Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- Jeg ville gerne have nogen med, hvor vi kunne fejre vores sejre, siger Henrik Berg, der er medstifter af Basic + Ally. PR-foto

Få mere gnist – bliv medejer

Mangler der lidt tænding i løbet af arbejdsdagen? Så var det måske nu, at du som ansat skulle overveje at blive medejer af virksomheden eller få flere med i ejerkredsen, hvis du er ejer. Det giver lige lidt ekstra krudt.

Det er i hvert fald erfaringen, når du spørger Henrik Berg, der er medstifter af Basic + Ally, der fremstiller underbukser med en membran, så man undgår den "pinlige plet".

Det giver lidt ekstra, når man som stifter tør give andre en lille ejerandel. De "ansatte” går lige en ekstra mil som medejere, fortæller Henrik Berg i dagens nyhedsbrev.

Det handler selvfølgelig om, at man som medejer går efter den økonomiske gevinst. Men det handler i lige så høj grad om at være med til at skabe noget sammen med andre.

Du kan også høre Niclas Møller Dam, der er blevet medejer af Basic + Ally, fortælle, hvad det betyder, at han ejer en del af virksomheden.

- Der er mange medarbejdere, der gør det meget godt, der hvor de er ansat, men jeg tror samtidig, at der er mange, der har et uforløst potentiale, og som ville have et større engagement som medejere eller hvis de fik en form for overskudsdeling, siger Niclas Møller Dam.

God læsning.

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
- Jeg kan allerede mærke, at vi har en rigtig god teamdynamik, og her tror jeg, det gør en forskel, at vi alle er ejere. Der kører sms- og slack-tråde hele tiden, hvor vi kan give hinanden input. Det skaber en anden dynamik, siger Henrik Berg, der er direktør i Basic + Ally. PR-foto

Ved at afgive lille ejerandel får iværksætter stort engagement

Det er nemt at skabe en teamspirit ved at få flere medejere ind. - Jeg bliver motiveret af at skabe noget sammen med andre, finde gode løsninger og skabe et godt resultat. Og jeg tænker ikke, at jeg er så meget anderledes end alle mulige andre mennesker, siger Henrik Berg, der står bag virksomheden Basic + Ally.

Når de "ansatte" har hånden på kogepladen, så vil de det lidt mere. Henrik Berg var derfor ikke i tvivl om, at det ville være værdifuldt at få flere medejere ombord i iværksætterfirmaet Basic and Ally.

- Du vil det lidt mere, og det er også nemmere at skabe en teamånd, når du ved, at andre har hånden på kogepladen, siger Henrik Berg.

Det er flere år siden, at han fik ideen til at sælge underbukser til mænd, hvor man ikke skal være nervøs for en plet på bukserne efter et besøg på toilettet. Han har derfor fået udvikle en løsning med en membran, der tager de sidste dråber, og for cirka fire måneder siden satte teamet strøm til forretningen og webshoppen.

Han fik fra start en kompagnon med, der har ansvaret for det grafiske udtryk, og siden har de to ejere af StepUp Media i Kolding også fået en ejerandel.

- Min erfaring er, at det altid er helt afgørende, at du sætter det rigtige hold, ellers går tingene op i hat og briller, siger Henrik Berg og fortsætter:

- Jeg vidste, hvilke kompetencer jeg havde brug for. Jeg er selv blæksprutten, der har overblikket og laver de kommercielle aftaler. Jeg ved noget om lager, pick and pack og fragten. Men jeg havde brug for kompetencer i forhold til det grafiske og alt omkring marketing, og folkene med de kompetencer skulle være med i ejerkredsen, siger Henrik Berg.

Går en ekstra mil

Underbukserne er rettet til mænd, der vil undgå den pinlige plet i bukserne, men ikke mænd der lider af inkontinens. Opgaven og udfordringen har derfor været at skabe et brand, og altså ikke et medicinsk produkt.

Samtidig står man med en stor udfordring i forhold til markedsføring, fordi det er et helt nyt produkt, som man ikke automatisk søger efter. Henrik Berg tog derfor kontakt til Niclas Møller Dam, der sammen med Henrik Schmidt, står bag onlinebureaet StepUp Media.

Fakta

Henrik Berg har udviklet en type boxershorts, hvor en membran stopper på de sidste dråber efter et toiletbesøg. "Hemmeligheden" er den særligt udviklede Gravity Membrane, der stopper den sidste dråbe, inden den bliver til "den mørke plet" på bukserne. Underbukser fra Basic+Ally’s har en særlig membran på 0,18 mm, der er åndbar og vandtæt.

Stifteren fik ideen til underbukserne en dag, hvor han var ude at spise på restaurant, hvor han fik øje på anden gæst, der kom ud af toilettet med en plet. Da gæsten opdagede det, vendte han om, og kom først ud, da pletten var forduftet.

Henrik Berg gik derefter i gang med at undersøge mulighederne for at udvikle underbukserne i samarbejde med en tekstilfabrik i Portugal, hvor de over to år har udviklet en membran, der kan holde til tørretumblere og kogevask.

Henrik Berg er født og opvokset i Sverige, og har gået i gymnasiet og læst en bachelorgrad på universitetet i Kolding. Han har i flere år arbejdet for Egmont ejede GoGift.com, og har blandt andet været med til at skalere den forretning fra at være dansk til at nu være en global virksomhed.

- En mulighed var selvfølgelig at hyre dem som et normalt bureau, men det troede jeg ikke på. Jeg har igennem min karriere set adskillige eksempler på, at der bliver lavet kommercielle samarbejder, hvor der bliver lovet guld og grønne skove, og så bliver det lidt "so so". Man går ofte ikke den ekstra mil. Og jeg ville gerne have nogle med, hvor vi kunne fejre vores sejre. Det kan du ikke helt med et bureau, siger Henrik Berg, der er sikker på, at de fleste mennesker vil blive ekstra grebet af arbejdet, hvis de har en ejerandel.

- Du har et andet incitament som medejer. Det fungerer i hvert fald for mig, og jeg bliver motiveret af at skabe noget sammen med andre, finde gode løsninger og skabe et godt resultat. Og jeg tænker ikke, at jeg er så meget anderledes end alle mulige andre mennesker, siger Henrik Berg.

God dynamik

De to ejere i Kolding har samlet en ejerandel på 20 procent og altså 10 procent hver, og det gør en forskel for udviklingen af forretningen, der har været i luften i knap fire måneder.

- Jeg kan allerede mærke, at vi har en rigtig god teamdynamik, og her tror jeg, det gør en forskel, at vi alle er ejere. Der kører sms- og slack-tråde hele tiden, hvor vi kan give hinanden input. Det skaber en anden dynamik, siger Henrik Berg, og her spiller det naturligvis en rolle, at der en økonomisk upside, hvis der kommer luft under vingerne.

- Vi vil selvfølgelig også gerne tjene penge. Det er klart. Men så betyder det også rigtig meget, at vi skaber noget sammen. Det her er "vores”, og vi løser et problem for mange mænd. Det gør mig da stolt. Mænd skal fortsætte med at ryste, når de har været på toilettet, men livet er for kort til at være bekymret for en plet, siger Henrik Berg, der foreløbig er meget tilfreds med resultaterne.

Genkøbsgraden er meget høj og næste år forventer virksomheden at udvide på fire nye markeder, og potentialet er kæmpestort, lyder vurderingen.

- Der er mange mennesker, der går på arbejde for at kunne holde fri, og det er efter min mening lidt synd. Vi bruger en tredjedel af vores vågne timer på at være på arbejde, så skal det også være sjovt, og det er det, når du er med til at skabe noget, der løser et problem for nogen. Det betyder også, at jeg bruger meget tid på det, og lige synes, at jeg skal svare. Jeg skal lige lære at finde grænserne mellem familie og arbejdsliv, siger Henrik Berg.

- Jeg har været selvstændig i seks år, og kommer nok aldrig til at være andet, så det betyder meget, at jeg har fået en ejerandel, siger Niclas Møller Dam, der er ejer 10  procent af Basic + Ally. PR-foto

Medejer tillægger det stor betydning at eje en lille bid

Det hele bliver bare lidt mere interessant, når du har en ejerandel, siger Niclas Møller Dam, der blev inviteret med som medejer af Basic + Ally. Det er også et redskab til at motivere den kommende generation af medarbejdere.

Det gør en – stor - forskel, at Niclas Møller Dam sidder på 10 procent af ejerandelen i Basic + Ally. Det gør noget ved hans eget engagement i selskabet, der sælger underbukser, der tager det sidste dryp.

- Min umiddelbare tanke var, at det giver god mening. Men er der nu også et marked for det. Efter at jeg var blevet præsenteret for ideen, fik jeg tid til at tygge lidt på det. Jeg vendte det med en række folk, og tre ud af fire sagde, det ville være rart med den type underbukser, og at det er noget, de genkender. Derefter gik vi videre med processen, siger Niclas Møller Dam, der sammen med Henrik Schmidt til daglig står bag onlinebureauet StepUp Media i Kolding.

Der er mange medarbejdere, der gør det meget godt, der hvor de er ansat, men jeg tror samtidig, at der er mange, der har et uforløst potentiale, og som ville have et større engagement som medejere eller hvis de fik en form for overskudsdeling.

Niclas Møller Dam

Det er nu deres opgave at sætte tryk på det digitale fremstød, så kunderne kommer ind i webbutikken.

- Jeg har været selvstændig i seks år, og kommer nok aldrig til at være andet, så det betyder meget, at jeg har fået en ejerandel. Det gør en forskel, at Henrik og mig har en hånd på kogepladen. Det gør, at det har været ekstra interessant at være med til at starte et brand op, siger Niclas Møller Dam.

Medejeren kunne sagtens forestille sig, at der var mange virksomheder, der med fordel kunne lave samme model.

- Der er mange medarbejdere, der gør det meget godt, der hvor de er ansat, men jeg tror samtidig, at der er mange, der har et uforløst potentiale, og som ville have et større engagement som medejere eller hvis de fik en form for overskudsdeling, siger Niclas Møller Dam, der tror, at det er en manøvre flere virksomheder kan blive presset til de kommende år.

- Der sker nogle ting i forhold til de generationer, der kommer ud på arbejdsmarkedet nu. Dem der er i start og midt tyverne, de tænker arbejde på en anden måde. Der er mange af dem, der møder ind 07.59 og de er ude af døren klokken 16.00. Så er de færdige med at arbejde. Jeg tror, at mange af dem vil være mere engageret, hvis de kunne se, at de får et økonomisk output eller kan se meningen med det de laver. Og særligt det sidste fylder for mange unge. Det er ikke nok, at de bare får løn. Deres arbejde skal også give mening, siger Niclas Møller Dam.

Janne Hallum

Vores anbefalinger til dig 💡

Fra alle os til alle jer. Vi har taget hul på december, og her kommer ugens anbefalinger fra redaktionen til historier, som Erhvervsliv-familien har udgivet i vores seneste nyhedsbreve.

Janne Hallum er tidligere direktør og har årelang erfaring inden for HR og ledelse. Alligevel skulle der mere end 400 forgæves ansøgninger og 50 samtaler til, før hun landede et nyt job hos DLA Piper via et Linkedin-opråb. Hun peger selv på, at hendes alder sandsynligvis spiller ind, og her giver hun gode råd til virksomheder om at rekruttere modne medarbejdere.

Compliance-reglerne flyder efterhånden rigtig meget, når virksomheder taler med banken eller revisoren. Ifølge administrerende direktør Thomas Hedegaard fra revisionsselskabet Kvist & Jensen bidrager de nuværende regler dog ikke i tilstrækkelig grad til at bekæmpe økonomisk kriminalitet og hvidvask.

For unge med en anden etnisk baggrund end dansk kan de være svært at få foden inden for på arbejdsmarkedet. En af dem, der har oplevet det, er Mahmoud Zamzam, som i en ny bog giver gode råd både ligestillede og alle andre. Det handler blandt andet om at give slip på offerrollen og om at taknemmelig, have et positivt mindset og følge sine drømme.

Den grønne omstilling kræver handling og om at få alle med - både internt og eksternt. Det arbejder produktionsvirksomheden Meneta med, og derfor er virksomheden gået i gang med at fylde den grønne idébank op ved at sætte udviklingen i system på medarbejderniveau.

Spektakulær vinhandel på trapperne, raffinaderi får måske ny nabo og flyselskab forventer hård periode

Her får du tre udvalgte nyheder fra virksomhederne i Trekantområdet.

Køb din Ferrari og vin samme sted

Lars Bjørnbak, direktør hos My Garage (til højre), er glad for, at Per M. Pedersen, grundlægger af Wine Mage, er blevet ny partner. PR-foto

Wine Mages showroom, der netop er åbent i forbindelse med My Garage i Bredballe, er på 250 kvadratmeter, og indehaveren står klar med et alkometer ved smagningerne, så kunderne ikke kører fra bilhuset med for meget alkohol i blodet.

- Vi åbner et 250 kvadratmeter stort showroom, og jeg er ikke bange for at kalde det for spektakulært. Det matcher de omgivelser, My Garage bor i. Vi får den danske importør af Ferrari og Maserati, Formula, som nabo, forklarer Per M. Pedersen, der er indehaver af Wine Mage. Læs mere i Vejle Amts Folkeblad.

Raffinaderi kan få ny virksomhed som nabo

På Ydre Ringvej har Crossbridge allerede fået brintfabrikken som nabo. Den ses her under opførelsen. Nu kan en ny virksomhed være på vej i området. Arkivfoto: Søren Gylling

Arbejdet med en lokalplan på et område ved Crossbridge-raffinaderiet er sat i gang, fordi teknologi-virksomheden Trinity Synergies har vist interesse for at flytte til området. 

Jesper Schmidt, der er direktør for selskabet, bekræfter til Fredericia Dagblad, at virksomheden står bag ansøgningen, der har sat arbejdet med lokalplanen i gang. Han kan ikke komme nærmere ind på planerne, da det endnu er for tidligt i processen. Læs mere i Fredericia Dagblad.

Flyselskab gruer for de kommende måneder

DAT sagde for godt en måned siden farvel til hver tiende medarbejdere blandt kabinepersonale og piloterne, fortæller administrerende direktør Jesper Rungholm. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Det skaber usikkerhed for fremtiden, at priserne på brændstof stiger, og inflationen ruller. Sådan lyder det fra flere fra blandt andet flyselskabt DAT, der har hovedkontor i Kolding. 

Selskabet tog for godt en måned siden konsekvensen af bekymringerne og sagde farvel til hver tiende medarbejdere blandt kabinepersonale og piloterne. Det fortæller Jesper Rungholm, der er administrerende direktør i flyselskabet DAT.

- Min konklusion er, at på et eller andet tidspunkt vil der blive købt færre ferier og rejser. Det kan ske allerede til foråret, siger Jesper Rungholm. Læs mere i JydskeVestkysten