Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Virksomhederne har fået øjnene op for mulighederne på Amazon, og de har forstået, at det er en mulighed i højere grad, end det er trussel, siger Jan Röhn Pipper, der hjælper virksomheder med at sælge på platformen. - Det kan godt være, at den enkelte butik på hjørnet bliver presset af e-handel. Men her er Amazon bare én af mange butikker online, der presser dem, siger Jan Röhn Pipper. Foto: Henrik Kruse

Klar til at sælge på Amazon?

Amazon åbner ikke en dansk udgave. I hvert fald ikke lige nu. Det var meldingen, da et udvalg i Dansk Industri var på besøg i Tyskland. Danske kunder og virksomheder må nøjes med den tyske hjemmeside og engelske tekster.

Men det betyder ikke, at danske virksomheder har "glemt" handelsplatformen, hvor der bare i Tyskland er 44 millioner brugere.

Det mærker de hos Valuezon Nordic, der hjælper virksomheder med at sælge via Amazon. For et par år siden skulle virksomheden være opsøgende for at sælge deres ydelser. Nu er det kunderne, som selv henvender sig til Valuezon Nordic.

Selv om der ikke er udsigt til et danske site, så forventer mange virksomheder, at de skal forholde sig til platformen på et eller andet tidspunkt. I mange virksomheder ser de arbejdet med at komme på Amazon som en langtidsinvestering, der gør, at de kan ramme privatforbrugeren direkte.

- Virksomhederne ved, at Amazon på et tidspunkt kommer til Danmark, så de er nødt til at lære det. De kigger måske tre-fem år frem, men de skal lære markedet at kende, og tænker langsigtet, siger Jan Röhn Pipper, der er indehaver og direktør i Valuezon Nordic.

God læsning.

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
Interesse at komme på Amazon er stigende, fortæller Jan Röhn Pipper, der er indehaver og direktør i Valuezon Nordic, som hjælper virksomheder i gang på platformen. -  For os tror jeg, at vi kan sige, at 2020 var "early market". I 2021 begyndte tingene at skifte, og nu kan vi mærke, at der mange, der siger, at nu skal det være, siger Jan Röhn Pipper. Foto: Henrik Kruse

44 millioner tyskere på Amazon giver appetit hos danske virksomheder

Det blæser i den rigtige retning for Valuezon Nordic, der hjælper virksomheder med at komme i gang på Amazon. Virksomhederne har nemlig spottet, at mulighederne er større end truslerne, lyder det fra indehaver og direktør Jan Röhn Pipper i Valuezon Nordic.

HANDEL: Der i dag cirka 44 millioner brugere på Amazon.de. Det giver nogle muligheder, hvis du som dansk virksomhed vil i gang eller skrue op for eksporten.

- Spoler jeg tilbage til 2019, hvor vi startede op, så var det os, der ringede ud til virksomhederne. Men nu står vi i den heldige situation, at folk skriver og ringer til os for at få et møde, siger Jan Röhn Pipper, der er indehaver og direktør i Valuezon Nordic.

- Når jeg tidligere skulle ud og tale med danske virksomheder, så havde flere af dem ofte talt med mine konkurrenter, der også hjælper virksomheder på Amazon. Det møder jeg ikke så meget længere. Det fortæller, at der er rigelig at lave for os, siger Jan Röhn Pipper.

Det er det tyske Valuezon, der har banet vej for det nordiske selskab, og Amazon.de er også omdrejningspunktet for den danske forretning. Amazon i Tyskland er i øvrigt selskabets største markedspladser uden for USA.

For os tror jeg, at vi kan sige, at 2020 var "early market". I 2021 begyndte tingene at skifte, og nu kan vi mærke, at der mange, der siger, at nu skal det være. Mange virksomheder var jo ikke orienteret mod e-commerce tidligere, og der skulle åbenbart en corona-krise til før, at de kom i gang.

Jan Röhn Pipper

- De danske virksomheder har fået øjnene op for mulighederne, og de har forstået, at det er en mulighed i højere grad, end det er en trussel. Det kan godt være, at den enkelte butik på hjørnet bliver presset af e-handel. Men her er Amazon bare én af mange butikker online, der presser dem, siger Jan Röhn Pipper.

Brug for et andet tryk

Interessen for at se nærmere på mulighederne på Amazon fik et løft, da butikkerne lukkede ned under corona.

- For os tror jeg, at vi kan sige, at 2020 var "early market". I 2021 begyndte tingene at skifte, og nu kan vi mærke, at der mange, der siger, at nu skal det være. Mange virksomheder var jo ikke orienteret mod e-commerce tidligere, og der skulle åbenbart en corona-krise til før, at de kom i gang. Så var virksomhederne nødt til at gå online, siger Jan Röhn Pipper.

Men om det er via Amazon, man skal ramme forbrugeren, skal altid analyseres grundigt. For selv om det lyder tillokkende med 44 millioner brugere i Tyskland, så skal man gøre sig klart, at det kræver en investering i opstarten, og det er et meget konkurrencepræget marked, man bevæger sig ind på.

- En tommelfingerregel er, at du skal have mindst 150.000 kroner på bordet, som du ikke får tilbage. Det er penge, som du skal overveje, om kan bruges bedre et andet sted, for eksempel som Facebook-annoncering. Jeg vil hellere afvise en kunde, der ikke er helt klar, og kunden så kommer tilbage et år senere, og er klar til det hele, siger Jan Röhn Pipper og fortsætter:

- Vi kan ret hurtigt spotte, hvilke udfordringer, der vil opstå, hvis du skal på Amazon og vil til at sælge til btc. Hvis du er vant til at bruge 10.000 kroner på flyers, kataloger og måske stå på en messe, så skal du op i en anden liga. Nu er der brug for et andet tryk, og du skal kunne reagere på dagen, hvis priserne ændrer sig. For eksempel skal kunder på Amazon svares inden for 24 timer. Alt omkring supply chain skal være på plads. Du skal virkelig være klar til at gå den vej, siger Jan Röhn Pipper.

Flere virksomheder har fået øjnene for at de kan sælge direkte til forbrugeren. - Hvert led skal jo tjene penge. Men samtidig har vi et globalt marked. Hvis du så har for mange led, så er du ikke konkurrencedygtig i forhold til dem, der ikke har så mange led. Det er jo ikke så avanceret, siger Jan Röhn Pipper. Foto: Henrik Kruse

Gå direkte til forbrugeren med Amazon: - Der er ingen vej udenom de digitale kanaler

Nedlukninger under corona har været en medvirkende faktor til, at flere virksomheder er begyndt at sælge direkte til forbrugeren online. Og selv om Amazon lige har meddelt, at de ikke har planer om at åbne i Danmark foreløbig, så skal man regne med, at de kommer lige pludselig, siger Jan Röhn Pipper, der er indehaver og direktør i Valuezon Nordic, der er specialist i salg via Amazon.

HANDEL: Distributøren eller agenten skal også have en bid af kagen. Så hvorfor ikke handle direkte med forbrugeren?

Bevægelsen henimod at sælge direct-to-consumer betyder, at flere virksomheder overvejer at gå i lag med Amazon, lyder det fra Jan Röhn Pipper, der er indehaver og direktør i Valuezon Nordic, som har et indgående kendskab til, hvordan du skaber forretning på Amazon.

- Der er de virksomheder, der vil have noget vækst og tjene nogle flere penge. De har hørt om mulighederne. De ved det koster, at det skal gøres ordentligt, og inden for et år eller to skal de tjene penge gennem Amazon, siger Jan Röhn Pipper.

Der har været mange bud på, hvornår Amazon kommer til Danmark, og jeg tør ikke komme med et bud. Men jeg tror ikke, at det bliver i 2023 med den melding, de lige har leveret. Men lige pludselig så er de her.

Jan Röhn Pipper

Den anden gruppe af virksomheder, der kontakter Valuezon Nordic, er vant til at handle btb.

- De ser det som en langtidsinvestering, når de går i gang med at undersøge muligheder for at ramme privatforbrugere på Amazon. Virksomhederne ved, at Amazon på et tidspunkt kommer til Danmark, så de er nødt til at lære det. De kigger måske tre-fem år frem, men de skal lære markedet at kende, og tænker langsigtet, siger Jan Röhn Pipper.

Hvert led skal jo tjene penge

Direktøren er sikker på, at corona og nedlukninger har betydet, at flere virksomheder har fået øjnene op for, at de skal handle direkte med forbrugeren

- Hvert led skal jo tjene penge. Men samtidig har vi et globalt marked. Hvis du så har for mange led, så er du ikke konkurrencedygtig i forhold til dem, der ikke har så mange led. Det er jo ikke så avanceret, siger Jan Röhn Pipper.

En anden fordel for virksomhederne er, at de online kan tilbyde kunderne det fulde sortiment.

- Som virksomhed har du måske 10.000 produkter. Men distributøren i Tyskland tager måske kun 6000 produkter ind. Hans forhandler tager i gennemsnit måske kun 1500 produkter. Går du online, så kan du tilbyde alle 10.000 produkter samme sted i teorien, siger Jan Röhn Pipper.

- Du kan ikke undgå online-universet. Mange har været nervøse for, hvordan deres distributører og retailere ville reagere. Bliver de sure, og vil de så ikke handle mere. Men det er ikke det, som sker, og i Tyskland ved man godt, at Amazon ikke bare går væk, siger Jan Röhn Pipper.

Lige pludselig er Amazon i Danmark

Amazon har i øvrigt lige meddelt, at de ikke har planer om at etablere et Amazon.dk. Lige nu kører forretningen fra det tyske site. Det var ikke budskabet, da Amazon åbnede i Sverige for et par år siden. Dengang lød det, at Danmark og Norge stod for tur.

- Der har været mange bud på, hvornår Amazon kommer til Danmark, og jeg tør ikke komme med et bud. Men jeg tror ikke, at det bliver i 2023 med den melding, de lige har leveret. Men lige pludselig er de her, siger Jan Röhn Pipper, der tror, at streaming-tjenesten Amazon Prime skal være med til at bane vejen ind i Danmark.

- Jeg tror, at på et tidspunkt får alle lande deres egen side. Men her er Danmark et lille marked. Næste land, hvor de ruller ud, er nok Nigeria, hvor der bor 200 millioner mennesker, og alle har en mobiltelefon, siger Jan Röhn Pipper.

Stort overskud hos Give Elementfabrik, tømrermestre har luft i kalenderen, og så er Nordens største rensningsanlæg klar til brug

Her får du tre udvalgte nyheder fra virksomhederne i Trekantområdet.

Biologiske rensningsanlæg klar til drift

Lars Bach, direktør for Danish Oil Pipe A/S, er glad ved udsigten til, at virksomhedens biologiske spildevandrensning, som hidtil kun har foregået i mindre målestok på et forsøgsanlæg, er nået i mål og kan sættes i gang i fuld skala. Foto: Mads Dalegaard

Fredericia-virksomheden Danish Oil Pipe A/S arbejder i disse uger på at få de sidste rør og tanke på plads i et biologisk rensningsanlæg, der bliver det hidtil største af sin slags i Norden. 

Anlægget kan ved hjælp af naturligt forekommende bakterier rense spildevand fra olieproduktionen i den danske del af Nordsøen ved raffinaderiet Cross Bridge Energy, så det problemfrit kan modtages af Fredericia Spildevand.

Rensningsanlægget skal stå klar til blive taget i brug 1. januar 2023. Den daglige bemanding bliver to personer, som tilser, at de mikrobiologiske processer og alt det øvrige kører planmæssigt. Læs mere i Fredericia Dagblad.

Tømrermestre forventer markant færre opgaver i 2023

Mange lokale håndværkere går et 2023 i møde med langt færre opgaver i ordrebøgerne, end de har været vant til de seneste år. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter syv fede år kommer syv magre, lyder en talemåde. Nogenlunde sådan kan byggebranchen i Kolding med en lokal tømrermestres ord beskrives lige nu. Men det er faktisk ganske sundt og en helt naturlig del af det at være selvstændig erhvervsdrivende, at der kommer magre år.

Sådan lyder det fra Jan Peters, der er direktør i tømrervirksomheden DN Tømrer med base i Kolding. Han er samtidig nyvalgt formand for Kolding Tømrermesterforening og mærker tydeligt på medlemmerne, at byggebranchen som helhed lige nu står på kanten af en kraftig opbremsning. Læs mere i JydskeVestkysten.

Stor virksomhed leverer stort millionoverskud

Både omsætning og indtjening blev forbedret i det seneste regnskabsår for Give Elementfabrik, men pris- og rentestigninger kommer efter alt at dømme til at påvirke det kommende år. Akivfoto: Mette Mørk

30 millioner kroner. Så meget tjente Give Elementfabrik efter skat i regnskabsåret 2021/2022. Det viser Give-virksomhedens årsrapport, der netop er blevet offentliggjort.

- Resultatet er vi særdeles godt tilfreds med. Vi har været heldige at have en optimal ordrebeholdning, som har betydet, at vi har haft en optimal udnyttelse af vor produktionskapacitet og har kunnet opnå et flot resultat, siger administrerende direktør Karsten Rewitz.

Ordrebeholdningen betegnes som "tilfredsstillende", men dog er Give Elementfabrik også opmærksom på, at høje energi- og råvarepriser kan lægge en dæmper på aktiviteterne i branchen. Læs mere i Vejle Amts Folkeblad