Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- Når man skal købe eller sælge en virksomhed, er der ofte en lang række spørgsmål, der skal besvares, og det kan være en vanskelig og uoverskuelig opgave at håndtere hele processen, siger Frank Jensen, CEO i M+A Virksomhedsbørsen. Pressefoto

Bliv klædt på til at sælge din virksomhed

Det er nok de færreste, der ville stille sig på torvet -  eller Linkedin - og højt fortælle, at de nu er begyndt at tænke på at sælge deres virksomhed. Ligesom det nok er de færreste, der til et seminar om køb og salg af ejerledede virksomheder ville række hånden op og spørge - foran de andre deltagere - hvad man skal være opmærksom på, hvis man gerne vil sælge sin virksomheden indenfor de næste fem år.

Det er et af de områder, der kræver fintfølende hænder. Derfor inviterer M+A Virksomhedsbørs, der har base i Fredericia, til et seminar om netop køb og salg af ejerledede virksomheder. Men for at undgå at sætte nogen i en uhensigtsmæssig situation topper de seminaret med en messe, hvor man lidt diskret kan tage kontakt til forskellige eksperter på området.

Det kan du læse meget mere om i dagens nyhedsbrev, hvor vi også fremhæver tre områder, du skal være opmærksom på i forbindelse med salg af din virksomhed.

Du kan som altid følge med på LinkedIn, og nye abonnenter på Erhvervsliv Trekanten kan tilmelde sig nyhedsbrevet her.

God læselyst - og tak fordi du læser med.

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
- Grunden til, at vi gerne vil have fat i de her ejerleder i så god tid, er, at de så kan starte processen op med at forberede salget af deres virksomhed, siger Frank Jensen, CEO i M+A Virksomhedsbørsen. Pressefoto

Få gode råd og sparring om køb og salg af ejerledede virksomheder: - Mange har ikke en plan på forhånd

Er man ejerleder, er det meget naturligt, at man har et ønske om at flyve under radaren, hvis man går med tanker om at sælge sin virksomhed.

Derfor er der også mange ejerledere, der ikke har en plan for, hvordan virksomheden skal føres videre, når de selv er klar til at stoppe. For nogle ligger det i kortene, at en søn eller datter eller en trofast medarbejder skal overtage virksomheden om x-antal år, men for andre er virksomhedens fremtid mere usikker.

Uanset tilfældet er det altid en god idé at have en plan. For virkeligheden kan ændre sig, og der kan opstå akutte situationer, der tvinger ejerlederen ud i salg. Men hvor får man så den rette rådgivning, hvis man fortsat gerne vil gå stille med dørene?

M+A Virksomhedsbørs, der har hjemme i Fredericia,  afholder for første gang siden 2017 i efteråret en masterclass i Kolding, hvor man bliver introduceret for mulige rådgivere og vejledere samt får muligheden for at tale med dem én til én.

Erhvervsliv Trekanten giver her inspiration til et event, der kan klæde ejerledere - både nuværende og kommende - på til at springe ud i salg og køb. For hvor finder man den rette vejledning, når man gerne vil gå stille med dørene?

Køb og salg: Det kan være svært at begå sig i køb og salg af ejerledede virksomheder. Både som køber og sælger står man med mange ubesvarede spørgsmål, og det er ikke altid lige nemt at finde den rette rådgivning eller sparring.

Hos M+A Virksomhedsbørsen arbejder man til dagligt med at rådgive i køb og salg af ejerledede virksomheder. Det gør de blandt andet i form af M+A MasterClasses, hvor de 2. november afholder et sådant event i Kolding.

M+A MasterClass henvender sig specifikt til eksisterende og kommende ejerledere, og eventet har til formål at sikre deltagerne et solidt indblik i både salgs- og købsprocessen. Eventet afvikles i samarbejde med en række eksperter på området – herunder en revisor, en advokat, et pengeinstitut og Vækstfonden.

- Grunden til, at vi gerne vil have fat i de her ejerleder i så god tid, er, at de så kan starte processen op med at forberede salget af deres virksomhed. Mange gange har man ikke en plan for det, men der kan ske uventede ting så som sygdom, og derfor kan det være en god ting at være forberedt, så man kan få startet processen ordentligt. Eventet er med til at sætte fokus på de områder, der sikrer værdien, så den fremadrettede drift bliver gjort ordentlig, siger Frank Jensen, der er CEO i M+A Virksomhedsbørsen og tilføjer:

M+A Masterclass

Masterclassen i Kolding bliver afholdt 2. november i Sydbank Arena.

Programmet for eventet i Kolding ser således ud:

13:30 – 14:00: Indlæg v/Frank Jensen, CEO, M+A Virksomhedsbørsen

14:00 – 14:15: Indlæg v/Marianne Jeppesen, Vækstfonden

14:15 – 14:45: Indlæg v/Humle Pugh, advokat, partner (L), Penta Advokater

14:45 – 15:15: Indlæg v/Konrad Jensen-Dahm, partner, statsautoriseret revisor, RSM Danmark

15:15 – 15:45: Indlæg v/Torben Rafn, viceregionsdirektør, Nykredit

15:45 – 16:00: Pause

16:00 – 18:00: Ejerledermesse

Udover ovenstående indlægsholdere vil følgende udstillere deltage på ejerledermessen:

Formue & Investeringspleje – ipnordic – Flexlease – Frie Selvstændige – JDM – PH Cloud Service – Make My Strategy – HallerupNet – GreveHolm Consult – ASNET BOARD. Ser mere her.

- Deltagerne får et unikt indblik i de vigtigste forhold og områder, de skal være opmærksomme på og have styr på. Samtidig tegnes et billede af, hvordan forudsætningerne ser ud efter pandemien og med den aktuelle krigssituation, vi desværre oplever i Europa lige nu. Deltagerne bliver klædt på til hele processen, og derved får de mulighed for at forberede sig bedst under hensyntagen til den aktuelle situation.

Køb, salg og et stort inspirationskar

Da salg af en ejerledet virksomhed ofte er et følsomt emne, hvor man vil flyve under radaren, vil der efterfølgende være en messe, hvor ejerledere kan tale med de forskellige oplægsholdere og eksperter og få svar på de spørgsmål, de nu engang måtte have.

Den rådgivning og sparring er for Frank Jensen det vigtigste element ved eventet. Men udover køb og salg fremhæver han også, at man kan bruge messen og eksperterne til at blive klogere på andre områder.

- Arrangementet er ligeså meget for dem, som driver virksomhed, som gerne vil have sparring og inspiration på alle områder af en virksomhed, hvor man kan sætte ind. Eventet berører mange af dynamikkerne i en virksomhed - også hvis det er mere målrettet strategisk udvikling, siger Frank Jensen og afslutter:

- Vi har alle haft store stillinger i erhvervslivet og ved en masse om drift og forretningsudvikling. Vi er derfor i årenes løb blevet klædt godt på til at kunne rådgive og sparre om forretningsudvikling. Messen er et stort inspirationskar man kan dykke ned i og få gode råd til udvikling og vækst.

Køb og salg af ejerledede virksomheder er en svær størrelse for mange. Derfor inviterer virksomhedsmægleren M+A Virksomhedsbørsen A/S nu til MasterClass-event i Esbjerg, hvor deltagerne får et solidt indblik i både salgs- og købsprocessen. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Dét skal være klart, inden du sælger din virksomhed

Salg: Det er en stor beslutning at sætte sin virksomhed til salg. Hvem kan man spørge til råds for at få forståelse for den kommende proces? Samtidig med at man undgår, at medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere bliver indviet i de overvejelser, man gør om et salg af virksomheden.

Og hvad skal man egentlig have forberedt, så virksomheden kan leve videre?

Frank Jensen, der er CEO i Fredericia-virksomheden M+A Virksomhedsbørsen, giver her indsigt i tre områder, man skal være forberedt på inden et salg. Det er dog blot tre af mange områder, man skal huske.

Et overordnet råd lyder dog, at man som sælger står langt bedre, hvis man kan få den rette sparring og rådgivning fra begyndelsen.

Alle virksomheder har brug for en strategi

Frank Jensen oplever blandt mange små virksomheder, at de ikke tænker, de har brug for en strategi. Men det har alle, hvis man spørger ham:

- En strategi er bare en langsigtet planlægning mod et endemål. Derfor er det noget, alle ejerledere skal tænke i. På vores masterclass-event får man indspark til, hvordan man kan gøre forretningen bæredygtig, så den, når man sælger, er optimeret til, at en anden kan komme og overtage. Man skal have den gearet på en sådan måde, at man kan overdrage den, så en ny ejer nemt kan drive den videre med de værdier, man har lagt i den, siger Frank Jensen.

Det handler om at opbygge en god ledelsesstruktur

- Mange små virksomheder har svært ved at se, hvordan man opbygger en ledelsesstruktur, der beskytter virksomhedens værdier. Det er både vigtigt, hvis man er forberedt på et salg, men det er bestemt også vigtigt, hvis der skulle ske noget uventet såsom travlhed eller sygdom, siger Frank Jensen og fortsætter:

- Man skal have en ledelsesstruktur, der giver mening i den størrelse virksomhed, man driver, men den skal også være forberedt på, at man kan vækste. I de tilfælde skal ledelsesstrukturen kunne skaleres, så den kan følge med væksten.

Hvordan forvalter man sine ressourcer efter salget?

Der er mange andre elementer, man skal forberede sig på, inden man sætter sin virksomhed til salg. Et element er, hvordan man bedst forvalter sine midler og ressourcer efter salget, så man opnår det bedst mulige udbytte?

Det afhænger af virksomheden, ejerlederen og salget, men ifølge Frank Jensen er det et område, man ligeledes kan få hjælp til på en M+A MasterClass.

Ny løsning går til kamp mod online-svindel, minister hørte om planter og app skal spotte hudkræft

Her kan du læse korte nyheder om profiler, begivenheder og regnskaber i Trekantsområdet.

PayProff vil gøre det mere sikkert at handle online

- PayProffs mission er at etablere tillid mellem parterne og øge sikkerheden ved overførsler af diverse varer og services. Vi hjælper købere og sælgere med at undgå konflikter, som kan opstå af frygt for at blive snydt, og vi sørger for sikre transaktioner ved e-handel, fortæller Constantin Jørgensen, CEO hos PayProff. Pressefoto: Bax Lindhardt

Den danske fintech-virksomhed PayProff lancerer ultimativt forsvar mod online-svindel, lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden, der har base i Vejle. 

I juni 2022 godkendte Finanstilsynet PayProffs betalingslicens, og den danske virksomhed kan nu tilbyde sikre online-transaktioner via en såkaldt escrow-service til private såvel som virksomheder.

Ideen til PayProff opstod hos bilauktionsplatform AutoProff, som ønskede at sikre transaktionerne på deres online-markedsplads for brugte biler. Læs mere om virksomheden her.

Der skal fart på de plantebaserede fødevarer

Fødevareminister Rasmus Prehn har været på besøg i Food Innovation House i Dandy Business Park, for at se huset og drøfte hvordan, vi kan sætte endnu mere fart på udviklingen af plantebaserede fødevarer. Pressefoto

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har været i smut forbi Vejle og Food Innovation House i Dandy Business Park i Vejle.

Dagens højdepunkt var, udover en buffet af plantebaserede smagsprøver, en fælles drøftelse af, hvordan vi kan sætte endnu mere fart på udviklingen af plantebaserede fødevarer til gavn og glæde for sundheden, klimaet og beskæftigelsen i Danmark.

Ministeren fik blandt andet en præsentation af to konkrete fødevareprojekter indenfor klima og sundhed. Han blev klogere på et projekt for at fremme af sunde og klimarigtige fødevarer, som sker i tæt samarbejde med Sygehus Lillebælt med Christian Sauvr i spidsen, og han hørte om accelerator-programmet TurboPlant, hvor plantebaserede virksomheder får hjælp til vækst i Food Innovation Center.

Scan din hud med ny app

Direktør i investeringsselskabet Greenhouse, Carsten Sixhøi (tv), og Mai-Brit og Brian Vangsgaard, der står bag virksomheden Skinchange.ai. Pressefoto

C2IT Groups investeringsselskab, Greenhouse, som investerer i startups, der arbejder med miljø, klima og healthcare, har netop indgået et samarbejde med startup-virksomheden Skinchange.ai, der har base i Vejle. Virksomheden er etableret af Brian Vangsgaard, der selv har haft hudkræft.

Virksomhedens app af samme navn er baseret på kunstig intelligens, og den nyeste kamerateknologi kan scanne huden og registrere forandringer i hudens overflade - for eksempel i modermærker. 

App’en er henvendt til privatpersoner, der på den måde kan holde øje med deres hud og søge læge, hvis der viser sig forandringer, som kræver en grundigere undersøgelse for eksempel for celleforandringer. 

Men app’en henvender sig også til hudlæger, som dermed kan holde øje med patienternes hud baseret på fakta fra tidligere fotos. Desuden kan app’en på sigt give øget viden om hudkræft via de store datamængder, som opsamles og lagres. Læs mere om virksomheden her.