Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Cowi i Syddanmark, der dækker Vejle og Esbjerg, skal ud og ansætte 100 medarbejdere de kommende to-tre år. - De unge går i høj grad efter konkrete og grønne projekter, som de synes er spændende. Jeg er ret sikker på, at vi vil se færre 40-års jubilæer i fremtiden, siger Ane Leth, der 1. december er tiltrådt som regionsdirketør. Pressefoto

Sådan skal Cowi skaffe 100 nye ingeniører

Der er store ambitioner for Cowi-kontorerne i Vejle og Esbjerg, hvor der i dag sidder samlet 200 medarbejdere. De næste to-tre år vil ingeniørvirksomheden tiltrække 100 nye ingeniører, der skal hjælpe med at understøtte den grønne omstilling.

I spidsen for den opgave står Ane Leth, der 1. december blev udnævnt til regionsdirektør for de to kontorer.

For at lykkes kræver det, at virksomheden lægger sig i selen for at skabe et fagligt miljø, og at virksomheden får de "rigtige" opgaver. Særligt for de unge handler det om, at projekterne skal være grønne, og fleksibilitet er et nøgleord, når du skal tiltrække højtuddannede ingeniører.

Her deler Ane Leth nogle af de overvejelser, hun har gjort sig i forhold til de ambitiøse planer.

God læsning

Bliv abonnent på Erhvervsliv Trekanten

  • Hvis du ikke allerede er abonnent på Erhvervsliv Trekanten, vil vi gerne have dig med på holdet.
  • Skriv til salg@erhvervslivtrekanten.dk, så finder vi en løsning, der passer til dig og din virksomhed. Eller køb din egen direkte adgang her.
Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
- Vi skal være attraktive i forhold til det faglige, men også det sociale miljø. Helt lavpraktisk skal det være godt at være her, siger Ane Leth, der er ny regionsdirektør i Syddanmark, hvor der er ambitioner om at vokse med 100 ingeniører de kommende to-tre år. Foto: Henrik Kruse

Flad struktur og fleksibilitet skal tiltrække 100 højtuddannede

Kan julesweatere hver fredag i løbet af december lokke 100 nye ingeniører til Cowi i Syddanmark? Langt fra. Men det er et - lille – element ud af mange, når ingeniørvirksomheden over de kommende to-tre år vil vokse med 100 ingeniører.

ARBEJDSKRAFT: Der har i mange år været rift om ingeniører, og der er ikke noget, der tyder på, at efterspørgslen pludselig skulle falde. Tværtimod set i lyset af behovet for nye, grønne løsninger.

Men selv om ingeniører er en meget eftertragtet "vare", så har Cowi en ambition om at øge antallet af ingeniører på kontorerne i Vejle og Esbjerg til arbejdet med at understøtte den grønne omstilling i området.

I forbindelse med at Ane Leth netop er blevet udpeget til regionsdirektør lød det, at virksomheden i Syddanmark forventer at øge arbejdsstyrken med omkring 100 nye ingeniører i de kommende to-tre år. Det lyder ambitiøst, og det er ambitiøst, lyder det fra Ane Leth, som Erhvervsliv Trekanten har sat stævne for at få hendes "opskrift" på, hvordan man lykkes med den opgave.

Ane Leth

  • Ane Leth, der er uddannet ingeniør fra Aarhus, blev i 2008 ansat som studentermedhjælper på Cowi-kontoret i Aarhus.
  • Som nyuddannet blev hun fastansat i Cowi.
  • I tre år fra 2013 til 2016 var hun ansat på Aarhus Universitet, hvor hun underviste kommende ingeniører, der har fokus på infrastruktur.
  • I juni afsluttede hun en MBA fra BSS Aarhus Universitet.

- Grundlæggende handler det om at fortsætte det gode arbejde, som vi allerede har sat i gang. Det skal være rart at være her, og vi skal være synlige i markedet og en attraktiv arbejdsplads, siger Ane Leth, der de kommende år skal være ansigtet udadtil i området.

- Folk skal vide, at vi ligger her. I dag er det ikke nok, at der står Cowi uden på bygningen, siger Ane Leth, der her kommer med en række bud på, hvordan de vil arbejde med få fat i gruppen af attraktive medarbejdere.

1. Det sociale er vigtigt

Kigger man bagud, så har Cowi gode kort på hånden, når det handler om at skabe en attraktiv arbejdsplads.

I 2022 toppede virksomheden listen som den mest attraktive arbejdsplads inden for ingeniør-feltet i en undersøgelse lavet af Universum.

- Vi skal være attraktive i forhold til det faglige, men også det sociale miljø. Helt lavpraktisk skal det være godt at være her. Du skal være glad for at komme ind ad døren, og det skal vi fortælle andre ude i byen. Det er jo ofte de ansatte, der har et netværk i miljøet, som kan hjælpe os, når vi skal ansætte, siger Ane Leth.

2. Et stærkt fagligt miljø tiltrækker

Det faglige miljø spiller en afgørende rolle, når Cowi skal have fat i så mange specialister.

- Du skal sidde sammen med nogen, du kan sparre med. Det gælder i forhold til din egen udvikling, men også i forhold til, at du trives i dagligdagen, siger Ane Leth og tilføjer, at i den sammenhæng betyder det noget, at du har et godt miks af ansatte.

- Der skal være nogle seniorspecialister, der har en masse faglig ballast og så nogle yngre, der kan komme med nogle nye input, måske fra universitetet. Det er altid godt med nye øjne på tingene. Seniorerne vil jo også gerne med på det nye, og udviklingen går bare meget hurtigt omkring digitale løsninger, siger Ane Leth.

3. En flad struktur er et plus

Den nyudnævnte regionsdirektør peger på en flad struktur som et vigtigt element, når Cowi skal gøre sig attraktiv for ingeniører i Syddanmark. Cowi dækker området med kontorer i Vejle og Esbjerg, hvor der sidder henholdsvis cirka 150 og cirka 50 medarbejdere.

- Der er storrumskontorer alle steder, og alle sidder sammen. Det betyder, at din nærmeste leder kan sidde ved siden af dig, så det er let at komme i kontakt med lederen. Det betyder også, at du som leder og chef nemmere kan høre, hvad der foregår og fornemme stemningen, siger Ane Leth.

- Selvfølgelig er der også nogle bagsider ved storrumskontorer, men jeg synes, det er en fordel, at vi hører, hvad der foregår omkring os. Fagligt og socialt er det især vigtigt, når du er ung og nyuddannet. Du lærer meget af at høre, hvad de andre taler om. Det er også nemmere at spørge om hjælp, når du sidder ved siden af hinanden, end hvis du skal gå ind og banke på døren til et kontor, siger Ane Leth.

4. Fleksibilitet er helt afgørende

Derudover er de vigtigt, at Cowi er en fleksibel arbejdsplads, der giver mulighed for, at arbejds- og familielivet finder en balance. Corona-pandemien viste, at arbejdsdagen for kontoransatte kan indrettes på en ny måde, og fleksibiliteten er kommet for at blive.

- Den fleksible arbejdsplads er vigtig for mange. Jeg vil gerne have, at folk kommer ind på kontoret, og det er netop i forhold til den faglige sparring. Det er bare sværere at ringe op til seniorspecialisten, der sidder derhjemme. Jeg synes, at det giver en bedre dynamik fagligt og socialt, hvis folk kommer ind på kontoret. Men selvfølgelig må du gerne arbejde derhjemme et par dage om ugen, siger Ane Leth.

5. Projekterne skal være grønne

De unge går i høj grad efter fleksibilitet på arbejdsmarkedet og de grønne projekter. Og i forhold til det grønne, så er det ikke bare floskler.

- De unge går i høj grad efter konkrete og grønne projekter, som de synes er spændende. Jeg er ret sikker på, at vi vil se færre 40-års jubilæer i fremtiden. Og så må det gerne være store projekter, men de skal være grønne. De unge vil gøre en forskel for planeten, siger Ane Leth.

Samtidig gælder det om, at Cowi tidligt gør opmærksom på sig selv i forhold til de studerende på universiteterne.

- Vi har også et ansvar for at lære unge studerende op. Men det handler også om at få fat i studerende, så de bliver hængende hos os, siger Ane Leth.

Jonas Kjemtrup fortsætter sin rolle som CEO, ligesom driften i MuteBox forbliver uændret efter, at produktionsvirksomheden John Bjerrum Nielsen A/S har købt aktiemajoriteten. Pressefoto

38 gazeller i Kolding, Jesper Buch købt ud af Vejle-virksomhed og pallevirksomhed flytter i nyt domicil i Taulov

Her får du tre udvalgte nyheder fra virksomhederne i Trekantområdet.

Jesper Buch siger farvel til Mutebox

Allan Lawaetz Nielsen, adm. direktør i John Bjerrum Nielsen A/S i Bramming (tv), kommer nu til at køre parløb med stifter Jonas Kjemstrup om virksomheden Mutebox. Foto: Mutebox

Den vejlensiske virksomhed Mutebox, der blev kendt fra tv-programmet Løvens Hule, har fået nye ejere og kræfter til at fortsætte sin vækst.

Produktionsvirksomheden John Bjerrum Nielsen A/S i Bramming, som har været med helt fra begyndelsen i udviklingen af Mutebox’ lydisolerede bokse, køber erhvervsmand Jesper Buchs andel i virksomheden samt en procentdel af CEO & Co-founder Jonas Kjemtrups andel. Herefter ejer Bjerrum Nielsen nu majoriteten af Mutebox. Læs mere i Vejle Amts Folkeblad.

Pallevirksomhed flytter ind i millionbyggeri

Paller i stakkevis på Nordensvej flyttes i det nye år til nybyggeriet et par kilometer væk. Foto: Carsten B. Grubach

Der er små to kilometer mellem det nuværende og det kommende domicil hos pallevirksomheden Stea A/S i Taulov.

Kort inde i det nye år flytter virksomheden ind i fire splinternye produktionshaller med lager og tilhørende kontorfaciliteter på adressen Dronningens Kvarter 4 i Taulov, og vil herefter være topgearet til mere miljøvenlig produktion og reparation af paller til kunder på det danske marked. Læs mere i Fredericia Dagblad.

38 vækst-raketter i  Kolding: Se listen her

Selv om 2022 måske på papiret kunne ligne et år, hvor de økonomiske kurver har peget nedad, så er der 38 gazelle-virksomheder i Kolding Kommune. Foto: Jysk Fynske Medier

38 virksomheder inden for Koldings kommunegrænse har de seneste fire år oplevet så høj vækst, at de kan kalde sig for gazelle-virksomheder. Årets topscorer forklarer den høje vækst med, at en række produkter, som har været på markedet i flere år, har solgt ekstra godt de senere år. 

De 38 virksomheder, som hører hjemme inden for Koldings kommunegrænse, er en lille fremgang i forhold til 2021, hvor 32 selskaber opnåede høj nok vækst til at komme på Gazelle-listen. Læs mere i JydskeVestkysten