Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- Vi er faktisk meget tilfredse med 250 betalende kunder med noget markedet ikke har set før. Det er vanvittigt godt, siger Rasmus Gøtzsche Jensen, der er direktør i Setion, der arbejder med søgemaskineoptimering. Foto: Setion

It-firma vil fordobles - men helst uden at hyre

Antallet af kunder, der skal have hjælp til SEO-optimering, skal fordobles i år. Men det skal ske uden, at virksomheden skal hyre en masse folk. I stedet skal den digitale motor klare det hårde arbejde.

For hvad nu hvis, at man kunne udvikle et stykke software, der kunne skabe en liste over de opgaver, der mangler at blive løst for at komme i toppen af en Google-søgning?

Det var i store træk det, som for fire år siden fik Setion til at gå i gang med at udvikle en algoritme, der kunne finde ud af, hvilke opgaver der skulle løses for at blive mere synlig på nettet. Setion har nu været i gang i et års tid, og direktøren tøver ikke med at kalde værktøjet revolutionerende.

Algoritmen finder de steder, hvor der er brug for at optimere siden for at komme så langt frem i søgeresultaterne på Google som muligt. Nu er det op til kunden at prioritere, hvor mange ressourcer, de vil bruge på at løse opgaverne. Og næste skridt er, at nogle af teksterne med de rigtige søgeord skal skrives med et kunstigt skriveprogram.

- Vi har en drøm om at være så få som muligt. Det er præmissen i det her koncept. Vi vil gerne udvikle værktøjer, der hjælper med til, at vi er få ansatte. Det betyder, at vi ikke skal gå på kompromis med prisen, der er lav. Ansætter vi flere, så koster det, og det går ud over prisen, siger direktør Rasmus Gøtzsche Jensen.

Direktøren deler også fire "værktøjer", der har fokus på søgemaskineoptimering, og selv om det måske ikke lige er dit felt, så viser det noget om, hvordan man arbejder med data, når man vil  højt op i søgefeltet på Google.

Er du en af vores nye læsere, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Det er fortsat gratis at tilmelde sig. Du kan også følge os på LinkedIn.

God fornøjelse.

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
Natural Greenwalls udvider virksomheden i Sverige med et nyt samarbejde med en af de store aktører i Sverige, fortæller administrerende direktør René Lund. Foto: PR/ Michael Nielsen

Nyt fra virksomhederne i Trekanten

Gazelle-virksomheden Natural Greenwalls udvider i Sverige. Producenten af grønne vægge satser på store partnere frem for mange små, og virksomheden har indgået et strategisk samarbejde med stor aktør i Sverige.

Bankdata henter Martin Stampe ind som ny udviklingsdirektør. Den nye direktør kommer fra en topstilling i Danske Bank. Det er blandt andet hans erfaring med de digitale kundevendte kanaler, som Bankdata skal nyde godt af.

17. maj blev en magisk dato for Vejle Kommune, der nu har 120.000 borgere. Det var ventet, at kommunens indbyggertal ville ramme det magiske tal senere i år. At det sker nu skyldes blandt andet tilstrømningen af ukrainske flygtninge.

Her kommer vi rundt om virksomhederne i Trekantområdet.

Grønt selskab vokser i Sverige

Natural Greenwalls har indgået et nyt, strategisk samarbejde med den store svenske aktør Hässelby Blommor. Det indikerer en ny retning for virksomhedens udlandseventyr, forklarer René Lund, der er administrerende direktør i virksomheden til JydskeVestkysten.

- Vi har for nylig haft succes med at fravælge mange små partnere til fordel for typisk en eller nogle få større aktører, som så omvendt har større erfaring inden for vores område, og som har et bedre setup i forhold til salg- og markedsføring. Det har hjulpet os i Tyskland, og derfor er det også den type samarbejde, vi indgår i Sverige, fortæller René Lund.

Virksomheden, der er grundlagt i 2014, sælger plantevægge og plantesøjler i 14 forskellige lande fra Australien til Finland, og virksomhedens planter vokser hos kunder som Google, Lego og H&M, men også på plejehjem og uddannelsesinstitutioner.

- Vi justerer til, så vi også vil vægte større aktører i Storbritannien og Italien lidt ud fra samme setup og aftale, som vi har fået i Sverige. Det, tror vi, passer bedre til den tilgang, vi har til kundeservice og ekspertise, siger René Lund.

Bankdata henter profil fra Danske Bank

Det er en tung profil, som bliver en del af den øverste ledelse, når Martin Stampe tiltræder rollen som it- udviklingsdirektør i Bankdata pr. 1. august 2022. Martin Stampe kommer fra en stilling som Senior Vice President for Danske Banks data og analytics-område.

Han har arbejdet i Danske Bank siden 2004 og har blandt andet haft ansvaret for alle Danske Banks kundevendte digitale kanaler, skriver Bankdata i pressemeddelelsen.

- Der er ingen tvivl om, at Martin Stampe er en tung profil inden for finansiel IT. Han har erfaring med både de afgørende kernesystemer og betalingsmotorer og de digitale kundevendte kanaler. Derudover har han spillet en væsentlig rolle i Danske Banks cloud-rejse. Med Martin ombord får vi endnu bedre forudsætninger for at realisere Bankdatas strategi, siger Esben Kolind Laustrup, der er administrerende direktør for Bankdata, der har hovedsæde i Fredericia.

Martin Stampe er født i 1979, oprindeligt uddannet software-udvikler fra Aarhus Universitet og bosat i Brabrand ved Aarhus. Ved siden af karrieren i Danske Bank har Martin Stampe været med til at etablere Destination Aarhus, der skal gøre Aarhus-regionen attraktiv for professionelle i teknologiske fag.

120.000 borgere i Vejle Kommune

Det var ventet, at Vejles indbyggertal ville ramme 120.000 borgere i løbet af 2022. Men ifølge kommunens befolkningsprognoser ville det først ske i løbet af sommeren eller sensommeren i år, skriver Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

- Nu er det faktisk allerede en realitet. Siden 1. januar er befolkningstallet steget med 955 personer, og det betyder, at Vejle Kommune per 17. maj 2022 nu rummer 120.000 indbyggere, står der i kommunens meddelelse.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) glæder sig over, at Vejle Kommune vokser, skriver Vejle Amts Folkeblad. Borgmesteren  påpeger samtidig, at grunden til den meget høje vækst i årets første syv måneder ikke er entydigt positiv - men den er heller ikke overraskende:

- Overordnet oplever vi fortsat en solid vækst i antallet af tilflyttere, men det, der gør, at der har været ekstra fart på befolkningstallet i årets første syv måneder, er det faktum, at vi har modtaget næsten 300 ukrainere. De var jo allerhelst blevet i deres hjemland, men de er kommet hertil, fordi de er flygtet fra krig og russiske bomber i Ukraine, forklarer Jens Ejner Christensen.

- Jeg har været med i 10 år i denne branche, og der findes faktisk ikke alternativer til et almindeligt SEO-bureau. Men jeg er sikker på, at de fleste godt ved, at kunstig intelligens og "robotter" er vejen frem, siger direktør Rasmus Gøtzsche Jensen. Foto: Henrik Kruse 

Ny teknologi skal skabe væksten: Vi har en drøm om at være så få som muligt

Det er de teknologiske løsninger, der skal give Setion et forspring. Bureauet lever af at hjælpe virksomheder med at blive mere synlige på nettet, og deres algoritme finder "automatisk" de steder, hvor der er plads til forbedringer, og kører derefter en lang opgaveliste ud.

Det vrimler med bureauer, der tilbyder den slags, men ifølge direktøren er der ingen andre, der får hjælp af teknologien på samme måde. Det her er ”banebrydende”, og responsen har været overvældende, fortæller direktør Rasmus Gøtzsche Jensen.

- Jeg har været med i 10 år i denne branche, og der findes faktisk ikke alternativer til et almindeligt SEO-bureau. Men jeg er sikker på, at de fleste godt ved, at kunstig intelligens og "robotter" er vejen frem. Det kan vi også se mange steder, hvor "robotter" overtager menneskets arbejde, siger Rasmus Gøtzsche Jensen og fortsætter:

- Derfor spurgte vi os selv, hvor kan vi optimere processer internt? Hvordan kan vi på et eller andet parameter erstatte mennesker - uden det går ud over kunden, siger Rasmus Gøtzsche Jensen.

Hos Setion er det den digitale motor, der skal gøre arbejdet, når kunderne køber hjælp til søgemaskineoptimering for at ligge i toppen på Google. Fire år tog det Setion at udvikle "motoren", som direktøren ikke tøver med at kalde både banebrydende og revolutionerende.

Teknologi: Det er de færreste direktører, der håber, at de kan holde antallet af medarbejdere helt i bund. Særligt når direktøren går efter at have dobbelt så mange kunder næste år, og nu er klar til at gå ind i det tyske marked.

Men hos Setion er det deres egen hjemmelavede algoritme, der skal gøre arbejdet.

- Vi har en drøm om at være så få som muligt. Det er præmissen i det her koncept. Vi vil gerne udvikle værktøjer, der hjælper med til, at vi er få ansatte. Det betyder, at vi ikke skal gå på kompromis med prisen, der er lav. Ansætter vi flere, så koster det, og det går ud over prisen, siger direktør Rasmus Gøtzsche Jensen, der har selskab af en fuldtidsansat mere, og derudover er der tilknyttet en lang række timelønnede.

Vi har en drøm om at være så få som muligt. Det er præmissen i det her koncept.

Rasmus Gøtzsche Jensen, direktør i Setion.

Virksomheden sælger søgemaskineoptimering, der hjælper kunden med at komme op i toppen af Google. Fokus er primært på små og mellemstore virksomheder, og virksomheden gik i luften for cirka et år siden.

Før affyring havde et hold af udviklere skabt en algoritme, hvor kundens hjemmeside automatisk bliver sammenlignet med de bedste inden for feltet på baggrund af en søgeordsanalyse. Det letter arbejdet med SEO-optimering og giver kunden indblik i alt, hvad de betaler for.

- Jeg har været med i 10 år i denne branche, og der findes faktisk ikke alternativer til et almindeligt SEO-bureau. Men jeg er sikker på, at de fleste godt ved, at kunstig intelligens og "robotter" er vejen frem. Det kan vi også se mange steder, hvor "robotter" overtager menneskets arbejde. Derfor spurgte vi os selv, hvor kan vi optimere processer internt? Hvordan kan vi på et eller andet parameter erstatte mennesker - uden det går ud over kunden, siger Rasmus Gøtzsche Jensen.

Algoritmen laver opgavelisten

Direktøren tøver ikke med at kalde deres løsning revolutionerende, og selv om direktøren har ledt, så har han ikke fundet andre bureauer, der bruger algoritmer til at vise, hvilke opgaver, der er de vigtigste at få løst først.

Derefter er det op til kunden selv at prioritere, hvilke og hvornår opgaverne skal løses, og hvor mange penge, der skal investeres for at komme øverst på Google-søgninger. Her kan kunden starte med at bruge ned til 500 kroner om måneden, og man binder sig kun for en måned.

Kort om Setion

  • Setion er en del af River Online-familien, der i mange år har arbejdet med søgemaskineoptimering.
  • Virksomheden har udviklet software, der gør, at kunden får et overblik over, hvor der er brug for forbedringer, og hvad det koster at løse dem. Kunden kan derfor selv skrue op og ned for budgettet, og de kan også tage en pause.
  • Setion har målrettet deres løsninger til primært små og mellemstore virksomheder, og kunderne kan komme i gang for 500 kroner om måneden.
  • Læs mere om Setion på deres hjemmeside.

- Jeg har ikke fundet noget lignende. Heller ikke i udlandet. Der er mange, der er gode til at sætte fingeren på, hvor der er udfordringer. Men jeg har ikke set andre, der viser en hel opgaveliste, og kunden så selv vælger budget og tempo, siger direktør Rasmus Gøtzsche Jensen.

Det tog fire år at udvikle algoritmen, og på toppen var der 11 udviklere tilknyttet projektet. Motoren bliver konstant fintunet og udviklet og kan justeres, så den følger efter, når Google ændrer i deres setup.

- Det særlige er, at maskinen kommer ud med en opgaveliste, som det normalt vil tage mange timer at udarbejde. Det klarer "maskinen" på magisk vis, og så er det let for kunden at overskue, hvad de vil købe, siger Rasmus Gøtzsche Jensen.

Kunstige tekster på vej

Den første del - søgeordsanalysen på kundens hjemmeside - skal fortsat laves manuelt, og når opgavelisten er kørt ud, så er det fortsat rigtige mennesker, der sidder og skriver teksterne, der skal ind på hjemmesiden. Setion har en håndfuld ansatte til at lave søgeordsanalysen, og en bunke freelancere, der kan hjælpe med teksterne.

Men den sidste del kan meget snart også blive delvist overtaget af en "robot". Virksomheden kører forsøg med tekster, der er dannet med baggrund i et par ord, og så skal teksten bare godkendes af et rigtigt menneske.

Lige nu kan vi ikke erstatte tekst, der er skrevet af mennesker. Men det er noget, vi kigger på.

Rasmus Gøtzsche Jensen, direktør i Setion

- Lige nu kan vi ikke erstatte tekst, der er skrevet af mennesker. Men det er noget, vi kigger på. Vi tester lige nu tekster i forhold til det, vi kalder på linkbuilding, og hvor man med udgangspunkt i et par ord kan danne en tekst, siger Rasmus Gøtzsche Jensen.

De foreløbige erfaringer med tekster, der er skrevet af robotter, er gode, og han regner med, at de kunstige tekster bliver en del af konceptet i løbet af i år.

- Lige nu har vi en hær af freelancere, der skriver for os. Og en del af den contentmasse kunne vi godt tænke os at erstatte med content, der er skabt med kunstig intelligens. Det bliver nok i næste kvartal. Det gælder i første omgang i forhold til det, vi kalder linkbuilding, hvor maskiner skriver noget på baggrund af nogle få ord. Det vil ikke ændre på kvaliteten, men det er med til, at kunden hurtigere får deres produkt, siger Rasmus Gøtzsche Jensen.

Klar til Tyskland

Et af de vigtigste salgsargumenter for Setion er, at kunden konstant har overblik over, hvad der mangler at blive lavet, og hvad de enkelte opgaver koster. Og princippet med åbenhed og transparens går også igen hos Setion selv.

Direktøren fortæller gerne, at de har 250 betalende kunder, og i år er målet at ramme 500.

- Det er ikke nogen hemmelighed. Det er selvfølgelig nemmere at dele den slags tal, når det går godt. Men antallet af betalende kunder efter et år viser, at vi har gjort noget, der fungerer, og som mange kan bruge. Vi er faktisk meget tilfredse med 250 betalende kunder med noget markedet ikke har set før. Det er vanvittigt godt, siger Rasmus Gøtzsche Jensen.

- Responsen på Setion har været overvældende, og forbrugerne elsker gennemsigtigheden, og at systemet er så let at overskue. Men vigtigst af alt, at resultaterne stadig er i topkvalitet, selvom man ikke har en SEO-konsulent til at sidde og løse opgaverne, siger Rasmus Gøtzsche Jensen.

Nu er målet så at komme ud på det tyske marked. Programmet er blevet oversat til tysk, og nu skal det i samarbejde med moderselskabet RiverOnline rulles ud i Tyskland.

- I løbet af 2022 tilbyder vi det til danske virksomheder, der har forretning i Tyskland, og når vi har proof of concept, så skal vi åbne mere op. Det er jo noget af det rigtige gode med den her model. Den er meget skalerbar, siger Rasmus Gøtzsche Jensen.

Setion Rasmus

Direktør i Setion deler 4 ”værktøjer” til en lettere hverdag

Hvis din virksomhed ikke er med i første skærmbillede efter en søgning på nettet, så er man tæt på at blive efterladt i mørket, og synlighed er vigtig for at få fat i kunderne. Her kan du blive lidt klogere på, hvad det er for nogle ting, der er i spil, når vi taler synlighed og søgemaskineoptimering.

Direktør i Setion, Rasmus Gøtzsche Jensen, der er drevet med udgangspunkt i algoritmer, deler nogle af de værktøjer, som han bruger i hverdagen.

1. Keywordtool.io hjælper med at finde de centrale søgeord.

2. AnswerThePublic viser, hvad det er, som folk spørger om på nettet.

3. RiverOnline har et gratis værktøj, der sikrer, at din overskrift dur.

4. Canva er gratis grafisk værktøj, der har mange muligheder.

I serien om "'værktøjer, der gør hverdagen lettere" beder vi forskellige virksomheder dele nogle af deres bedste værktøjer, der kan være til inspiration for andre. Her er det direktør i Setion, Rasmus Gøtzsche Jensen, der deler sine fire "værktøjer".

INSPIRATION: Folkene bag Setion, der arbejder med SEO, har brugt fire år på at udvikle den algoritme, som er kernen i virksomheden. Kundens hjemmeside bliver automatisk sammenlignet med de bedst placerede sider inden for branchen, og derefter kommer der en liste ud, som beskriver, hvilke opgaver der skal løses.

Her deler direktør Rasmus Gøtzsche Jensen fire ”værktøjer”, som gør hans arbejde lettere. Tre af værktøjerne er rettet mod arbejdet med søgemaskineoptimering.

1. Keywoodtool: Hvornår skal der tryk på markedsføringen?

- Keywordtool.io er et betalt værktøj til at få ideer til, hvilket søgeord der kan arbejdes med. Det er godt redskab til at se søgevolumen på de søgeord, du har på din side. Det sikrer, at du ikke arbejder med søgeord, der ikke bliver søgt på. Det oplever vi faktisk tit. Kunden tror, at de ved, hvad der bliver søgt på. Det er ikke altid tilfældet.

- Samtidig er det et godt redskab til at se på, hvornår der bliver søgt på ordene i forhold til de forskellige sæsoner. Det fortæller noget om, hvornår du skal begynde at annoncere. Et eksempel kunne være markiser. Når solen skinner, så køber du markiser. Men behovs-afdækningen starter tidligere, så du kan præge målgruppen, og når vi nærmer os salg, så skal der andre ting afsted.

2. AnswerThePublic: Hvilke spørgsmål bliver stillet på nettet?

- Google bevæger sig i retning af, at du stiller et spørgsmål til Google, og så får du et svar. På AnswerThePublic får du ideer til søgetermer og spørgsmål, som benyttes på Google. Her kan du skrive et søgeord, og så får du mange forskellige kombinationer af spørgsmålet med søgeordet retur, hvor søgeordet er i centrum. På den måde kan du undersøge, hvor mange, der søger på de forskellige ord, og hvad de spørger om.

- Dybest set handler Google om relevans. Og sådan er det også for dig og din virksomhed, der vil være synlig. Kan du give svar på noget, så bliver du relevant overfor dine brugere - og dermed også Google. Har du svaret inden for din branche, så bliver du top of mind. Du bliver "ekspert" inden for dit felt. Det giver måske ikke et salg lige nu, men du er top of mind.

3. Title Tag Optimizer Tool: Få hjælp til den rigtige overskrift

- RiverOnline har et gratis værktøj, der hjælper med at skrive gode og korrekte titletags og metabeskrivelser, der overholder alle Googles standarder. De skal have den rigtige længde. Her kan du selv hente din egen side ind for at se, hvordan den klarer sig. Det er et godt værktøj, så dit titeltag ikke fylder for meget.

4. Canva: Få det til at se lækkert ud på SoMe

- Canva er gratis program til grafisk arbejde til blandt andet SoMe-postes, invitationer og præsentationer. Du kan bruge det til private og til professionelle ting. Det kan virkelig meget fra alt med præsentationer, til annoncer og meget andet. I mit tilfælde bruger jeg det til SoMe. Det sikrer, at formaterne passer til de forskellige sociale medier.