Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger Erhvervsliv Trekanten i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Dansk Autologik i Vamdrup. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Forsigtighed har skabt en markedsleder

Når du sidder på mellem 80-85 procent af et marked, så har du gjort et eller andet rigtigt. Hos Dansk Auto Logik, der har hovedkvarter i Vamdrup, handler det blandt andet om, at virksomheden har gået med livrem og seler og overholdt sloganet "Betal kontant - og hold lidt i reserve".

Det var stifteren af virksomheden, Bent O. Jørgensen, der satte retningen med det slogan for 60 år siden, og selv om det kan lyde meget gammeldags, så kan andre måske godt blive inspireret. Direktøren i virksomheden, Kurt Rath, er sikker på, at sloganet fortsat kan bruges med succes, også selv om der i dag er leasede lastbiler i vognparken.

- Det vil kræve tålmodighed at gøre ligesom Bent, men jeg er sikker på, at du om 60 år også vil se virksomheder, der bygget stille og roligt op over lang tid, hvor virksomheden løser en opgave, hvor der er et grundlæggende behov, siger Kurt Rath

Samtidig er den aktuelle "usikkerhed" et ekstra argument for, at der er grund til lidt forsigtighed.

I dagens nyhedsbrev fortsætter vi vores rundrejse hos vores søstermedier, der deler "værktøjer til en lettere hverdag" anbefalet af ledere. Denne gang er vi hos Erhvervsliv Esbjerg, som fortæller om Zendesk, der er designet til at forbedre kunderelationer.

Du er er meget velkommen til også at følge vores LinkedIn-side, og har du noget, du selv vil dele, eller har du blot lyst til at invitere på en kop kaffe, kan du skrive til os lige her. Jeg kan godt, når du har hul i kalenderen.

God læselyst.

Billede af Henrik Kruse
Billede af skribentens underskrift Henrik Kruse Erhvervsjournalist
- Vi skal aldrig ud at spørge en bank om lov til noget. Hvis jeg har et projekt, der kræver en større investering, så er det noget bestyrelsen skal kigge på. Vi er ikke afhængige af, at andre godkender vores projekter, siger Kurt Rath, der er administrerende direktør i Dansk Auto Logik. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard

Sloganet "køb kontant" holder også i dag - men det kræver tålmodighed

Forsigtighed er en dyd hos Dansk Auto Logik, og det har været med til at skabe en solid virksomhed, der ikke behøver at vende tingene med banken, før de sætter et nyt projekt i søen. Her er det nok at spørge bestyrelsen, fortæller administrerende direktør i Dansk Auto Logik, Kurt Rath.

Indtil for få år siden blev alle autotransportere betalt kontant ved levering, og det har betydet, at selv om virksomheden er blevet ramt af op- og nedture, så har virksomheden stået stabilt.

- Når historiebøgerne skal skrives, og her taler vi om de store linjer, så tror jeg ikke, at vi går glip at noget. De ting vi går ind i, det er sunde ting. Det er ting, der er holdbare, siger Kurt Rath, der godt kan anbefale andre virksomheder at gå forsigtigt frem.

- Det er bare ikke oppe i tiden, at tingene skal tage lang tid. Du udvikler ikke tingene over så lang tid i dag, siger Kurt Rath.

KØB KONTANT: Det kræver tålmodighed, når du driver en virksomhed ud fra sloganet "Køb kontant – og hold lidt i reserve".

Men det kan godt lade sig gøre – selv i dag, lyder det fra administrerende direktør i Dansk Auto Logik, der har en helt unik markedsposition.

Millionerne ruller ind i firmaet, der transporterer biler rundt i landet, og virksomheden har skabt sig en solid position, og set i det lange perspektiv har det vist sig at være en særdeles fornuftig strategi at være forsigtig.

Lige nu er det jo meget usikkert, hvor renteniveauet ender, så er du en virksomhed, der arbejder med en stor gæld, så ligger der en ikke ubetydelig risiko.

Kurt Rath, administrerende direktør i Dansk Auto Logik

Mellem 80-85 procent af alle fabriksnye biler har stået på ladet af en autotransporter fra Dansk Auto Logik, og chancen for, at den har stået på ladet af en lastbil, der er købt kontant, er meget stor.

Virksomheden har netop haft 60-års jubilæum, og det er i høj grad stifteren, afdøde Bent O. Jørgensen og hans forretningsfilosofi, der fortsat sætter retningen, også selv om den er blevet filet til over de seneste år.

- Bent havde baggrund i en autobranche, hvor han altid havde oplevet op- og nedture. Der var syv gode og dårlige år, og hans måde at beskytte sig mod de dårlige år, det var at købe kontant. Så selv om at der ikke var brug for alle lastbiler i en periode, så var det ikke noget, der drænede virksomhedens likviditet, siger administrerende direktør Kurt Rath.

Lille tilpasning

Stifteren, der døde i slutningen af 2021, har derfor altid med stolthed i stemmen fortalt, at den eneste gang, han har lånt penge, var til den første lastbil. Mens han sad ved førersædet i virksomheden, blev alle lastbiler betalt kontant ved levering.

Et princip der dog blev opblødt for godt syv år siden, hvor virksomheden også begyndte at lease lastbiler. Det var ikke noget, der passede stifteren. Men man nødt til at "tilpasse" sig virkeligheden, fortæller direktøren.

Fakta

Dansk Auto Logik A/S er den største autotransportør i Danmark. Dansk Auto Logik A/S beskæftiger i dag omkring 300 ansatte. Virksomheden råder over 160 autotransportere og dækker mere end 500.000 kvadratmeter asfalt på adresser i Ringsted og hovedkontoret i Vamdrup.

- Da vi gik den vej, så var det i en periode, hvor renterne på leasingaftalerne var så lave, at de penge, som vi ville binde i lastbiler, dem kunne vi forrente bedre ved at købe værdipapirer, siger Kurt Rath.

- Da vi gik den vej, var det ikke med Bents gode vilje, men han havde jo overladt styringen til mig, og så længe, at vi havde tjent pengene først, så valgte vi at gå den vej. I stedet blev overskudslikviditeten parkeret i holdingselskabet, siger Kurt Rath.

Behøver ikke spørge banken

Den meget konservative tilgang til at drive forretningen har skabt en meget velkonsolideret virksomhed og kombineret med, at stifteren i firserne lagde ejerskabet i en fond, der skal understøtte virksomheden, så har du opskriften på en meget solid virksomhed. I det seneste regnskab havde Dansk Auto Logik et overskud på 59 millioner kroner før skat og en egenkapital på 350 millioner kroner.

- Kombinationen af at vi er meget solide, og vi er ejet af en fond, der ikke har andre interesser end at understøtte forretningen, det gør, at vi tænker langsigtet. Samtidig skal vi aldrig ud at spørge en bank om lov til noget. Hvis jeg har et projekt, der kræver en større investering, så er det noget bestyrelsen skal kigge på. Vi er ikke afhængige af, at andre godkender vores projekter, siger Kurt Rath.

Den forsigtige tilgang er i dag rodfæstet i virksomheden, og den kommer blandt andet til udtryk ved den måde, som virksomheden over de seneste år har udvidet forretningen i Sverige.

- Vi har ikke købt os til en markedsposition, men vi har i stedet valgt at bygge forretningen stille og roligt op i takt med, at vi kan se, at vi udvider vores fundament, siger Kurt Rath.

Investerer i sunde ting

Direktøren erkender, at virksomheden sagtens kunne komme hurtigere frem, blandt andet i Sverige hvor de er blevet opfordret til at trykke på speederen, men virksomheden holder fast i at gøre tingene i sit eget tempo.

Hvad går I glip af, fordi I er så forsigtige?

- Når historiebøgerne skal skrives, og her taler vi om de store linjer, så tror jeg ikke, at vi går glip at noget. De ting vi går ind i, det er sunde ting. Det er ting, der er holdbare. Tag nu det svenske marked, hvor der var en åbning, og vi blev opfordret til at udvide. Vi kunne godt have investeret i Sverige med 50-60 lastbiler, og så ville omsætningen være markant større meget hurtigt. Men det vi har set de seneste år med corona og krigen i Ukraine betyder, at vores branche meget pludseligt stopper op, og vi vil ikke løbe en stor risiko. Det ligger ikke til os, siger Kurt Rath.

Forsigtighed kræver tålmodighed

Spørgsmålet er så, kan du etablere og drive en virksomhed som Dansk Auto Logik i dag, hvor du lever efter sloganet ”Køb kontant – og hold lidt i reserve”? Kan det lade sig gøre i en tid, hvor agilitet og forandringer er nogle af tidens buzzwords?

- Ja, det tror jeg på, og særligt hvis du har samme tålmodighed som Bent havde for 60 år siden. Det er bare ikke oppe i tiden, at tingene skal tage lang tid. Du udvikler ikke tingene over så lang tid i dag, siger Kurt Rath.

- Det vil kræve tålmodighed at gøre lige som Bent, men jeg er sikker på, at du om 60 år også vil se virksomheder, der bygger stille og roligt op over lang tid, hvor virksomheden løser en opgave, hvor der er et grundlæggende behov, siger Kurt Rath.

Det kan faktisk vise sig at være en fordel, at være konservativ under de aktuelle vilkår.

- Lige nu er det jo meget usikkert, hvor renteniveauet ender, så er du en virksomhed, der arbejder med en stor gæld, så ligger der en ikke ubetydelig risiko, siger Kurt Rath.

Hos Kids-world har brugen af Zendesk blandt andet betydet, at de har langt færre post-its siddende på skærmene, fortæller medstifter Annette Lykke Nielsen. Men værktøjet har været værdifuldt på langt flere områder. Systemet fortæller dem blandt andet, at de skal ringe til for eksempel kunden Louise, og samtidig får de så mailkorrespondancen med kunden, så de kan se, hvad det helt præcis er, de skal ringe om. Foto: Ken Mathiesen

Bliv ekspert i kundeservice: Få styr på henvendelserne og let arbejdsbyrden med Zendesk

Kundesupport-værktøjet Zendesk løfter en stor del af arbejdsbyrden for et kundeservice-team. Det er tilfældet for børnetøjsforretningen Kids-world, der sælger tøj online.

Stifter Annette Lykke Nielsen er stor fortaler for værktøjet Zendesk, som de implementerede i virksomheden sidste år.

Ifølge hende er værktøjet nemt og intuitivt, så det handler blot om at komme i gang, hvis man vil levere den bedste kundesupport.

Læs med her, hvor Annette Lykke Nielsen deler ud om sin viden og erfaring med Zendesk, og hun fortæller hvilke fordele, der er ved værktøjet.

Indehaver af børnetøjsbutikken Kids-world, Annette Lykke Nielsen, guider der her igennem kundesupport-værktøjet Zendesk og fortæller, hvilke fordele det kan give din virksomhed.

Værktøj: Børnetøjsbutikken Kids-world, der er blevet en kæmpe succes siden stiftelsen i 2006, er Danmarks største onlineforhandler af børnetøj, fodtøj, legetøj og interiør til børn.

Ideen til Kids-world opstod, da parret Annette Lykke Nielsen og Jesper Klit Johansen savnede en webshop, der kunne tilbyde et tidssvarende og godt udvalg af børnetøj samtidig med, at der blev udvist en fantastisk kundeservice.

Det betød, at de i 2018 modtog E-handelsprisen “Brugernes Favorit” og Børn i byen-prisen “Årets forretning”.

Når det handler om kundesupport og kommunikation med kunderne, har Kids-world siden 2021 brugt værktøjet Zendesk.

Zendesk er en servicefokuseret CRM-virksomhed, som udvikler software, der er designet til at forbedre kunderelationer. Brugen af værktøjet har i høj grad gjort hverdagen lettere for medarbejderne i Kids-world. Da Erhvervsliv Esbjerg i februar talte med Annette Lykke Nielsen om netop værktøjer, der gør deres hverdag nemmere, lød forklaringen på brugen af Zendesk blandt andet således:

- Sidste år implementerede vi Zendesk i vores kundeservice, så vi altid kan holde styr på vores kundehenvendelser. Vi har tidligere kørt med Outlook, og det fungerede rigtig godt for fem-otte år siden, men det er for tungt, og vi har for meget korrespondance til, at det fungerer. Det gjorde det svært at få tråd i tingene.

Her deler Kids-world og Annette Lykke Nielsen sine erfaringer med Zendesk.

Værktøjer til en lettere hverdag

"Tre værktøjer" til en lettere hverdag' er et fast element i Erhvervsliv-medierne, der hver især dækker virksomhederne i Aarhus, Esbjerg, Odense, Randers og Trekantområdet.

Hen over sommeren har vi talt med virksomheder om, hvilke værktøjer der gør hverdagen letter. Her kommer  sidste artikel i serien, hvor Erhvervsliv Esbjerg kigger på værktøjet Zendesk. 

De fem udvalgte værktøjer er:

  • Marketing: Ahrefs
  • Møder: Calendly
  • Kommunikation: Slack
  • Økonomi: Dinero
  • Kundeservice: Zendesk 

Hvad bruger man Zendesk til?

- Vi bruger primært Zendesk i vores kundeservice support - det er et fint, overskueligt ticket-system, der hjælper os med at holde styr på alle kundehenvendelser – uanset om det er via mail, chat eller andet. På denne måde kan vi altid holde styr på, at kundens henvendelse bliver håndteret med god kompetence og hurtigt.

- Dertil kan vi via Zendesk få gode statistikker på, hvornår vi får flest henvendelser og på denne måde optimere vores bemanding herefter.

Tilbage i februar forklarede Annette Lykke Nielsen, hvordan den slags statistikker er en fordel for Kids-world:

- Systemet giver os statistik hver uge på, hvor mange mails vi får, og på hvilke ugedage vi får flest. Det har givet et helt andet flow og meget bedre overblik. På den måde ved teamkoordinatoren i kundeservice, at vi for eksempel får flere mails om tirsdagen end om onsdagen og torsdagen, så det er bedre, at vi har en ekstra mand på arbejde tirsdag i stedet for, at teamet er bagud, når personen møder ind torsdag.

Hvordan bruger I det?

- Vi bruger Zendesk meget aktivt – hver eneste dag. Alt vores skriftlige kontakt mellem vores kundeservice og kunder foregår via Zendesk. Dertil har vi en integration til vores shopsystem, så vi på den bedste måde nemt kan få de relevante oplysninger til at kunne svare klart og hurtigt på henvendelsen.

- Vi bruger desuden aktivt Zendesk til at fordele arbejdet blandt vores ni dygtige kundeservicemedarbejdere, alt efter hvem der er på arbejde i de givne timer.

Endvidere kan Zendesk lette arbejdsbyrden for kundeservicemedarbejderne i forhold til at svare på spørgsmål, der går igen.

- Man kan også lave en såkaldt makro, så hvis vi får mange mails med samme spørgsmål, så kan systemet generere 90 procent af svaret på forhånd i form af en rimelig standard besked, som kundeservice-teamet kan personliggøre til den specifikke kunde. På den måde skal teamet ikke skrive den samme sætning om og om igen i forhold til for eksempel reklamationsret. Det gør livet i kundeservice meget lettere, og vi når samtidig mange flere kundemails med meget kortere svartid.

Hvilke fordele giver det?

- Udover det åbenlyse – at holde styr på kundehenvendelser og få dem besvaret inden for vores fastsatte tid – bliver Zendesk også hurtig en vidensdatabase blandt medarbejderne, både i forhold til vores store varesortiment men også kundeoplevelser.

- Dertil er Zendesk også en stor hjælp i forhold til sprog og indeholder mange oversættelsesmuligheder, da vi får henvendelser fra hele verden, har det vist sig at være en stor hjælp.

- Det er et super godt værktøj, så vi er simpelthen bedre forberedt. Vi vil gerne give vores kunder det bedste, og det er vigtigt, at vi ikke farer vild i vores post-its, hvis vi skal leve op til det. Zendesk højner serviceniveauet og gør også arbejdsdagen nemmere. Jeg er enormt positivt overrasket over det.

- Sidste år implementerede vi Zendesk i vores kundeservice, så vi altid kan holde styr på vores kundehenvendelser. Vi har tidligere kørt med Outlook, og det fungerede rigtig godt for fem-otte år siden, men det er for tungt, og vi har for meget korrespondance til, at det fungerer. Det gjorde det svært at få tråd i tingene.

- Derfor gik vi i gang med Zendesk-systemet. Før arbejdede vores kundeservice-team så meget, at de arbejdede for en ekstra mand, men nu arbejder de alle sammen helt almindelig fuldtid uden overarbejdstimer, som de alle havde før. Og det er ved, at vi har fået implementeret Zendesk.

Hvordan kommer man i gang?

- Det er super nemt at komme i gang med, da Zendesk er en cloud-baseret løsning, kan det let hentes ned til både computer, telefon eller tablet.

Man finder al info om værktøjet på zendesk.dk, hvor man også kan få hjælp til at integrere Zendesk med sine systemer.

Bryggen i Vejle har igen overskud efter et hårdt år med nedlukning og gigant-underskud. Foto: Mette Mørk/Ritzau Scanpix

Center fik igen overskud, bilforhandler vokser, og kæde åbner store pulterrum

Her kan du læse korte nyheder om profiler, begivenheder og regnskaber i Trekantsområdet.

Bryggen har igen overskud

Bryggen led under corona-nedlukningerne, men siden genåbningen er der igen kommet sorte tal på bundlinjen hos selskabet bag det ikoniske shoppingcenter i Vejle. Arkivfoto: Mette Mørk / Ritzau Scanpix

Corona-nedlukningerne gjorde ondt på Vejles ikoniske indkøbscenter Bryggen, som kom ud regnskabsåret 2020 med et gigant-underskud på 57 millioner kroner.

Efter genåbningen i april 2021 kom der dog gang i kasseapparaterne hos Bryggens lejere igen. Det betød, at indkøbscentret kunne løfte sit resultat med hele 74 millioner kroner - fra minus 57 millioner kroner til plus 17 millioner kroner. Det fremgår af centrets regnskab for 2021, skriver Vejle Amts Folkeblad

Centret var ramt af nedlukninger fra december 2020 til april 2021. Under nedlukningerne var det kun dagligvarebutikker og apoteker, der måtte holde åbent. 

Nic. Christiansen-koncernen opkøber bilforhandler

Kasper M. Norden (tv) og administrerende direktør for Terminalen Mads Iversen udveksler håndtryk i forbindelse med overtagelse. Foto: Terminalen

Bilforhandleren Terminalen, som er ejet af Koldings største virksomhed målt på omsætning, nemlig Nic. Christiansen Gruppen, har opkøbt virksomheden Autonorden A/S, som ligger på Amager, skriver JydskeVestkysten.

Overtagelsen betyder, at Terminalen nu sidder på syv butikker rundt omkring i Danmark, og så tilfører overtagelsen ekstra 32 medarbejdere til forhandlerkæden, der blev grundlagt af Nic. Christiansen Gruppen tilbage i 2000.

Autonorden er forhandler af bilmærkerne Nissan, Fiat og Maxus og sælger både nye og brugte biler. Derudover har virksomheden værksted og et pladeværksted, som kan reparere buler og skader på bilerne

Kæde åbner store pulterrum

Kæden Nettolager åbner to steder i Fredericia. Blandt andet på Røde Banke 97-99 i Erritsø. Foto: Morten Kiilerich

Det er populært at udleje opbevaringsrum i både helt små størrelser og med mange kvadratmeter til vores møbler, kasser og andet, der fylder for meget derhjemme.

Og snart åbner to nye lagerhoteller i Fredericia. Nemlig i henholdsvis det tidligere Frishop.dk og det gamle Lillebælt Mejeri, skriver Fredericia Dagblad.

Den voksende kæde Nettolager har købt Røde Banke 97-99 i Erritsø og Kolding Landevej 79. Nettolager har 80 lagerhoteller rundt om i Danmark, er grundlagt i 2010 og er ejet af ejendomsinvestoren Kaj Asbjørn Jensen fra Sorø, hvor hovedkontoret også er. Firmaet har godt 50 ansatte.