Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

- Vi er her for patienternes skyld. Det gennemsyrer alt, hvad vi gør. Det er derfor, at vi eksisterer, og det må vi ikke gå på kompromis med, siger Jeppe Krog Rasmussen, der er medstifter af DanCann Pharma. Foto: DanCann Pharma

Et stort talent med et stærkt formål, som giver lidt ekstra

26-årig Jeppe Krog Rasmussen står i spidsen for en virksomhed, der er børsnoteret, og som i 2021 satte en højteknologisk produktionsvirksomhed i søen. Der er meget, der kan lade sig gøre, hvis man er topmotiveret, og det må man sige, at iværksætteren er.

Som blot 21-årig stiftede han DanCann Pharma for at sætte gang i en produktion af medicinsk cannabis. I 2020 blev virksomheden noteret på Spotlight-børsen, og nu spirer planterne frem.

Det var en oplevelse med en person tæt på Jeppe Krog Rasmussen, der fandt lindring ved at bruge medicinsk cannabis, der fik iværksætteren i gang. Han fandt det uacceptabelt, at man dengang skulle ud på det illegale marked for at købe medicinsk cannabis.

Samtidig er Jeppe Krog Rasmussen selv diabetiker, så han ved, hvad medicin betyder, og det betyder gør, at stifteren aldrig er i tvivl om virksomhedens "hvorfor". Man er sat i verden for at hjælpe patienterne, og den motivation har drevet iværksætteren langt. Han var også på Talent 100-listen over Danmarks største erhvervstalenter, som Berlingske kårede i slutningen af februar.

- Jeg er meget kompromisløs, og jeg tror på tingene og fremtiden, nærmest naivt. Bland det med, at jeg er en lidt dårlig taber. Jeg bliver ved, og fiasko er ikke en mulighed, siger Jeppe Krog Rasmussen.

Brygger din virksomhed på en anden god idé, du synes, vi skal dykke ned i næste gang, er du også altid velkommen til at sende os en mail. Og så må du meget gerne dele nyhedsbrevet med dem, du kender.

Nye læsere kan tilmelde sig vores nyhedsbreve her, og har du lyst, kan du også følge med på LinkedIn.

God læselyst - og tak fordi du læser med.

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
Semler Gruppen har været på opkøb i Fredericia, hvor de vil projektere, bygge og udleje rækkehuse eller etageboliger på op mod 11.000 kvadratmeter samt frasælge de 10 villagrunde i området. Arkivfoto: Søren Gylling

Nyt fra virksomhederne i Trekanten

Kæmpe handel med landbrugsjord: Vejle-virksomheden Semler Gruppen køber op i Fredericia V.

Raundahl og Moesby er klar med nyt projekt i Kolding. Det prisbelønnede byggefirma vil bygge 138 rækkehuse og seniorboliger i udkanten af byen.

Snoghøj-hotellet Trinity får ny direktør. Camilla Tallerup vender tilbage til sin tidligere arbejdsplads.

Her er tre udvalgte historier fra erhvervslivet i Trekanten.

Semler Gruppen vil bygge 11.000 kvadratmeter

En af de store spillere på ejendomsmarkedet, Selmer Gruppen A/S, har netop købt 78.000 kvadratmeter landbrugsjord på Skærbækvej 5 i Fredericia.

Planen er at projektere, bygge og udleje rækkehuse eller etageboliger på op mod 11.000 kvadratmeter samt at frasælge de 10 villagrunde, som lokalplanen giver mulighed for.

- Vi sidder lige nu og beregner og kigger på området, siger medejer af Selmer Gruppen, Jesper Norup, til Fredericia Dagblad.

Hele lokalplan-området dækker over cirka 200.000 kvadratmeter landbrugsjord, så det er næsten halvdelen, der er solgt i ét hug i en udbudsrunde. Det konstaterer ejendomsmægler og medindehaver, Johs. Luxbo Andersen, EDC Domus/Møller Christensen i Fredericia:

- Jeg har ikke været med til noget lignende før. Der kom bud ind fra nogle af de helt store aktører. Også fra udenlandske investeringsfonde. Det så man ikke ved jordsalg i Fredericia for bare få år siden.

Nyt, stort boligområde på vej i Kolding

Det prisbelønnede projektudviklingsfirma Raundahl og Moesby, som står bag Koldinghave-byggeriet i Koldings midtby, er nu parat til at kaste sig ud i endnu et boligbyggeri i Kolding - denne gang i samarbejde med det aarhusianske og ligeså prisbelønnede arkitektfirma Arkitema, skriver JydskeVestkysten.

Det er en næsten 39.000 kvadratmeter stor, privatejet byggegrund ved Idyl i Dalby, som projektudviklerne har set sig varme på. Her vil de opføre 74 rækkehuse og et af de meget populære seniorbofællesskaber med i alt 64 boliger og dertil hørende private haver, terrasser, p-pladser og fælles arealer.

Kommunen går nu i gang med at udarbejde en lokalplan. By- og udviklingsforvaltningen regner med, at lokalplanforslaget kommer i offentlig høring i otte uger fra 11. maj til 6. juli, og at den endelige godkendelse i byrådet bliver 27. september.

Den nye Trinity-direktør vender hjem

Camilla Tallerup er ny direktør for Trinity Hotel & Konference Center A/S i Snoghøj. Hun tiltræder 1. april 2022, og dermed vender hun også tilbage til sin tidligere arbejdsplads.

Camilla Tallerup er ny direktør for Trinity. Foto: Helle S. Andersen

For nogle år siden var hun nemlig salg- og marketingmanager på Trinity, og siden har hun været direktør for Vejle Center Hotel, Hotel Opus i Horsens og Sinatur Hotel Storebælt. Senest har hun været salgs- og projektchef i Messe C.

- Trinity Hotel & Konference Center er en utrolig spændende virksomhed, og jeg glæder mig rigtig meget til, efter en række andre spændende opgaver, at komme tilbage, udtaler Camilla Tallerup i en pressemeddelelse fra Trinity.

- Det er ikke lige nemt alle dage at løbe sådan en virksomhed i gang. Men jeg trives fint med modstand, siger Jeppe Krog Rasmussen, der er medstifter af Dancann, der fremstiller medicinsk cannabis. Foto: Henrik Kruse 

Jeppe har et meget klart "hvorfor": Det gennemsyrer alt, hvad vi gør

Det spirer hos DanCann Pharma, der fremstiller medicinsk cannabis, og inden for det næste års tid rammer virksomheden den kommercielle fase, når den første høst efter planen skal ud til patienterne.

Det er krævende at starte en produktion, der er underlagt mange krav, men det kniber aldrig med at finde motivationen. Det handler om at gøre en forskel.

- Vores "hvorfor" og formål er meget vigtigt. DanCann er mere end blot kroner og ører. Vi skal gøre en reel forskel for patienterne, siger Jeppe Krog Rasmussen, og det betyder også, at medarbejderne skal købe ind på ideen.

- Man skal føle sig inspireret af missionen ellers bør – og skal – man ikke møde på arbejde her. Det er ikke kun et spørgsmål om at drive en forretning, siger Jeppe Krog Rasmussen.

Medstifter af virksomheden DanCann Pharma Jeppe Krog Rasmussen fandt det kritisabelt, at patienter skulle ud på det illegale marked for at finde medicinsk cannabis. I dag er virksomheden børsnoteret og et højteknologisk produktionsanlæg er på trapperne med den første høst af medicinsk cannabis.

MOTIVATION: Det var uacceptabelt, at man som patient skulle ned på "hjørnet" for kunne dække sine smerter. Og det er dybest set samme harme, som fortsat driver Jeppe Krog Rasmussen, der er medstifter og direktør i DanCann Pharma.

- Jeg var selv tæt på en person, der stod i en situation, der ikke legalt kunne få behandling med medicinsk cannabis, selv om det helt tydeligt gav en stor lindring. Alt andet var prøvet af, men det hjalp ikke, siger Jeppe Krog Rasmussen, der er 26 år og bor i Vejle.

- Vores "hvorfor" og formål er meget vigtigt. DanCann Pharma er mere end blot kroner og ører. Vi skal gøre en reel forskel for patienterne, siger Jeppe Krog Rasmussen.

Vi er her for patienternes skyld. Det gennemsyrer alt, hvad vi gør. Det er derfor, at vi eksisterer, og det må vi ikke gå på kompromis med.

Jeppe Krog Rasmussen, medstifter af DanCann

I en alder af bare 21 år var han med til at stifte DanCann Pharma med afsæt i, at der blev åbent for forsøg med medicinsk cannabis. I dag har virksomheden indrettet sig i nedlagte produktionshaller i Ansager med et højteknologisk produktionsanlæg, og virksomheden håber, at de første partier med medicinsk cannabis fra fabrikken kommer ud til patienterne i slutningen af i år eller starten af 2023.

Jeppe Krog Rasmussen var lige flyttet hjemmefra, da DanCann Pharma i 2020 blev børsnoteret og blev som 25-årig den yngste administrerende direktør nogensinde for en dansk børsnotering. Pressefoto

I første omgang skal anlægget endeligt godkendes. Det forventer man sker inden sommerferien. Derefter skal produktet godkendes for at sikre, at DanCann Pharma kan levere et ensartet produkt.

- Jeg kunne jo se, at medicinsk cannabis havde en effekt. Men det var samtidig ikke noget, som man kunne hente på apoteket eller et sted, hvor du normalt har lyst til at hente din medicin. Det var noget nede fra "hjørnet", og i princippet kunne du ikke vide, hvad der var i det. Det var simpelthen ikke godt nok efter min mening, og så kom forsøgsordningen. Jeg stod mellem valget at læse i Aarhus eller gå ind i det her. Jeg valgte heldigvis det sidste, siger Jeppe Krog Rasmussen.

Vi er her for patienternes skyld

Stifteren har ingen længere akademisk uddannelse og beskriver sig selv som en "autodidakt type", der gerne springer ud i nye udfordringer. Og det var kombinationen af hans egne oplevelser, og det der skete i Nordamerika omkring medicinsk cannabis, der gjorde, at han så en forretningsmulighed.

- Det, som har været lidt specielt med medicinsk cannabis, har jo været, at det er patienterne, der har råbt på det. Der er noget, der virker for dem. Men det er ikke tilgængeligt. Det var udgangspunktet i starten, og det var i høj grad fordi, at jeg var tæt på en, der stod i den situation, at jeg synes, det var vigtigt, siger Jeppe Krog Rasmussen.

I dag er det fortsat patienternes behov, der i centrum i stort og småt.

Talent 100

  • Jeppe Krog Rasmussen var i år med på Talent 100-listen, da Berlingske udnævnte 100 talenter i dansk erhvervsliv og det offentlige. Listen fremhæver unge, der kan noget særligt, og "som bygger fremtidens samfund". Talenterne skal være under 36 år.
  • Jeppe Krog Rasmussen var indstillet af Christian Carlsen, som er bestyrelsesmedlem i DanCann Pharma. Han skrev blandt andet:
  • - For Jeppe har patienterne første prioritet, og DanCann Pharma blev skabt med en vision om at kunne gøre en forskel – et reelt alternativ – for de mange, der ikke kan få tilstrækkelig hjælp gennem behandling med konventionel medicin”
  • - Han vil være med til at gøre op med den stigmatisering, som medicinsk cannabis har båret på gennem årtier og arbejde målrettet for at få skabt en øget form for accept, uanset om der er tale om biotek, pharma eller medicinsk cannabis, lyder det fra Christian Carlsen.

- Vi er her for patienternes skyld. Det gennemsyrer alt, hvad vi gør. Det er derfor, at vi eksisterer, og det må vi ikke gå på kompromis med, siger Jeppe Krog Rasmussen.

De knap 15 ansatte skal derfor købe ind på ideen om, at virksomheden kan gøre en forskel.

- Man skal føle sig inspireret af missionen ellers bør – og skal – man ikke møde på arbejde her. Det er ikke kun et spørgsmål om at drive en forretning. Men i sidste ende skal der jo også tjenes penge, ellers kan vi ikke levere varen eller udvikle den, siger Jeppe Krog Rasmussen. Og understreger, at hele økosystemet omkring det at navigere i et felt af pharma og science er forbundet med en masse udviklingsomkostninger.

Fiasko er ikke en mulighed

Virksomheden blev etableret i foråret 2018, og i starten søgte man midler i Danmark til at starte produktionen op. Man havde også kontakt til blandt andet en canadisk aktør, men løsningen fandt man i et finanshus i Sverige, der også assisterede med at introducere virksomheden på børsen Spotlight Stock Market, der er målrettet mindre virksomheder, det såkaldte micro- og smallcap market.

Siden noteringen har cirka 4.500 investorer købt en bid af virksomheden, og samlet er der rejst godt 80 millioner kroner, fortæller Jeppe Krog Rasmussen.

Pengene er blandt andet brugt på det højteknologiske anlæg med vertikal farming, hvor man kan styre alt omkring temperatur, gødning og lys for at kunne dyrke et ensartet produkt. Og i 2021 investerede man også i Vejle-virksomheden CannGros, der er godkendt til at importere og sælge medicinsk cannabis i Danmark.

- Det betyder, at vi allerede er i markedet, og det er meget værdifuldt. Men den helt store vækstrejse venter, når vi får produktionen op at køre, og vi har fået de sidste godkendelser, siger Jeppe Krog Rasmussen.

- Det er ikke lige nemt alle dage at løbe sådan en virksomhed i gang. Men jeg trives fint med modstand. Vi vil gerne udfordre det eksisterende, siger Jeppe Krog Rasmussen, der ser frem til, at virksomheden inden for det næste års tid rammer den kommercielle fase, og her kan "formålet" med virksomheden være en stærk drivkræft.

- Jeg er meget kompromisløs, og jeg tror på tingene og fremtiden, nærmest naivt. Bland det med, at jeg er en lidt dårlig taber. Jeg bliver ved, og fiasko er ikke en mulighed, siger Jeppe Krog Rasmussen.