Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Der er grund til at fremhæve de feminine kræfter og kvaliteter i erhvervslivet, skriver Christina Koch Petersen, der er indehaver af Wood Studio. - Vi lægger jo ikke pludselig vores køn på hylden, når vi træder ind i et professionelt virke. Foto: Wood Studio

Feminine kræfter er noget særligt

Så er det sat på plads. De kvindelige kræfter er noget særligt, og derfor skal de ikke lægges på hylden på arbejdspladsen. Det er indehaveren af Wood Studio i Fredericia, Christina Koch Petersen, der i dagens nyhedsbrev lufter sit synspunkt omkring mænd og kvinder.

- Jeg har et inderligt ønske om, at vi bliver bedre til at hylde den positive diversitet og anerkende feminine kræfter og værdier i erhvervslivet, skriver erhvervskvinden i klummen.

Hun ved godt, at det er et synspunkt, der kan få "ligestillingssoldater op ad stolen", men hun vil hellere have dynamikken mellem kønnene:

- Lad os derfor slå fast, at kvinder kan ét og mænd kan noget andet - og den givtige dynamik kønnene imellem gør os stærkere.

Den slags indspark vil Erhvervsliv Trekanten gerne have flere af, og spillepladen er bred. Der er højt til loftet, hvis indlægget gør, at alle får udvidet horisonten.

Det kan være, at du gør dig nogle tanker, som du gerne vil dele. Det kan være om alt fra bæredygtighed til digitalisering. Det kan være tanker om etiske dilemmaer og rekruttering. Det kan være tanker om ledelse og ligestilling. Men det skal være et emne, hvor du har noget på hjerte.

Vi er sikre på, at det vil skabe værdi for læserne af Erhvervsliv Trekanten at bringe klummer og gæsteindlæg fra erhvervslivets egne rækker. Forhåbentlig vil det også skabe værdi for skribenten selv at dele ud af sine tanker og erfaringer.

Så føler du dig inspireret eller vil du blot snakke om muligheden for at blive den næste gæsteskribent i Erhvervsliv Trekanten, må du meget gerne række ud via mail eller Linkedin eller give et kald på 7211 4206.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
Mange virksomheder er meget optaget af at sende de ansatte afsted på teambuilding, efter mange har siddet derhjemme. - Vi så billedet allerede sidste år, hvor lederne ringede og var nærmest lidt paniske. Nu skulle de lave noget som team - og det var nu, siger Søren Madsen, der er direktør i World of Adventure. Foto: Henrik Kruse

Ledere hungrer efter at ryste folk sammen: Man trænger til at have det sjovt sammen

Relationerne på arbejdspladserne bliver udfordret, når der er mange, der arbejder hjemme ved spisebordet. Mange virksomheder tørster derfor efter at samle medarbejderne til teambuilding, hvor man kan styrke vi-følelsen. Det kan de tydeligt mærke hos World of Adventure, der aldrig har haft så travlt som lige nu.

- Det vælter ind med ordrer, siger Søren Madsen, der er direktør i virksomheden.

Samtidig handler det også om at holde på medarbejderne. Ved at give dem gode oplevelser sammen er det sværere at skifte job.

- Lige nu ser vi jo rekordmange jobskifter. Når du ikke sidder på kontoret, så er det også nemmere at skifte job. Det er nemmere at forlade dine "gode kollegaer", hvis man ikke er et team, siger Søren Madsen.

Hjemmearbejde har udfordret mange arbejdspladser i forhold til at skabe holdånd og at kunne "mærke hinanden". Nu er der brug for at have det sjovt og genopbygge relationerne, og det kan de tydeligt mærke hos World Of Adventure, der er en af landets største virksomheder, når det gælder teambuilding.

TEAMBUILDING: Allerede i 2021 var det meget tydeligt, at virksomhederne manglede at styrke teamet og holdånden ved at lave mad over bål eller en frisk rotur. Relationerne var udfordret efter mange timer på Teams.

- Vi har aldrig afviklet så mange aktiviteter på så kort tid som i 2021. Og lige nu er billedet det samme. Lederne vil samle teamet og give dem oplevelser, efter de har haft mange hjemmearbejdsdage. Det vælter ind med ordrer, siger Søren Madsen, der er direktør i virksomheden World of Adventure, som siden 1992 har arbejdet med teambuilding i alle afskygninger.

- Vi så billedet allerede sidste år, hvor lederne ringede og var nærmest lidt paniske. Nu skulle de lave noget som team - og det var nu. Det er særligt lederne, der har oplevet, at deres medarbejdere er kommet længere og længere væk. Normalt kan du som leder mærke mange ting i dagligdagen. Du møder folk ved kaffemaskinen og kan mærke stemningen i kantinen. Det har været en udfordring for ledere under corona, siger Søren Madsen.

Ansatte mangler sparring

Direktøren er i kontakt med flere virksomheder, hvor man kan se, at nedlukningerne viser sig i medarbejdertilfredsheds-undersøgelserne. Nogle steder har "tilfredsheden" fået et lille knæk.

Virksomhederne vil gerne belønne folk, når det går godt. Det ville de også før corona. Men vi kan mærke, at virksomhederne skruer op.

Søren Madsen, direktør i World of Adventure

- Det er jo lidt interessant, at tilfredsheden nogle steder er faldet. For mange gange siger folk, at de er glade for hjemmearbejde og fleksibiliteten. Det fungerer på mange punkter. Men det er svært at lave udvikling og sparring online, siger Søren Madsen.

Han oplever, at folk gerne vil have fleksibiliteten, og at de ikke savner køreturen. Det har også vist sig, at selve driften godt kan køre uden, at alle møder ind på kontoret hver dag. Men det koster lidt på sammenholdet.

- Når du ikke sidder på kontoret, så er det også nemmere at skifte job. Det er nemmere at forlade dine ”gode kollegaer”, hvis man ikke er et team, siger Søren Madsen. Foto: Henrik Kruse

- Vi hører fra virksomhederne, at det halter i forhold til sparring. De ansatte mangler også tit hyggen nede ved kaffemaskinen, og det er jo også vigtigt. Folk fremhæver også altid de gode kollegaer, som en god grund til, at de er på arbejdspladsen. Men pludselig har de været væk, og typisk er det jo også dine kollegaer, der hjælper dig i dagligdagen. Man finder løsninger sammen. Det er sværere, når du sidder derhjemme, siger Søren Madsen.

Trænger til at grine

Men selv om det har vist sig, at det også "koster" noget, at medarbejdere sidder derhjemme, så er hjemmearbejde kommet for at blive. Det er godt nyt for virksomheder, der lever af teambuilding.

- Jeg er ret sikker på, at vi vil se mere hjemmearbejde end før corona. Det har fordele og ulemper, men det er kommet for at blive, og jeg er ret sikker på, at det er godt for en virksomhed som vores. Virksomhederne har brug for at skabe nogle fælles oplevelser, siger Søren Madsen.

Helt aktuelt handler det også om, at virksomhederne bare gerne vil samle folk efter en periode, hvor det har været sparsomt med julefrokoster og sommerfester.

- Vi skal facilitere samtaler mellem medarbejderne og mellem medarbejdere og ledere. Vi bringer dem sammen, så de bevarer deres relationer. Det er meget vigtigt for kulturen på arbejdspladsen. Men lige nu handler det også om, at virksomhederne gerne vil samle folk, fordi vi trænger til at have det sjovt sammen. Tiden har jo ikke været så sjov. Der er behov for at grine med kollegaerne, siger Søren Madsen.

Det kan vise sig at være meget vigtigt på kort sigt i lyset af et arbejdsmarked, hvor der er rift om medarbejderne.

- Virksomhederne vil gerne belønne folk, når det går godt. Det ville de også før corona. Men vi kan mærke, at virksomhederne skruer op. Der er sparret lidt op på den konto, og mange steder ved de godt, at de skal gøre noget for at beholde de ansatte.

- Det er svært at få folk, og en af måderne at holde på folk er at lave noget sjovt, og at virksomheden plejer vi-følelsen på arbejdspladsen. Lige nu ser vi jo rekordmange jobskifter. Når du ikke sidder på kontoret, så er det også nemmere at skifte job. Det er nemmere at forlade dine "gode kollegaer", hvis man ikke er et team, siger Søren Madsen.

- Vi skal have mere fokus på de kvaliteter og evner, kvinder kan bidrage med, hvad enten det er i bestyrelser, lederstillinger eller i erhvervslivet generelt, skriver indehaver af Wood Studio. Foto: Wood Studio

Min virksomheds succes skyldes feminine kræfter

- Vi skal have mere fokus på de kvaliteter og evner, kvinder kan bidrage med, hvad enten det er i bestyrelser, lederstillinger eller i erhvervslivet generelt, skriver Christina Koch Petersen i dagens gæsteskribent.

Hun er indehaver af Wood Studio i Fredericia, og en "passioneret autodidakt møbelsnedker og møbeldesigner".

- Vi skal støtte og investere i kvindeligt iværksætteri, for det betaler sig især i en omstillingstid, hvor kreativitet og emotionelle købsmotiver er afgørende for udvikling af alternative forbrugsmønstre.

Christina Koch Petersen indehaver af Wood Studio, der ligger i Fredericia. Hun er "passioneret autodidakt møbelsnedker og møbeldesigner". Hun beskriver sig selv som virksomhedssejer, direktør, iværksætter, go-getter og alenemor. Er uddannet indenfor oplevelsesøkonomi, branding og retail.

Min virksomheds succes skyldes feminine kræfter.

Det er en påstand, som nok vil få de fleste ligestillingssoldater op ad stolen. Men ikke desto mindre så står jeg fast på, at min virksomheds succes blandt andet skyldes mine feminine kompetencer og de helt særlige intuitive egenskaber, jeg besidder som kvinde. Min indlevelsesevne og afkodning af omverdenens (markedets) interesser, min æstetiske sans, mine evner til at formidle historiefortællinger og meget mere.

Jeg har et inderligt ønske om, at vi bliver bedre til at hylde den positive diversitet og anerkende feminine kræfter og værdier i erhvervslivet.

Vi skal støtte og investere i kvindelig iværksætteri, for det betaler sig især i en omstillingstid, hvor kreativitet og emotionelle købsmotiver er afgørende for udvikling af alternative forbrugsmønstre.

Vi skal have mere fokus på de kvaliteter og evner, kvinder kan bidrage med, hvad enten det er i bestyrelser, lederstillinger eller i erhvervslivet generelt.

- ...Det er super vigtigt, at vi får mere fokus på at få flere kvindelige iværksættere som rollemodeller. Og kvinder, der vel at mærke ikke fører sig frem med maskuline værdier, fordi de ellers er bange for ikke at blive taget seriøst. Det skal være kvindelige iværksættere, der står ved deres feminine værdier…, udtaler professor i Entreprenørskab Kim Klyver.

Jeg er stærk modstander af kvinde-kvoter, men jeg går samtidig heller ikke ind for, at kvinder kun bør vælges ind i bestyrelser og tildeles lederstillinger, såfremt deres kvalifikationer matcher de mandlige kandidater.

Kvinder skal vælges til: BÅDE på grund af deres faglige kvalifikationer OG på grund af kvindernes særlige egenskaber, som ligger i den kvindelige natur.

Kvinder og mænd ER forskellige, uanset hvordan vi vender og drejer det. Og i stedet for at tale forskelligheden ned og gøre kvinden til et intetkøn med maskuline kvalifikationer, bør vi i stedet hylde og værdsætte det, vi hver især kan og har med fra naturens og evolutionens side.

- Får vi flere kvindelige iværksættere, vil det være en kæmpe gevinst for erhvervslivet i form af positiv diversitet, fordi kvinder kommer med anderledes ideer, løsninger og lederformer end mænd. Kvinder har jo oftest andre interesser, værdier og dagligdage end mænd, og det danner grobund for startups med løsninger på andre typer af udfordringer i samfundet, end hvis bare mænd finder på, fortsætter Kim Klyver.

Hvorfor er det egentligt mere legitimt at dyrke og sågar konkludere på kvinders og mænds forskelligheder i privatlivet - men ikke i erhvervslivet? Vi lægger jo ikke pludselig vores køn på hylden, når vi træder ind i et professionelt virke.

Lad os derfor slå fast, at kvinder kan ét, og mænd kan noget andet - og den givtige dynamik kønnene imellem gør os stærkere!

 Christina Koch Petersen har også offentliggjort sit indlæg på sin Linkedin-profil. 

Alene i det seneste år har det vejlensiske ejendomsselskab, Bo-To Ejendomme, købt og renoveret 300 nye lejemål. De tjente i det seneste regnskabsår 332 millioner kroner. Foto: Flemming Larsen

Rundt om virksomhederne i Trekanten

Det vejlensiske ejendomsfirma Bo-To Ejendomme slår endnu engang sin egen rekord og lander et overskud på 332 millioner kroner i det seneste regnskabsår mod 184 millioner kroner i 2020.

134 nye boliger på vej til Erritsø. Fundamenter til otte etageejendomme og to længer rækkehuse går i gang efter vinterferien.

Automize blev kåret som Danmarks bedste partner til cloud-løsninger.

Vi giver dig her overblikket over, hvad der også er værd at vide fra virksomhederne i Trekantområdet.

Vejlensiske ejendomsfirma tjente 332 mio. kroner

Indkøbslysten var stor sidste år hos de to ejere af Bo-To Ejendomme, Bo Svenningsen og Tomas Kjær Andersen. Selskabet købte sammenlagt 31 ejendomme i løbet af 2021 til en samlet købspris på over 220 millioner kroner, skriver Vejle Amts Folkblad (for abonnenter).

Den største investering var købet af Enghavecentret i Vejle centrum, som Bo-To købte af Ejendomsselskabet Kirk & Thorsen - her lød købsprisen på 93 millioner kroner.

De gode takter betyder, at Bo-To Ejendomme kommer ud af det seneste regnskabsår med et rekordoverskud før skat på 332 millioner kroner, hvilket er 147,5 millioner kroner bedre end resultatet i 2020.

134 nye boliger skyder snart op i Erritsø

Der ryddes og planeres på Skovhave-grunden i Erritsø. Det gamle plejehjem er væk, og om et par uger går byggeriet af 134 nye boliger i gang, skriver Fredericia Dagblad (for abonnenter).

- Vi er ved den sidste nedbrydning af de gamle bygninger, og det regner vi med at være færdige med i uge 7, oplyser byggeleder Asbjørn Dalsgaard fra Birch Ejendomme.

Birch opfører i alt otte punkthuse med 126 lejligheder samt otte lejemål i to længer rækkehuse. Det opføres samlet set 134 udlejningsboliger, der efter planen står klar i marts 2023.

It-virksomhed fra Kolding bedst til Cloud-løsninger

Automize blev grundlagt med det specifikke formål at kunne tilbyde de bedste løsninger, som er fleksible og skalerbare for kunder på cloud-området, skriver virksomheden på sin Linkedin-profil. Og nu har Automize fået titlen som den bedste Cloud Infrastructure Microsoft Partner af Microsoft.

Virksomheden får prisen for at levere en meget høj kvalitet, høj hastighed samtidig med, at de har meget høj kundetilfredshed, lyder det i begrundelsen fra Microsoft.