Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Nærvær i alle relationer er afgørende, hvis du vil lykkes, siger Thomas Grønnemark, der siden 2018 har været tilknyttet Liverpool FC som indkasttræner. Privatfoto

Smalltalk gør en forskel

Når Liverpool FC onsdag aften løber på banen i semifinalen i Champions League, så følger Thomas Grønnemark med. Siden 2018 har han været indkasttræner i topklubben, og samarbejdet med klubben har betydet, at han har skabt sig et internationalt navn i fodboldkredse.

I dagens nyhedsbrev fortæller Thomas Grønnemark, der bor i Kolding, om, hvad der har været medvirkende til, at han har fået succes. Han kommer med specialistviden i rygsækken, men for at få det ud over rampen, er det afgørende, at han er nærværende, når han træder ind ad døren.

Det betyder, at han taler med alle om stort og småt. Det gælder sikkerhedsvagten og cheftræneren. Smalltalk er ikke kun for "sjov", det er med til at skabe relationer, der gør det muligt at komme igennem med budskabet.

- Jeg mener faktisk, at det centrale er, at du er nærværende, og så er det underordnet, om du er leder i en stor virksomhed, skal lede en fodboldstjerne og står i min position, eller du fejer gulvet i virksomheden. Evnen til at være nærværende er afgørende, siger Thomas Grønnemark, der i dagens nyhedsbrev opfordrer til at tale med alle i teamet.

Som altid er du velkommen til at dele vores nyhedsbrev med andre, og nye læsere kan få nyhedsbrevet direkte i indbakken ved at tilmelde sig her.

Følg også gerne vores Linkedin-side, hvor vi løbende lægger historierne op.

Har du noget, du selv vil dele, eller har du blot lyst til at invitere på en kop kaffe, kan du skrive til os lige her.

Tak fordi du læser med.

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
Virksomheder skal stræbe efter at etablere en hjælpekultur, siger indkasttræner Thomas Grønnemark. - Hvis der er tillid i en gruppe, så er det nemmere at sige ”hey, kan du hjælpe?” Når du lige har fået en snak om stort og småt, så er det nemmere at spørge om noget fagligt. Privatfoto 

Verdensstjerne inden for sin niche: Nærvær er altafgørende

Det lyder som en kliche. Husk at være nærværende. Men skal tingene bevæge sig fremad, så er du nødt til at være nærværende i dine relationer, lyder det fra Thomas Grønnemark, der i dag er blevet lidt af en stjerne inden for sin niche som indkasttræner.

- Det er nemt at sige, at du skal være nærværende. Der kan være så mange konkrete udfordringer, der hober sig op. Som leder kan du have meget travlt, fordi du har så mange opgaver, og der kan du jo godt glemme at være nærværende og huske at skabe de gode relationer. Det er bare helt centralt, siger Thomas Grønnemark

Han blev et kendt navn inden for sit felt, da han i 2018 blev hyret af Liverpool FC til at forbedre deres indkast, og i dag er han tilknyttet 11 professionelle klubber i hele verden.

- Er det ikke bare noget blødt noget det der med relationer? Er det ikke sådan noget lidt hyggeligt? Nej, det er helt centralt, at du kan skabe tillid mellem folk, siger Thomas Grønnemark.

- Det gælder også for mig selv. Hvis jeg er benovet over at træne verdensstjerner og arbejde med Jürgen Klopp, så kan jeg ikke levere den viden, som jeg gerne vil. Jeg har ikke det nærvær og den intensitet, som skal være der, siger Thomas Grønnemark.

Evnen til at være nærværende er essentiel, hvis du vil flytte noget, lyder det fra indkasttræner Thomas Grønnemark, der siden 2018 har været en eftertragtet herre på fodboldbaner over hele verden.

Ledelse: Thomas Grønnemark var lidt starstruck, da han første gang blev ringet op af Jürgen Klopp. I 2018 var han indkasttræner for flere danske superligaklubber, så at blive ringet op af træneren for Liverpool FC var stort.

Men det der med at være starstruck er pakket væk. Du kan ikke levere, hvis du står med himmelfaldne øjne på træningsbanen, fortæller specialisten, der i dag hjælper topklubber over hele verden med at fintune indkastet i alle facetter af fodboldspillet.

Erhvervsliv Trekanten har talt med indkasttræneren om hjælpekultur, relationer og hvordan du ”leder” store fodboldstjerner, som i forvejen godt kan tage et indkast.

- Jeg mener faktisk, at det centrale er, at du er nærværende, og så er det underordnet, om du er leder i en stor virksomhed, skal lede en fodboldstjerne, du står i min position eller du fejer gulvet i virksomheden. Evnen til at være nærværende er afgørende, siger Thomas Grønnemark, der netop er flyttet til Kolding, blandt andet for at være tættere på lufthavnen i Billund, så han hurtigt kan komme ud i hele verden.

Grønnemark

Thomas Grønnemark er specialist i indkast og er i dag tilknyttet 11 forskellige fodboldklubber i hele verden, hvor han i kortere og længere perioder hjælper med at finpudse alle aspekter af indkastet.

Derudover holder han mange foredrag om arbejdsglæde, motivation og innovation. Han har skrevet bogen "Doven Energi", der er solgt i 4000 eksemplarer, som også har været afsæt for flere hundrede foredrag. Han har to børn på 17 og 20 år og er netop flyttet til Kolding med sin kone. Læs mere om Thomas Grønnemark på hans hjemmeside.

- Det er nemt at sige, at du skal være nærværende. Der kan være så mange konkrete udfordringer, der hober sig op. Som leder kan du have meget travlt, fordi du har så mange opgaver, og der kan du jo godt glemme at være nærværende og huske at skabe de gode relationer. Det er bare helt centralt, siger Thomas Grønnemark.

Relationer er afgørende

Nogle af hans tanker om, hvordan du lykkes, har han nedfældet i bogen ”Doven Energi”. Og det kan jo lyde lidt slapt, men specialisten har en lang række af præstationer med i bagagen, der sætter bogtitlen lidt i relief.

Han har været på det danske atletiklandshold og bobslædelandsholdet. Han har rekorden for verdens længste indkast. Og nu har han en internationale karriere i topklubber over hele verden.

Det kræver noget som leder at sige, at man ikke er perfekt. Jeg har brug for noget ekstra hjælp.

Thomas Grønnemark, indkasttræner i blandt andet Liverpool

- Det er afgørende, at du lykkes med at skabe relationer i de teams og virksomheder, du er en del af. Det kan du hurtigt glemme. Er det ikke bare noget blødt noget det der med relationer? Er det ikke sådan noget lidt hyggeligt? Nej, det er helt centralt, at du kan skabe tillid mellem folk, siger Thomas Grønnemark.

- Det gælder også for mig selv. Hvis jeg er benovet over at træne verdensstjerner og arbejde med Jürgen Klopp, så kan jeg ikke levere den viden, som jeg gerne vil. Jeg har ikke det nærvær og den intensitet, som skal være der, siger Thomas Grønnemark.

Skab en hjælpekultur

For indkasttræneren handler det om at skabe et miljø, hvor man tør hjælpe hinanden. Det gælder i fodboldklubben, og det gælder i virksomheder. Nogle af erfaringerne fra fodboldbaner og sit professionelle virke deler han blandt andet ud af i de foredrag, han kan presse ind mellem udlandsturene.

- Hvis der er tillid i en gruppe, så er det nemmere at sige ”hey, kan du hjælpe?” Når du lige har fået en snak om stort og småt, så er det nemmere at spørge om noget fagligt. Det er også nemmere for dig at dele dine guldkorn. Har du derimod et konkurrenceforhold til andre i teamet, så er du naturligt mere tilbageholdende. Så relationsarbejdet er basis for al faglighed og vidensdeling, siger Thomas Grønnemark.

Ifølge Thomas Grønnemark må ambitionen derfor være at skabe det, han kalder en "hjælpekultur", hvor det er lovligt at spørge, når man har en udfordring, og det gælder også selv om du er i et meget konkurrencepræget miljø.

- Der er et konkurrencemiljø, hvor det handler om, at vi løfter hinanden og gør hinanden så gode som muligt, og så er der et konkurrencemiljø, hvor du er en del af et team, men det er dig, der vil være bedst. Du giver ikke viden fra dig, for så afslører du dine hemmeligheder. Du vil helst ikke hjælpe nogen, og de gode ideer holder du for dig selv. Som leder skal du skabe en kultur, hvor folk hjælper hinanden, og det ikke er flovt at spørge om hjælp, siger Thomas Grønnemark.

Ingen ved alt - heller ikke chefen

Et godt bud på en leder, der tør vise sin svaghed, er netop trænerne i Liverpool, lyder det fra indkasttræneren. Jürgen Klopp har skabt en kultur, hvor man gerne må række ud, som han selv gjorde, da han fik fat i Thomas Grønnemarks telefonnummer.

- Jürgen Klopp er et af de mennesker, der ved mest om fodbold helt generelt. Men han kunne se, at der var problemer med deres indkast, og han kunne nemt have sagt, at der er ikke nogen, der skal lære mig noget. "Jeg finder selv en løsning". Men han erkendte, at han ikke var dygtig nok, og havde brug for noget hjælp, så han ringede til mig i juli 2018. Det kræver noget som leder at sige, at man ikke er perfekt. Jeg har brug for noget ekstra hjælp. Det viser en menneskelig leder. Der er ikke nogen, der kan alt, og det er stærkt at vise som leder, siger Thomas Grønnemark.

Siden 2018 har Thomas Grønnemark (nummer to fra venstre) været tilknyttet Liverpool FC som indkasttræner, og fra start har han gjort en dyd ud af at tale med alle folk i klubben for at suge viden til sige. Privatfoto

- Du må hellere tale med tre for mange end en for lidt

Indkasttræner Thomas Grønnemark opfordrer til at dyrke nysgerrigheden, hvis man vil ændre tingenes tilstand. Når han kommer ud som konsulent i fodboldklubber, gør han en dyd ud af at tale med alle omkring holdet.

- Jo mere viden jeg får om stort og småt jo bedre, og jeg kan jo også selv give min viden videre, så det hele bliver bedre. Det er vigtigt, at du som leder får ryddet barrierer mellem afdelingerne væk. Der er meget viden, der går tabt, hvis man ikke taler på tværs, siger Thomas Grønnemark.

- Vi skal uddanne os, dygtiggøre os og tage på kurser, men nærvær og relationer er det centrale. Kan du som leder skabe en kultur, hvor du deler og hjælper hinanden, så er man mere robuste, når der kommer udfordringer.

Du skal bare gå hen til folk og tale med dem. Det virker, hvis du vil vide mere. Sådan lyder et godt råd fra indkasttræner Thomas Grønnemark, der i dag har skabt en internationale karriere inden for sin egen niche.

Ledelse: Det er gået stærkt for indkasttræner Thomas Grønnemark siden, han skrev et tweet i 2018 i forbindelse med, at Andreas Poulsen skiftede til bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach.

Tweetet om, hvor meget nyindkøbet havde forbedret sit indkast, blev til en historie i et fan-medie i den tyske klub. Det inspirererede Bild til at lave en historie om indkasttræneren, og den historie faldt Jürgen Klopp over, og han tog fat i Thomas Grønnemark.

Det blev startskuddet på den internationale karriere. I år er han hyret ind hos 11 professionelle fodboldholdhold, og overalt, hvor han kommer frem, forsøger han at suge viden til sig ved at være nysgerrig.

Det er vigtigt, at du som leder får ryddet barrierer mellem afdelingerne væk. Der er meget viden, der går tabt, hvis man ikke taler på tværs.

Thomas Grønnemark, indkasttræner

- Jeg forsøger at snakke med rigtigt mange forskellige mennesker. Det gælder alle steder. Det virker at række ud. Da jeg startede i Liverpool, snakkede jeg med så mange som muligt, og der er vel seks fysioterapeuter, fire fysiske trænere, seks analysefolk, målmandstrænere og assistenttrænere. Der er så mange mennesker omkring holdet, og jeg forsøger hele tiden at få så meget viden fra så mange forskellige mennesker som muligt, siger Thomas Grønnemark, der ikke ville nøjes med at aftale de praktiske ting med trænerstaben.

- Jo mere viden jeg får om stort og småt jo bedre, og jeg kan jo også selv give min viden videre, så det hele bliver bedre, siger Thomas Grønnemark, der altid opfordrer folk til, at de suger viden til sig på mange felter.

Relationer styrker organisationen 

Grundlæggende handler det om at skabe relationer på kryds og tværs i organisationen. Og dybest set er det ikke så kompliceret, lyder det fra indkasttræneren.

- Det er egentlig enkelt. Du skal bare gå hen til folk og så tale med dem. Det virker. Da jeg kom til Liverpool, kunne jeg jo se, at de arbejdede meget bevidst med analyser, så jeg gik blandt andet hen til en af analysefolkene, præsenterede mig og spurgte, om vi kunne hjælpe hinanden, siger Thomas Grønnemark.

- Han havde ikke lige tid på det tidspunkt, men jeg kunne komme lidt senere, og vi fik en god snak. Det lyder banalt, men vi lærte hinanden at kende fagligt og menneskeligt, det skabte en relation, og da jeg havde brug for hjælp, så var det nemmere at gå til analysemanden. Jeg prøver at snakke med alle – også sikkerhedsvagten, siger Thomas Grønnemark.

- Du må hellere tale med tre for mange end en for lidt. Selvfølgelig er der noget, du skal have styr på selv. Men den menneskelig kontakt er basis for at styrke fagligheden og dele viden. Jo, vi skal uddanne os, dygtiggøre os og tage på kurser, men nærvær og relationer det centrale. Kan du som leder skabe en kultur, hvor du deler og hjælper hinanden, så er man mere robuste, når der kommer udfordringer. Og der sker altid et eller andet. Omsætningen falder, der er et dødsfald eller der er en, der dummer sig rigtig meget. Men har du stærke relationer, så kommer du nemmere igennem de kriser, siger Thomas Grønnemark.

Sådan kommer My Garage i fremtiden til at se ud. Udvidelsen til et trecifret millionbeløb går i gang hurtigst muligt. PR-illustration 

Eksklusivt bilhus udvider, Fredericia-firma smelter sammen med Kolding-firma og entreprenør tilbyder arbejdsuge på fire dage

My Garage udvider for trecifret millionbeløb og sigter efter at blive Skandinaviens største bilunivers.

Gazelle-firma opkøber lokal konkurrent og får 12 nye medarbejdere, og nu skal omsætningen fordobles.

Stor entreprenør vil have de dygtigste og mest tilfredse medarbejdere, så nu arbejder de kun fire dage om ugen.

Her kommer vi rundt om virksomhederne i Trekanten.

Eksklusivt bilhus udvider markant

Ejeren af My Garage i Vejle, godsejer Anders Kirk Johansen, har netop offentliggjort en ambitiøs plan, der skal gøre bilhuset i Bredballe til Skandinaviens største bilunivers.

Den mange millioner dyre plan rummer ud over udvidelsen af den eksisterende bygning et helt nyt bilopbevaringstårn og et større kontorbyggeri.

Alt sammen for at give rum til nye partnere og flere eksklusive biler. Og i fremtiden bliver det ikke kun langs den jordnære facade, at man kan nyde udsigten til alverdens ikoniske biler, skriver Vejle Amts Folkeblad. Ud over kontorhotellet er et nyt tårn til bilopbevaring på tegnebrættet.

- Vi har altid vidst, at vi i fremtiden ville få behov for mere plads, men at vores knap 20.000 kvadratmeter slap op på så få år, er både et udtryk for succes hos vores partnere og et bevis på konceptets eksistensberettigelse, siger Lars Bjørnbak, der er direktør i My Garage.

Direktør for Vica Danmark Dan Due Nielsen (th) og Thomas Kronberg fra Alument Outdoor giver hånd på, at de to virksomheder smelter sammen. Vica Danmark fra Kolding har nemlig opkøbt virksomheden fra Fredericia. Foto: Vica Danmark

Gazelle-firma på opkøb i Fredericia

Vækst er et nøgleord for firmaet Vica Danmark fra Kolding, og med fem Gazellepriser siden 2015 har virksomheden vist, at der er penge og kunder i at opføre og vedligeholde orangerier og udestuer, skriver Fredericia Dagblad. Men Vica Danmark har appetit på mere, og nu har virksomheden købt Fredericia-firmaet Alument Outdoor.

Alument Outdoors producerer og opstiller pergolaer, overdækkede terrasser, glasværn og solafskærmninger og henvender sig derfor til nye kundegrupper inden for have og udeliv.

- Vi glæder os rigtig meget til at byde 12 nye kolleger velkommen. Det bliver en stille og rolig indkørsel, men der bliver selvfølgelig opsat nogle mål for vækst, som jeg og teamet hos Alument Outdoor skal nå. Men ordrebogen er fyldt godt op på nuværende tidspunkt, og som hos Vica Danmark har Alument Outdoor i de senere år oplevet, at danskerne bruger flere penge på deres haver og udeliv. Og det er et marked, som vil fortsætte med at vokse de kommende år, og derfor giver opkøbet rigtig god mening, fortæller Dan Due Nielsen, adm. direktør hos Vica Danmark.

Ifølge Dan Due Nielsen ligger Alument Outdoors omsætning på omkring 30 millioner kroner, men det er planen, at den skal fordobles i løbet af de kommende år.

Entreprenør tilbyder arbejdsuge på fire dage

Hos Adsbøll Enterprise har man siden februar givet medarbejderne mulighed for kun at arbejde fire dage om ugen. Ifølge direktøren har det allerede effekt på både privat- og arbejdsliv, skriver JydskeVestkysten.

Siden februar har de omkring 45 medarbejdere hos den koldingbaserede entreprenørvirksomhed haft mulighed for at vælge en firedages arbejdsuge med fri om fredagen i stedet for de klassiske fem arbejdsdage.

- Det var en tanke, jeg fik, for at sikre de mest optimale rammer og forudsætninger for vores medarbejderes succes. For at sikre trivsel. Det handler om work-life balance. Vi forventer meget af vores medarbejdere, men vi skal også have respekt for, at der er et liv uden for arbejdspladsen, siger direktør Henrik Koch og føjer til, at ordningen er frivillig, og at omkring 65 procent af medarbejderne indtil videre har valgt at have en firedages arbejdsuge.