Forretningsrejsen er blevet grøn hos investeringsfirma: Alle dråber tæller
Tidligere gik de efter rabatter og bonuspoint, når de bookede forretningsrejser. Nu får de ansatte hos Global Evolution hjælp til at tælle, hvor mange kilo CO2 de udleder på turen. Derefter bliver der automatisk købt certificerede klimakreditter, der svarer til rejsens klimabelastning.
- Det lyder lidt højstemt, men det handler i sidste ende om at redde verden. Vi er nødt til alle at gøre noget. Vi kan jo bare se på vores egen sommer i Danmark, der har været varm, siger Morten Bugge, der er direktør i investeringsfirmaet Global Evolution, som primært investerer i udviklingslande.
Ekstraprisen for at klimakompensere er minimal i forhold til det samlede budget for deres forretningsrejser, forklarer direktøren, men det gør noget ved mindsettet, at de tæller, hvor mange kilo CO2 de udleder.
- Det påvirker vores tanke-processer. Vi kan også bedre forstå kunderne, når vi har samme bekymringer omkring klimaet, og grundlæggende kan vi se, at vi er bedre til at investere, hvis vi samtidig tænker på de grønne aspekter, siger Morten Bugge.
Det er ikke nok bare at tale med chefen for centralbanken eller finansministeren, hvis du står og skal investere mange millioner i et udviklingsland.
- Det er noget andet at stå i landet. Derfor er vi nødt til at rejse ud, fortæller direktør og medejer af Global Evolution Morten Bugge.
Kunderne hos Global Evolution tæller store internationale pensionskasser, virksomheder og private kunder, der gennem Global Evolution får hjælp til at placere deres investeringer i primært udviklingslande. Det betyder, at direktøren selv – og mange de ansatte – godt kender turen til Billund.
Morten Bugge, direktør og medejer af Global EvolutionVi kan også bedre forstå kunderne, når vi har samme bekymringer omkring klimaet, og grundlæggende kan vi se, at vi er bedre til at investere, hvis vi samtidig tænker på de grønne aspekter.
- Vi er nødt til at tage en flyver, og det sviner. Derfor har vi lavet et samarbejde med Goodwings. Det fungerer som Expedia og Hotels.com, men her bliver din udledning også beregnet. Det gælder turen til lufthavnen, flyveturen og turen hjem igen. Det samlede CO2-aftryk bliver beregnet og kompenseret som en del af prisen, siger Morten Bugge.
Koster kun en promille
Det er tre år siden, at virksomheden satte det i søen og i system og tegnede et abonnement hos Goodwings. I dag bliver alle forretningsrejser booket genne portalen, der sætter tal på, hvad den enkelte del af rejsen koster i CO2, og derefter sørger platformen for at købe certificerede klimakreditter, der svarer til rejsens klimabelastning.
Global Evolution
- Global Evolution er stiftet af de tidligere bankfolk Morten Bugge og Søren Rump og har specialiseret sig i investeringer i obligationer fra udviklingslande. Investorerne er blandt andet store europæiske pensionskasser
- Global Evolution, der har hovedkvarter i Kolding, beskæftiger cirka 70 ansatte og har blandt andet kontorer London, New York, Luxembourg, Schweiz og Singapore.
- I 2018 købte det amerikanske investeringsselskab Conning 49 procent af Global Evolution, der i forbindelse med handlen blev værdsat til 1,2 mia. kroner. I dag ejer Conning 69 procent af Global Evolution.
- Det lyder lidt højstemt, men det handler i sidste ende om at redde verden. Vi er nødt til alle at gøre noget. Vi kan jo bare se på vores egen sommer i Danmark, der har været varm, siger Morten Bugge, der samtidig understreger, at den juridiske chef vil sige, at han skal passe på med at være for skråsikker uden af have egentlig dokumentation for de grønne gevinster.
- Men vi gør det bedste, vi kan. Alternativet er, at vi fik rabatter og en gratis overnatning, hvis vi købte overnatninger gennem de traditionelle portaler. Men grundlæggende er det ikke prisen, der er afgørende for os. Kigger du på en businesstur, så koster det her kun en promille ekstra af det samlede budget. I det perspektiv er merudgiften meget begrænset. Det er mere mindsettet, der er vigtigt, siger Morten Bugge.
- Det påvirker vores tanke-processer. Vi kan også bedre forstå kunderne, når vi har samme bekymringer omkring klimaet, og grundlæggende kan vi se, at vi er bedre til at investere, hvis vi samtidig tænker på de grønne aspekter, siger Morten Bugge.
Alle dråber tæller
Direktøren understreger, at virksomheden er påpasselig med at overdrive deres grønne profil, og det at flyve grønnere er kun en lille del af løsningen.
- Under corona har vi set, at vi kan løse mange ting online. Jeg tror også, at mange har oplevet, at de ikke nødvendigvis skal flyve afsted i alle ferier, og at nogle møder godt kan klares online, siger Morten Bugge, der understreger, at selv små dråber gør en forskel.
- Det starter i det små. Du kan hurtigt overbevise dig selv om, at det er ligegyldigt, at du for eksempel køber en plasticpose mere eller mindre. Kineserne forurener jo 100 gange mere. En ekstra plasticpose er jo ikke en gang en dråbe i havet. Men vi bliver nødt til at starte et sted. Vi gør noget med vores rejser. Vi klimakompenserer for vores kontorer, og vi præger kunderne i den rigtige retning i forhold til vores investeringer, siger Morten Bugge.