Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- Det er sådan lidt ligesom Just Eat. Vi viser, hvad der er af muligheder, siger direktør i Navipair, Klaus Østergaard. Appen forbinder sejlere, der har brug for at få noget lavet på båden, med den lokale mekaniker, det som de kalder den lokale helt. Foto: Henrik Kruse

Find helten på en digital platform

Just Eat forbinder den sultne kunde med et spisested. Airbnb forbinder kunden, der har behov for et sted at sove, med en tom seng. Listen er lang - og vil givetvis - blive endnu længere, og seneste skud på stammen er Navipair.

Løsningen forbinder sejleren, der har noget, der skal fikses på sin båd, med en mekaniker eller en hjælpsom sjæl. Sejleren kan selv rette henvendelse til den lokale mekaniker, der har registreret sig på appen. Alternativt kan man, hvis sejleren har lidt bedre tid, lægge en opgave af det, der skal ordnes, ud på markedspladsen, hvor mekanikerne selv kan vurdere, om det er noget, de vil byde ind på.

Nu er løsningen selvfølgelig mest interessant, hvis du selv har en båd eller er god til at reparere master og navigationsudstyr. Men selve tanken om, hvordan man forbinder to partner, er også interessant for alle, der ikke stikker til søs.

Airbnb har vist, at der er stor  interesse for at matche gæster og ledige senge. Her er det så sejlere - i hele verden - som via Navipair kan møde det, de kalder den "lokale helt". Der må være mange andre brancher og forretninger, hvor man på samme vis kan møde hinanden online.

Har du gode ideer til emner for Erhvervsliv Trekanten, er du altid velkommen til at skrive til os. Det gør du her.

Du kan også følge os på vores Linkedin-side, hvor vi deler alle artiklerne, ligesom du meget gerne må dele nyhedsbrevet her med dem, du tænker kunne være interesserede.

God fornøjelsen. 

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
- Der går jo ikke to sekunder, når jeg fortæller om appen, før sejlerne går i gang med at fortælle en anekdote om, hvordan de engang har ligget et sted, hvor de havde brug for hjælp. Så var de inde tre steder, før de fik hjælp. Den slags hører vi hele tiden, siger Klaus Østergaard. Foto: Henrik Kruse

App sætter sejleren i kontakt med den lokale helt

Ny app forbinder sejlere, der har brug for en hjælpende hånd, med mekanikere. Det kan være både professionelle og amatører, der mod betaling er klar til at hjælpe på søen. Appen har været på markedet i et par måneder, og nu gælder det - som med alle andre platformsløsninger - at få mange brugere til at koble sig på. Jo flere der er på "løsningen", jo bedre er det for alle.

- Med Just Eat og lignende platforme er det hurtigt at se, hvad der er i nærheden, og du linker til dem og betaler direkte. Vi er lidt det samme. Det er convenience, og det at have noget at vælge imellem, der er det vigtigste, siger Klaus Østergaard, der sammen med tre andre står bag appen, som de lige nu satser på at rulle ud i Middelhavet, Storbritannien, Danmark og Sverige. Men i princippet dækker appen hele kloden.

- Der går jo ikke to sekunder, når jeg fortæller om appen, før sejlerne går i gang med at fortælle en anekdote om, hvordan de engang har ligget et sted, hvor de havde brug for hjælp. Så var de inde tre steder, før de fik hjælp. Den slags hører vi hele tiden, siger Klaus Østergaard.

Ny app hjælper sejlere, der skal have repareret båden, med at finde frem til mekanikeren. Det som bliver kaldt den lokale helt. Via appen Navipair beskriver sejleren selv problemet med ord og billeder, og rækker så ud til dem, der kan hjælpe. - Vi viser, hvad der er af muligheder. Hvem kan hjælpe, og hvem er tilgængelige? Valget er dit, siger direktør Klaus Østergaard.

PLATFORMSØKONOMI: Allerede inden sejleren lægger til kaj på den græske ø eller i Vejle Havn, kan sejleren undersøge, om der er hjælp at hente i havnen. Ny dansk app til sejlerfolket gør, at sejlere, der har noget, der skal fikses, selv kan finde "mekanikeren".

Med appen i hånden kan sejlere finde professionelle folk i havnen, men også andre sejlere, der er så skrappe, at de tilbyder deres hjælp. Sejleren kan sende en forespørgsel direkte til mekanikeren – det som de kalder en Repair Hero. Alternativt kan sejleren, hvis man har god tid, lægge opgaven ud på markedspladsen for at se, om der er nogen, der vil tilbyde deres hjælp.

- I dag tager du typisk ind i havnen, og så begynder du at spørge. Det er lidt tilfældigt, hvem du møder. Hvem kender de, som de kan henvise til? siger direktør Klaus Østergaard, der fortæller, at der i dag er omkring 1.000 brugere på appen efter et par måneder.

Men potentialet er kæmpestort og dækker i princippet hele verden. I første omgang er der fokus på Middelhavet, Storbritannien, Sverige og Danmark, og de foreløbige tilbagemeldinger har været gode, når han har været rundt på blandt andet de danske havne.

- Der går jo ikke to sekunder, når jeg fortæller om appen, før sejlerne går i gang med at fortælle en anekdote om, hvor de engang har ligget et sted, hvor de havde brug for hjælp. Så var de inde tre steder, før de fik hjælp. Den slags hører vi hele tiden, siger Klaus Østergaard.

Appen linker folk sammen

Ideen til appen opstod i et "samarbejde" mellem Thomas Keller, der blandt andet er medstifter af Mutebox, og Jesper Riber, der står bag River Online. Derudover er også Tommy Mikkelsen, der er direktør i Trelleborg Marine Systems Denmark, og Klaus Østergaard, der blandt andet har været direktør i Ohmatex, med i selskabet.

Thomas Keller og Jesper Riber var sammen ude at sejle sidste år, hvor Jesper Riber skulle have sin båd hjem fra Middelhavet, og det var på den tur, de undfangede ideen på baggrund af deres egne erfaringer.

- Det er særligt Jesper Ribers egne oplevelser i flere år, der baner vejen for appen. Når der er noget, der knækker, eller man gerne lave en eller anden forbedring, så er det en udfordring at få det lavet, når du er langt hjemmefra. De savnede en måde at linke folk, siger Klaus Østergaard.

Men appen i hånden kan sejlere beskrive problemet med ord og billeder, og derefter "forespørge" en reparatør.

- Der er altid noget, der skal rengøres, smøres og fikses. Og nogen kan noget selv, men det er de færreste, der selv kan ordne alt, og når du står i en fremmed havn, så er spørgsmålet, hvem kan hjælpe? Her har vi samlet løsningen et sted. Du kan selv søge en reparatør, der har registreret sig i appen i området, og forespørge på prisen. Så deler du din "opgave", der kan indeholde tekst og billede. Du kan også nemt dele opgaven til flere, og så får du et tilbud, du kan acceptere eller afvise, og det hele foregår via appen, siger Klaus Østergaard.

Just Eat for sejlerfolket

For Navipair gælder det nu om at få mange brugere koblet på platformen, og forretningen opstår, når man får koblet en betalingsmodel på appen, så sejleren kan betaler reparatøren direkte via appen. Her vil Navipair så tager kommission af beløbet. Derudover vil man tilføre en række premium features, der vil kræve et abonnement.

- Men alt det gør vi først, når vi føler, at volumen er så stor, at vores tilbud skaber værdi for bådejeren og Repair Heroes. Det som skal få appen til at vokse, er "convenience" på et marked, der dækker hele verden, siger Klaus Østergaard.

Derudover har man tanker om at udbygge appen med en markedsplads for køb og salg, og det skal være et sted, hvor du samler alt data omkring båden, så det bliver en slags logbog.

- Det er sådan lidt ligesom Just Eat. Vi viser, hvad der er muligheder. Hvem kan hjælpe og hvem er tilgængelige? Valget er dit. Med Just Eat og lignende platforme er det hurtig at se, hvad er der i nærheden, og du linker til dem og betaler direkte. Vi er lidt det samme. Det er convenience, og det at have noget at vælge imellem det er det vigtigste, siger Klaus Østergaard.

ADP A/S  med Rune D. Rasmussen i spidsen fik et historisk godt halvårsresultat. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen 

Rekordmange containere i Fredericia, DLG vender tilbage til Vejle og "Løvens Hule"-investorerne trækker sig fra smykkefirma

Her kan du læse korte nyheder om profiler, begivenheder og regnskaber i Trekantsområdet.

Havneselskab fik historisk godt halvårsresultat

- Særligt væksten i containerforretningen er ganske flot, og derfor er den kommende havneudvidelse i Fredericia afgørende for vores udvikling og kommende indsatser inden for den grønne omstilling, udtaler Rune D. Rasmussen, der er administrerende direktør i ADP A/S. PR-foto

Havneselskabet ADP A/S, der står bag havnen i Fredericia, fortsætter væksten og leverer for andet år i træk tocifrede vækstrater i omsætningen og et meget stærkt driftsresultat. Havneselskabet fik samlet en omsætningsfremgang på 16,5 procent svarende til 14,4 millioner kroner og et ekstraordinært godt driftsresultat på 49,1 millioner kroner. 

Der er fremgang på flere områder, og containerforretningen har således gennem første halvdel af året ligget på et "all time high" niveau. ADP A/S forventer et marginalt bedre resultat før skat for 2022 end årsresultatet for 2021, som lå på 104 millioner kroner.

DLG er tilbage i Vejle

Der blev trykket hænder, da Vejle Specialfoder blev solgt til detailkæden Land & Fritid, der er ejet af DLG-koncernen. Privatfoto

Butikskæden Land & Fritid, der er en del af DLG-koncernen, har overtaget familieforetagendet Vejle Specialfoder, som har afdelinger i Vejle, Fredericia og Billund. Dermed er DLG er tilbage i Vejle efter 30 års fravær, skriver Vejle Amts Folkeblad

- I Vejle Specialfoder har vi altid sigtet efter et højt fagligt niveau og en god kundeservice. Det er nogle værdier, som Land & Fritid også står for, og derfor er jeg også glad at kunne overdrage vores aktiviteter til netop dem. Det er et perfekt match, siger Brian Studskjær, som er direktør og anden generation i Vejle Specialfoder.

Det var hans far, Jens Studskjær, der for cirka 30 år siden stiftede Vejle Specialfoder på Sydhavnen i Vejle. Han åbnede butikken, da grovvarekoncernen DLG - der engang hed Dansk Landbrugs Grovvareselskab - lukkede sin afdeling på Vejle Havn.

Jesper Buch og Christian Arnstedt forlader smykkefirma

Jesper Buch og Christian Arnstedt forlader smykkefirma Dibb Design, der har base i Kolding. Foto: Søren Gylling

Jesper Buch og Christian Arnstedt er ude af smykkeselskabet Dibb Design, som de investerede i gennem DR-programmet "Løvens Hule", skriver Finans.dk

Smykkeselskabet Dibb Design sælger smykker i træ, men det blev aldrig den succes, som stifter Roald Dibbern - og investorerne - havde håbet på. Kursen var ellers sat mod udlandet. 

- Vi prøvede konceptet af og gav den allesammen gas for at se, om smykkerne kunne sælge. Men selskabet kunne ikke bære det omsætningsniveau, vi havde håbet på. Smykkebranchen er vant til guld og sølv. Det har været svært at sælge et træprodukt, og derfor er det bedst for alle at gå hver til sit, udtaler Roald Dibbern, der fortsat vil drive selskabet på hobbyplan.