduler, siger Brian Gade. Foto: Henrik Kruse

Container-koncept klar til at rulle sig ud: Vi gør tingene anderledes

Mursten og beton er skiftet ud med containere, og nu har Container Living netop vundet prisen ”Årets Innovation”, der uddeles af EjendomDanmark.

BYGGERI: Når beboerne låser sig ind, skal de have telefonen op af lommen, og navneskiltet på postkassen bliver automatisk opdateret. Det er nogle af de små detaljer, der viser, at Container Living går nye veje, når de over de kommende fem år håber at bygge 5000 boliger med udgangspunkt i containere.

Første udgave af byggeriet blev opført i Kanalbyen i Fredericia, og siden er der kommet 30 boliger til i Roskilde, og derudover er der opstillet en ”klynge” til erhverv ved Spinderihallerne i Vejle, hvor Container Living også selv har til huse. Men det er kun de første spæde skridt, og nu er fokus på at bygge boliger på 30 eller 60 kvadratmeter.

Jeg er nået dertil, at jeg sjældent siger noget om målgrupper. Da vi åbnede i Roskilde, der tænkte jeg, at det var til unge mennesker. Men efter 25 år i ejendomsbranchen har jeg aldrig set noget så "blandet".

Brian Gade, direktør i Container Living

- Forretningen er udsprunget af, at vi vil gøre tingene anderledes. I byggebranchen kan vi godt lide at sige, at alt er planlagt, og der er et stramt roadmap. Det er der ikke. Sådan er det bare. Det må jeg godt sige. Jeg har selv været en del af det. Men i det her koncept har vi styr på det meste, siger Brian Gade.

Kæmpe spænd i aldersgrupper

Over de næste år skal byggerierne op i tempo. Byggetilladelsen, der skal bane vej for 106 boliger i Randers, er på vej, og derudover er lokalplanen for 136 boliger i Slagelse i støbeskeen.

- Vi vil faktisk gerne skubbe til dagsordenen inden for byggeri, og der har vi valgt containere som den grundlæggende arkitektur. Først og fremmest synes jeg, at det ser fedt ud.  Containere har et meget tydeligt DNA, og derudover kommer fordelen ved, at vi kan bygge i moduler, siger Brian Gade.

Fakta

  • Container Living er stiftet i 2015 af Brian Gade og Bo Høivang, der begge har mange års erfaring i bygge- og ejendomsbranchen. I dag ejer blandt andet Thylander Gruppen en del af Container Living. Virksomheden beskæftiger i dag 10 medarbejdere, der sidder i deres eget containerbyggeri ved Spinderihallerne i Vejle.
  • Container Living har som ambition at skabe ”unikke arkitektoniske boliger i containermoduler der skiller sig ud i bybilledet”, og som samtidig favner hverdagens ”mangfoldighed og fremmer bæredygtighed og vi har fokus på at understøtte fællesskabet”.

Prisen "Årets Innovation" blev begrundet med, at man har skabt en visionær virksomhed, der har udvidet forståelsen af ejendomsbranchen via container-formatets funktionalitet og flytbarhed. Sidste punkt handler om, at ”boligen” i teorien kan flyttes væk og genbruges, og i forhold til funktionalitet så har containerne viste sig at skabe nogle andre fællesskaber end i traditionelt byggeri.

- Her handler det om at sætte kunden i centrum. I dag bygger du tit noget, som man mener er fint, og så kommer der lejere eller købere. Men du interesserer dig meget lidt for kunden. Du gætter på, hvad de vil have. Men heldigvis er der en bevægelse i gang, siger Brian Gade. Foto: Henrik Kruse

- Jeg er nået dertil, at jeg sjældent siger noget om målgrupper. Da vi åbnede i Roskilde, der tænkte jeg, at det var til unge mennesker. Men efter 25 år i ejendomsbranchen har jeg aldrig set noget så "blandet", siger Brian Gade.

- Der er studerende, og flere der nærmer sig 80 år. Så der er stor spredning, men grundlæggende er det folk, der har taget stilling til, hvad de bor i. De vil noget andet. De vil bo i noget andet arkitektur. Og i al beskedenhed synes jeg, at vi lykkedes med at gøre noget andet, og det bliver lidt nemmere at sige efter, at vi har fået den her pris fra EjendomDanmark. Det er virkelig en pris, vi gerne ville vinde, siger Brian Gade.

Nye fællesskaber

En del af det "nye" der opstår i containerne udspringer af, at Container Living anvender en app, hvor man blandt andet kan kommunikere med de øvrige beboere.

- Du kan arrangere ting og række ud for at få hjælp via appen. Du kan læse vejledninger. Jeg er overrasket over, hvor meget folk engagerer sig i ejendommen i Roskilde. Det er interessant. Der er også noget økonomi i det for os, fordi folk passer på tingene og tager ansvar for stedet. Jeg er oprigtig overrasket over, hvor godt det fungerer, siger Brian Gade.

- Her handler det om at sætte kunden i centrum. I dag bygger du tit noget, som man mener er fint, og så kommer der lejere eller købere. Men du interesserer dig meget lidt for kunden. Du gætter på, hvad de vil have. Men heldigvis er der en bevægelse i gang, siger Brian Gade.

Prisen Årets Innovation gik til Container Living i Vejle for deres måde at nytænke boliger. Foto: Henrik Kruse

- Risikoen for overraskelser er væk

Container Living har investeret massivt i konceptet med boliger i containere, og nu skal man ud at høste gevinsterne. - Vi har et meget stramt koncept og byggesystem, der gør, at vi kan bygge 5.000 boliger så hurtigt, siger direktør Brian Gade.

BYGGERI: Der er tænkt på selv de mindste detaljer i den digitale "manual" og byggekoncept, som er rygraden i Container Living.

Hver gang de bygger, er det de samme containere og mål, og det er grundlaget for, at Container Living de næste fem år vil bygge op mod 5000 boliger i Skandinavien.

- Den helt store udfordring har været at lave platformen. Der har vi investeret et tocifret millionbeløb, men det har været nødvendigt for, at vi kan tjene penge. Men nu har vi et meget standardiseret system, og det er en kæmpe fordel. Særligt lige nu, hvor der er store udsving i priser, og det er alvorligt, når det er store projekter, siger Brian Gade.

Med manualen i hånden kan Container Living helt præcist vurdere, hvor mange materialer de skal bruge. Det gælder alt fra skruer til paneler. Manualen tager sågar højde for blomsterkummer.

- Vi har ikke kørt den lige veje. Vi har også lavet flere skæverter. Den første ejendom i Kanalbyen i Fredericia er lavet af genbrugscontainere og i et reolsystem. Det var ikke en god idé. Nu bruger vi nye containere, og vi bærer byggeriet "indvendigt" i containerne. Vi bliver hele tiden klogere, og så kan vi opdatere platformen, og det er ned til de mindste detaljer, siger Brian Gade.

Som at bygge med Lego

Fordelen ved modulproduktionen er, at der bliver lavet færre fejl på fabrikken, og samtidig har Container Living som bygherre et meget præcist billede af, hvordan økonomien ser ud.

- Vi ved, at vi skal bruge 900 skruer af en bestemt slags. Vi ved præcis, hvad vi skal have. Det er en kæmpe fordel, siger Brian Gade, og fremhæver, at risikoen for overraskelser fylder en del i den traditionelle byggebranche.

- Det er interessant, at man næsten starter forfra hver gang, at man bygger noget nyt. Det er meget lidt, at man gentager i byggerier. Det betyder også, at 12-14 procent af opførelsesomkostninger går til rådgivere, ingeniører og arkitekter. Det kan vi reducere væsentligt. Vi har alle byggeklodserne i forvejen, og vi bliver konstant dygtigere i byggeprocessen. Det kun er spørgsmål om, hvordan du kombinerer Legoklodserne, siger Brian Gade.

Brint-virksomhed køber grund, godsejer investerer i Vejle-firma, og affaldsgigant håber at udvide

Her får du tre udvalgte nyheder fra virksomhederne i Trekantområdet.

Ny virksomhed i Fredericia har købt stor erhvervsgrund

H2 Energy planlægger at bygge en terminal, hvor brint nemt kan transporteres og anvendes som brændstof til eksempelvis lastbiler, til fly og til skibe og til andre industrier såsom stålindustrien. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Endnu en brint-virksomhed slår sig ned i Fredericia. Der er Esbjerg-virksomheden H2 Energy, der vil bygge en distributionsterminal for fremtidens brændstof til lastbiler, fly, skibe og den energitunge industri.

- At købe grunden i Taulov var et naturligt næste skridt for H2 Energy. Vi forventer, at brintrørføringen fra Esbjerg til Fredericia snart kan transportere vores brint. Samtidig er Taulov et af de bedste steder i Danmark til at skabe rammerne for integration af forsyning, produktion og distribution af grønne brændstoffer. Trekantområdet er ligeledes under etablering som Danmarks nye centrum for grøn energi, udtaler Clifford zur Nieden, der er direktør i H2 Energy i pressemeddelelsen fra Fredericia Kommune. Læs mere i Fredericia Dagblad

Rigmand fra Vejle får kendt godsejer med ombord

Hovedaktionæren i selskabet Simplyture, Per Moesgaard (til højre), og direktør Jonas Ørting (i midten) har fået Anders Kirk Johansen med ombord. PR-foto

Virksomheden Simplyture, der har specialiseret sig i digitale betalingsløsninger til parkeringsindustrien, får nu godsejer Anders Kirk Johansen som investor. Han skyder et tocifret millionbeløb i selskabet, der har en målsætning om at blive verdens førende leverandør af betalingssystemer, hvor biler ved hjælp af blandt andet nummerpladescanning let og enkelt kan køre til og fra kommercielle parkeringsanlæg.

Anders Kirk Johansen træder samtidig ind i bestyrelsen i selskabet, der har den vejlensiske rigmand Per Moesgaard som hovedaktionær. Læs mere i Vejle Amts Folkeblad.

Affaldsgigant gør klar til at udvide i Kolding

Meldgaard håber at kunne udvide sine aktiviteter i Kolding. Dronefoto: Søren Gylling

Nu bliver der snart fyret op for aktiviteterne hos affalds- og miljøgiganten Meldgaards store afdeling ved Eltangvej ud mod motorvejen lige nord for Kolding.

Kolding Kommune er nemlig klar med et lokalplanforslag, som skal bane vejen for mere bebyggelse og modtagelse, sortering og oplag af forskellige materialer såsom slagger, bygnings- og husholdningsaffald, forurenet jord, brugt beton, asfalt, haveaffald, papir, pap og glas med videre.  Læs mere i JydskeVestkysten