Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Administrerende direktør i Milestone Company, Alex Bendtsen, og udviklingschef, Heidi Jepsen Frederiksen. Foto: Henrik Kruse

Gode ting opstod af asken

Det kan være en rigtig god idé at sige nej til forretning. Det er nogle af de erfaringer, du kan drage ved at kigge på tekstilvirksomheden Milestone Company, der opstod efter Fipo Group gik konkurs i 2018.

Konkursen har også betydet, at hos Milestone Company er man meget bevidste om ikke at gentage fejlene fra Fipo Group. Det handler blandt andet om at fokusere på der, hvor man er stærk, og så turde sig nej til en ordre, selv om det kan være fristende.

Forhistorien har samtidig betydet, at det nye selskab er bygget på nogle stærke værdier, som man hele tiden forsøger at inddrage i hverdagen, fortæller administrerende direktør Alex Bendtsen og udviklingschef Heidi Jepsen Frederiksen, der er medejer af firmaet Milestone Company. På fredagsmøderne fejrer de sejrene, og samtidig bliver sejren placeret inden for en af de ”fem værdier”.

Du kan også læse om selskabets nye forretningsben, hvor de skabt deres eget brand, Basic Treasure, der blandt andet skal sælges direkte til forbrugerne online.

Har du gode ideer til emner for Erhvervsliv Trekanten, er du altid velkommen til at skrive til os. Det gør du på mailen her. Du er også velkommen til at følge med på LinkedIn.

God fornøjelse.

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
Konkursboet efter Fipo Group blev købt af tekstilvirksomheden NOC Holding, som blandt andet driver Contrast Company og Red Green i Aarhus. Derudover er Alex Bendtsen og udviklingschef Heidi Jepsen Frederiksen medejere af firmaet Milestone Company. Foto: Henrik Kruse

Konkurs skabte et stærkt værdisæt og modet til at sige nej til forretning

Det kan være meget fristende at sige ja til en ny ordre. Særligt når man ved, at man i princippet godt kan levere. Men efter Milestone Company opstod af asken efter konkursen i Fipo Group, så blev det et nej til de store detailkæder, hvis de ville købe andet end strømper, nylon, lingeri eller undertøj.

- Vi aftalte fra starten, at vi skulle sige nej til ting, som vi måske godt kunne løfte, men som lå uden for vores fokus. Det øvede vi os meget i det første halve år. Det er svært i en fase, hvor du gerne vil bygge noget nyt op, og du skal have gang i hjulene, siger Heidi Jepsen Frederiksen, der er udviklingschef i Milestone Company.

Både udviklingschefen og den administrerende direktør, Alex Bendtsen, var ansat i Fipo Group, da konkursen ramte, og det lærte dem, at der ikke er noget "bare". Makkerparret havde selv set, hvor galt det kunne gå, hvis man kom til at sige ja til for meget.

- Du har en leverandør, der kan levere, og kunden siger, at de skal "bare" lige det her. Men det er aldrig "bare lige". Der findes ikke noget, der er "bare lige" inden for tekstiler. Kravene til kvalitet, certificeringer og CSR stiger og bliver mere og mere komplekse. Så du kan ikke bare lige køre noget igennem. Men når du er ovre hurdlen med, at du ikke bare siger ja, så anerkender kunderne også vores beslutning. De ved, at vi er fokuseret, når vi siger ja til noget, siger Alex Bendtsen.

Klare værdier og viljen til at takke nej tak til en ordre, der ikke ligger inden for kerneforretningen. Det er nogle af de gode ting, som opstod efter, at tekstilvirksomheden Fipo Group krakkede. - Vi havde lige set, hvor galt det kan gå, hvis du kommer til at sige ja til for meget, lyder det fra Alex Bendtsen, der er administrerende direktør og medejer af Milestone Company, der opstod af asken efter konkursen.

Der var mange ting på hylderne hos Fipo Group, da selskabet i 2018 gik konkurs. Selskabet, der solgte tekstiler til store kæder i Europa, havde i mange år en blomstrende forretning, men de sidste år inden det gik galt, var der kommet for mange ting på hylderne.

Så da køberen af konkursboet skulle bygge en ny forretning op, skulle der fokuseres, fortæller direktør Alex Bendtsen, der står i spidsen for Milestone. I dag er der fokus på strømper, nylon, lingeri og undertøj.

- Det var vigtigt for os, at vi byggede op omkring det, som vi er dygtige til. En del af udfordringen var nok, at man ville for meget på engang i Fipo Group. Derfor har nerven i Milestone fra dag ét været, at vi vil være dygtige til det, vi laver. Vi vil være eksperter, siger Alex Bendtsen.

Konkursboet efter Fipo Group blev købt af tekstilvirksomheden NOC Holding, som blandt andet driver Contrast Company og Red Green i Aarhus. Derudover er Alex Bendtsen og udviklingschef Heidi Jepsen Frederiksen medejere af firmaet Milestone Company, som blev stiftet efter købet af det konkursramte Fipo Group.

Både Alex Bendtsen og Heidi Jepsen Frederiksen var ansat i Fipo Group, da selskabet gik konkurs, og blev efterfølgende kontaktet af NOC Holdings ejere med henblik på at skabe en ny virksomhed.

Der er ikke noget, der er "bare"

I dag har de opbygget en virksomhed med 18 medarbejdere i Kolding og seks ansatte på virksomhedens kontor i Kina, hvor størstedelen af produktionen ligger i dag.

- Vi aftalte fra starten, at vi skulle sige nej til ting, som vi måske godt kunne løfte, men som lå uden for vores fokus. Det øvede vi os meget i det første halve år. Det er svært i en fase, hvor du gerne vil bygge noget nyt op, og du skal have gang i hjulene, siger Heidi Jepsen Frederiksen.


Vi brugte en del energi på at forklare, at vi var noget andet. Det var vigtigt at træde ud af skyggen, og det italesatte vi for mange kunder, og vi sagde også nej til priser, som man i Fipo Group ville have sagt ja til

Alex Bendtsen, direktør Milestone Company

Men makkerparret havde selv set, hvor galt det kunne gå, hvis man kom til at sige ja til for meget, og så har de lært, at der ikke er noget "bare".

- Du har en leverandør, der kan levere, og kunden siger, at de skal "bare" lige det her. Men det er aldrig "bare lige". Der findes ikke noget, der er "bare lige" inden for tekstiler. Kravene til kvalitet, certificeringer og CSR stiger og bliver mere og mere komplekse. Så du kan ikke bare lige køre noget igennem. Men når du er ovre hurdlen med, at du ikke bare siger ja, så anerkender kunderne også vores beslutning. De ved, at vi er fokuseret, når vi siger ja til noget, siger Alex Bendtsen.

Skabt på stærke værdier

Erfaringerne fra konkursen har også betydet, at virksomheden er bygget på nogle klare værdier, og det opstod ud fra af et helt naturligt ønske om, at man ville skabe noget andet. På en måde blev det endnu vigtigere at definere, hvad man stod for, så man ikke lignede det tidligere Fipo Group. Det gjaldt både i forhold til kunder og internt for medarbejderne.

- Vi brugte en del energi på at forklare, at vi var noget andet. Det var vigtigt at træde ud af skyggen, og det italesatte vi for mange kunder, og vi sagde også nej til priser, som man i Fipo Group ville have sagt ja til, siger Alex Bendtsen.

I dag har virksomheden samlet deres værdier i ordet "Drive", der står for: develop, responibility, innovate, value partnership og experts.

- Vi bruger faktisk værdisættet. Når vi for eksempel har udviklet noget nyt til en bh, så kan der være en kollega, der melder det ”nye” ind til ”ugens sejre” under d, som står for develop. Det fejrer vi på vores morgenmøde, vi har hver fredag. Eller når vi få at vide, at vi igen har leveret til tiden, så markerer vi det ved at fremhæve "value partnership". Hver af vores små som store sejre bliver kategoriseret under en kategori, og jeg vil faktisk sige, at vi i det daglige bruger vores værdier som en slags rettesnor, men det er selvfølgelig noget, som vi hele tiden skal arbejde med, siger Heidi Jepsen Frederiksen.

Som et helt konkret eksempel på, hvad de har gjort anderledes i måden at arbejde på, fremhæver hun også, at de i dag har samlet lager og administration i samme bygning for at styrke samarbejdet og flowet afdelingerne imellem, hvilket har givet meget positive resultater.

- Det kan hurtigt blive for nemt at sige, at det må de fikse på lageret. Eller omvendt. Det undgår vi ved at samle tingene. Og vi sidder også i det samme storrum, og det betyder, at vi hjælper hinanden med at løse tingene. Vi er et hold, og det er nærmest et krav fra medarbejderne, at vi skal sidde i samme storrum, siger Heidi Jepsen Frederiksen.

Milestone Company er begyndt at sælge direkte til forbrugeren online. - Vi hopper bare ud i det. Men ja, det er dybt vand, og nogle gange har vi også svømmet tilbage igen og så ud igen, siger direktør Alex Bendtsen, der sammen med udviklingschef Heidi Jepsen Frederiksen står i spidsen for virksomheden. Foto: Henrik Kruse

Milestone får ekstra ben ved at handle direkte med forbrugerne

Da landet gentagende gange lukkede ned på grund af corona, stod det klart for tekstilvirksomheden Milestone Company, at de med fordel kunne have flere ben at stå på.

Virksomheden, der primært sælger til store detailkæder, har derfor udviklet sit eget brand, som de nu også sælger direkte til forbrugeren via deres hjemmeside.

- Jeg tror, at det kan komme vores nuværende kunder til gode, at vi har lanceret Basic Treasure. Vi kan se, hvad der virker, når vi har kunder online. Det er jo noget af det spændende ved de digitale kanaler, blandt andet på Amazon. Alt kan jo måles. Hvad klikker folk på, og hvad køber folk? Hvad søger folk på? Vi får en masse viden om kunderne, som også kommer vores nuværende kædekunder til gavn, siger direktør Alex Bendtsen.

Corona og nedlukninger var medvirkende til, at tekstilvirksomheden Milestone Company har udvidet forretningen, så de nu har skabt deres eget brand, Basic Treasure, der blandt andet skal sælges direkte til forbrugerne online.

De primære kunder hos tekstilvirksomheden Milestone Company er fortsat de helt store detailkæder i Danmark og Europa, hvor de leverer strømper, nylon, lingeri og undertøj. Men nu har de også skabt deres eget brand, Basic Treasure, så virksomheden får flere ben at stå på.

Tanken er, at når man har fundet sine gode basis varer, der altid passer og sidder rigtigt, så bliver det nemt at gentage købet online, fordi forbrugeren ved, at kvaliteten, pasform og pris er den rigtige.

- Det er det, vi kalder et basisbrand. Når du har fundet en yndlingstop, trusse eller boxershorts, som man jo altid har brug for, så er det bare dem, man gerne vil have hver gang, og så ved du, hvor du få din basisvare online, siger Heidi Jepsen Frederiksen, der er udviklingschef i Milestone Company.

Virksomheden har skabt en løsning, der hurtigt kan placeres i detailbutikkerne. Derudover sælger de mærket gennem Amazon og egen webshop. Ambitionen er, at de nye kanaler skal stå for fem procent af omsætning i det indeværende regnskab, og det skal stige til cirka 20 procent de kommende år.

Den aktuelle situation har ikke gjort, at vores fortjeneste er blevet større. Og nogle gange har vi set kunder gå direkte til fabrikkerne for at få et lavere prispunkt. Det styrkede vores tanker om, vi skulle have en platform, hvor vi kommer direkte ud til kunderne.

Alex Bendtsen, direktør, Milestone Company

- De store kæder vi arbejder med, er ofte låst af nogle regler omkring hyldemeter, brandmanualer og erfaringer fra salget tidligere år. Dette kombineret med, at indkøberne i de store kæder ofte har meget brede produktansvarsområder, kan gøre det svært for dem at finde tid til udvikling og nytænkning. Det er også det, som berettiger sådan nogle som os. Men det betyder også, at vi nogle gange står med nogle gode løsninger, hvor vi ved, at det virker, men som det kan svært at prøve af på grund af en tung administrativ godkendelsesproces hos nogle kunder, siger Alex Bendtsen.

Corona var øjenåbner

Virksomheden har derfor udviklet en færdig løsning, der hurtigt kan opstilles i butikken. Milestone Company står for det hele fra logo, emballage, kvalitet og farver til færdigt produkt. For at gøre det så nemt og ubesværet som muligt for kunderne og dermed spare dem for tid og resurser.

- Det var der, vi startede med dette projekt. Det skal du så kombinere med alt det omkring corona, der gjorde os opmærksom på, at vi er sårbare, fordi vi har få men meget store kunder. Der var corona lidt en øjenåbner. Hvorfor skulle vi ikke kun sælge direct to consumer? siger Alex Bendtsen.

De nuværende udfordringer med råvarer, fragten og højere priser på produkterne har samtidig medvirket til at lægge pres på indtjeningen i virksomheden.

- Den aktuelle situation har ikke gjort, at vores fortjeneste er blevet større. Og nogle gange har vi set kunder gå direkte til fabrikkerne for at få et lavere prispunkt. Det styrkede vores tanker om, vi skulle have en platform, hvor vi kommer direkte ud til kunderne, og hvor vi ikke skal være nervøs for, at en prisstigning betyder, at ordren flytter et andet sted hen, siger Alex Bendtsen.

Nu skal de på Instagram

Det nye brand – og forretningsben - betyder, at virksomheden nu skal til at håndtere henvendelser fra kunder, der køber online. Og samtidig må de jo ikke skræmme deres store detailkunder væk.

- Det er vi selvfølgelig meget bevidste om, og vi vil ikke være en trussel for dem. Det er også derfor, at vi har tre platforme. Vi har BTC-løsningen med vores egen webshop. Vi er ude på Amazon i blandt andet Tyskland, og så har vi BTB-løsningen, der satte det hele i gang, hvor vi kommer med en færdig løsning, som de selv kan sætte op i butikken, siger Alex Bendtsen.

Men netop fordi, at detailkæderne selv kan bruge tilbuddet, så er de ikke bange for at skubbe kunderne væk. Derimod vil kæderne opleve, at Milestone Company selv promoverer Basic Treasure, og i sidste ende kan det faktisk være en fordel for deres store kunder, at Milestone selv kommer i kontakt med forbrugeren.

- Jeg tror, at det kan komme vores nuværende kunder til gode, at vi har lanceret Basic Treasure. Vi kan se, hvad der virker, når vi har kunder online. Det er jo noget af det spændende ved de digitale kanaler, blandt andet på Amazon. Alt kan jo måles. Hvad klikker folk på, og hvad køber folk? Hvad søger folk på? Vi får en masse viden om kunderne, som også kommer vores nuværende kædekunder til gavn, siger Alex Bendtsen.

Men samtidig erkender han, at det er helt nyt land. Virksomheden skal nu til at markedsføre sig på blandt andet Instagram, og i den forbindelse har selskabet allerede allieret sig med en influencer, og man har samlet et hold af 30 testpersoner, der kan give feedback på produkterne.

- Vi hopper bare ud i det. Men ja, det er dybt vand, og nogle gange har vi også svømmet tilbage igen og så ud igen. Men vi har allieret os med dygtige folk, der ved meget om det her nye marked, siger Alex Bendtsen.

Husfirmaer lukker afdeling i Kolding, ny direktør i Good Food Group og sjællandsk firma åbner i Fredericia

Her kan du læse korte nyheder om profiler, begivenheder og regnskaber i Trekantsområdet.

To husfirmaer lukker afdelinger i Kolding

Milton Huse har solgt 49 procent færre parcelhuse i de første seks måneder af 2022 sammenlignet med samme periode sidste år. Foto: Søren E. Alwan, Ritzau/Scanpix

Efterspørgslen på nybyggede parcelhuse er faldet så markant, at det for husfirmaet Milton Huse betyder, at man nu er nødt til at reagere prompte. Husfirmaets 14 salgskontorer fordelt på Jylland og Sjælland bliver først og fremmet skåret ned til seks kontorer, skriver JydskeVestkysten.

Det betyder blandt andet, at Kolding-afdelingen lukkes. Også søstervirksomheden Menzer & Kristensen lukker kontoret i Kolding, hvor i alt 15 ansatte rykker til Hedensted.

- Det er klart, at øvelsen er afstedkommet af, at efterspørgslen på parcelhuse er faldet markant. Så det er helt naturligt, at vi må tilpasse os, og vi mener, at den her måde er den bedste, forklarer økonomidirektør Michael Hvid.

Ny direktør hos Good Food Group

Jesper Roholm Friis  har sat sig i direktørstolen hos vejlensiske Good Food Group. PR-foto

Han har tidligere stået i spidsen for Lagkagehuset, så den nye direktør for vejlensiske Good Food Group, Jesper Roholm Friis, kender branchen, og han kender Good Food Group. Mandag satte han sig i direktørstolen i den store fødevare-koncern, der står bag varemærker som Skælskør, Svansø og Jakobsens.

Stolen blev ledig, da hans forgænger, Lillie Li Valeur, i januar fratrådte sin stilling efter mindre end to år på posten.

- Jesper sad i Good Foods bestyrelse, så han kender virksomheden, og da han var i færd med at afvikle et job i London, og vi samtidig ledte efter en direktør, passede det godt sammen, fortæller Jørgen Dirksen, der er bestyrelsesformand i selskabet. 

Større firma fra Sjælland bygger jysk brohoved i Fredericia

Todo Komposit ApS på er flyttet ind på Nørrebrogade i Fredericia. Foto: Morten Kiilerich, JFM

Todo Komposit, der har 32 ansatte i Kalundborg, er specialiseret i overfladebehandling, og nu åbner de en afdeling i Fredericia. Virksomheden renoverer blandt andet pumper, skriver Fredericia Dagblad. Todo Komposit ApS har kunder inden for blandt andet marine, værft og skibsfart, raffinaderier, kemisk industri og ikke mindst fremstillingsindustrien.

- Vi havde i forvejen kunder i Jylland, men har fået flere og flere forespørgsler, og de to mand, der skal være i Fredericia, bor i forvejen på Fyn. Så nu slipper de for turen over Storebælt, forklarer ejer René Cebola.