Jesper Buch har ramt lokal guldåre, der er kamp om eftertragtede uddannelser - og en udflytning, som gav et stærkt sammenhold
Jesper Buchs investering i Vamdrup-firmaet Treetops Trading er i Top-5 over hans bedste investeringer, og i dag forventer selskabet at nå en milliardomsætning inden for få år.
Kolding kæmper fortsat mod Vejle for at tiltrække eftertragtede uddannelser. Politikere i Kolding vil bruge en halv million kroner ekstra for at skrue op for indsatsen, men det får ikke Vejle til at gøre en ekstra indsats.
Udskiftningen af medarbejdere var stor, da DLG flyttede til Fredericia. Alligevel oplevede "ny" kommunikationschef et helt unikt fællesskab.
Serieinvestor har hjulpet Vamdrup-firma ud på nye markeder
Serieinvestor Jesper Buch skød penge i Treetops Trading, da han skulle have ny terrasse. Nu er virksomheden på Top-5 over "Løvens Hule"-investorens investeringer, fortæller han til Finans.dk
- Investeringen er lynhurtigt blevet en af mine stjerner. Udover det er spændende at være med til at vokse forretningen, er det også fedt at bruge tid med mine partnere. Virksomheden er klart en af mine top-5 investeringer, siger Jesper Buch.
Tilbage i efteråret 2020 købte Jesper Buch, der er opvokset i Vamdrup, en bid af Vamdrup-virksomheden Treetops, der blandt andet sælger terrasser, hegn og akustikløsninger. Og det har vist sig at være en god investering.
I 2021 omsatte Treetops Trading for 157 mio. kroner mod 100 mio. kroner året forinden. Det har kastet et overskud på 10,3 mio. kroner af sig, hvilket er rekordhøjt og er en fremgang på 3,5 mio. kroner efter skat. I år forventer Treetops Trading at omsætte for 400 mio. kroner, og inden for fem år er ambitionen at ramme milliarden.
Direktøren i Treetops Trading, Ricki Kjeldsen, forklarer til Finans.dk, at væksten hænger sammen med, at selskabet har fået hul til eksportmarkederne, og det var blandt andet for at komme ud over landets grænser, at Jesper Buch kom i forretningen, forklarede direktøren til JydskeVestkysten i 2020.
- Vi har styr på organisationen og produkter. Vi har styr på salget og det basale. Men han kan noget med strategi. Her er han skarp. Så kan han noget i forhold til sociale medier, og så skal vi kigge på noget udland. Og når du har sådan en som Jesper Buch med, så er der bare nogle døre, der bliver nemmere at sparke ind, lød det fra Ricki Kjeldsen.
Kolding kæmper fortsat for ingeniøruddannelsen
Politikerne i Kolding poster nu flere penge i arbejdet for at overbevise politikerne i Folketinget om, at de nye it- og ingeniøruddannelser, som et flertal i Folketinget har besluttet at placere et sted i Trekantområdet, skal ligge i Kolding.
Medlemmerne af økonomiudvalget i Kolding har nikket ja til et forslag om at skyde en halv million kroner ind i kampen for at få pilen til at pege mod Kolding, når beslutningen om en placering af de nye, eftertragtede uddannelser skal træffes, skriver JydskeVestkysten.
I december indgik Syddansk Universitet, Vejle Kommune og Dandy Business Park en fælles hensigtserklæring om at etablere SDU Vejle. Men da flertallet på Christiansborg præsenterede planen for udflytning af uddannelser til provinsen, så var der ikke sat bynavn på de studiepladser for ingeniør-studerende, som skal oprettes i Trekantområdet.
Flere politikere i Vejle har været ude med riven efter Kolding Kommune, fordi man i Kolding har kæmpet kommunens sag og for nogle måneder siden blandt andet havde den tidligere radikale minister og designskolerektor, Elsebeth Gerner Nielsen, på lønningslisten gennem en-to måneder til at lave lobbyarbejde for Kolding. Det kostede kommunen 175.000 kroner at hyre Gerner Nielsen.
Beslutningen om bruge 500.000 kroner ekstra på at tiltrække uddannelserne, får dog ikke Vejle til at reagere, skriver Vejle Amts Folkeblad, der har talt med Vejles borgmester Jens Ejner Christensen.
- Vi har ingen planer om noget tilsvarende. Vi opretter ikke et særligt sekretariat til formålet. Vores strategi er fortsat at påvirke gennem de politiske kontakter, vi allerede har. Syddansk Universitet har jo bekræftet, at de ønsker, at studiepladserne kommer til Vejle, siger Jens Ejner Christensen.
Flytning gav unikt fællesskab
For lidt under to år siden flyttede omkring 300 medarbejdere hos Danmarks største landbrugsselskab, DLG, ind i nye lokaler på Ballesvej. Det skete i forlængelse af den store flytning fra domicilet i København til det fredericianske. En flytning, som betød en stor udskiftning i medarbejderne i virksomhedens hovedkontorsfunktioner. Kun 15-20 procent valgte nemlig at flytte med fra hovedstaden, men det var samtidig med til at skabe unikt fællesskab, skriver Fredericia Dagblad, der har talt med Mette Sehested, der er kommunikationschef i DLG.
- Der sad nogle rigtig dygtige folk i København, og som leder og i den ideelle verden, ville jeg gerne have haft dem med. Men på den anden side er det også en gave at få lov til at sætte et hold helt fra bunden og håndplukke dem, man gerne vil have, og som skal være med til at sætte retningen for, hvor vi skal hen. Den mulighed kunne jeg ikke andet end at sige ja til. Og der var bare kemi fra starten, fortæller Mette Sehested:
- Det har været ret fedt at se, at der blandt de medarbejdere, der stoppede, var et enormt engagement og en lyst til at få flytningen til at lykkedes. Selvom de ikke nødvendigvis selv havde lyst til at flytte med. Det var faktisk noget af det, der ret hurtigt gjorde mig rigtig glad for at være her; den ånd der er. Der er bare sådan en vilje til at lykkes i fællesskab. Det, synes jeg, er ret stærkt.